Son Konu

Polis Kolejinin Taban Puanları Ve Giriş Şartları

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Polis Kolejinin Taban Puanları 2019, polis koleji giriş şartları nelerdir, 2019 Polis Kolejinin Taban Puanı, polis koleji giriş şartları ve puanları, polis koleji giriş şartları 2019,

Polis Kolejinin Taban Puanları Ve Giriş Şartları

Emniyet Genel Mudurluğu polis olmak icin oğrencilerde aranan 300 puan şartının 280 puana duştuğunu acıkladı

Gaziantep Emniyet Mudurluğu ’nden yapılan acıklamaya gore, “20192019 eğitimoğretim doneminde Polis Meslek Yuksekokulu oğrenci adaylığı icin istenilen (300) başvuru puanı yerine, Emniyet Genel Mudurluk makamının 2019–2019 EğitimOğretim doneminde Polis Meslek Yuksekokulu Oğrenci Adaylığı başvurularında, OSYM tarafından yapılan 2019 Yuksekoğretime Geciş Sınavı puan turlerinin herhangi birinden (YGS1,YGS2, YGS3, YGS4, YGS5 ve YGS6) en az ( 280) ve uzeri puan almış olması gerekmektedir denildi

Acıklamada, “Bu kapsamda;YGSsonucları cercevesinde yapılan değerlendirmeler neticesinde 2019 PMYO giriş sınavı başvuru baraj puanı 280 puana indirilmiştir YGS sınav kategorilerinin herhangi birinden 280 ve uzerinde puan alan adaylar on başvuruda bulunabileceklerdir ifadesi kullanıldı

POLİS KOLEJİ
Yapılan Yonetmelik değişikliği ile 20032004 Eğitim Oğretim yılından itibaren Polis Koleji ’ ne ilk kez kız oğrenci alınacaktır

Başvuru İşlemleri
Polis Koleji Aday Tespit Sınavı icin başvurular; adayların okumakta oldukları Okul mudurluklerine yapılacaktır

Oğrenci kaynakları şunlardır

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı İlkoğretim Okullarını bitiren oğrenciler ile Lise Hazırlık sınıfında okuyan oğrencilerdir

Sosyal durum ile ilgili koşullar şunlardır

Turkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
Taksirli suclar haric olmak uzere diğer suclardan ağır hapis veya 6 ay ve daha fazla hapis, veyahut affa uğramış, paraya cevrilmiş, ertelenmiş, zaman aşımına uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suclarla, zimmet ihtilas, irtikap, ruşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kotuye kullanma, dolaylı iflas gibi yuz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suctan veya istimal ve istihlak kacakcılığı haric; kacakcılık, resmi ihale ve alım satıma fesat karıştırma, Devlet sırlarını acığa vurma, suc işlemek icin teşekkul oluşturmak suclarından dolayı hukumlu bulunmamak veya bu suclardan dolayı haklarında devem etmetke olan bir adli kovuşturmaya tabi olmamak,
İlkoğretim okulunu uc veya daha yukarı diploma notu ile bitirmiş olmak,
Sağlık yonetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarını taşımak
Polis Kolejine giriş sınavının yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 16 yaşından, hazırlık sınıfı okuyan adaylar icin 17 yaşından gun almamış olmak,
Oğrenime ara vermemiş olmak,
Herhangi bir okuldan, ahlaki veya disiplin sebebi ile cıkarılmamış olmak,
Hazırlık sınıfı haric, lise ve dengi okullara devam etmemiş olmak,
Kamu haklarından mahrum bulunmamak
04 Temmuz 1998 tarih ve 23392 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanarak yururluğe giren, Emniyet Genel Mudurluğune Bağlı Eğitim ve Oğretim Kurumlarına Alınacak Oğrencilerde Aranılacak Sağlık Şartlarına Dair Yonetmelikte belirtilen sağlık şartlarını taşımak
Oğrenim kilo, boy ve yaş ile ilgili koşullar şunlardır

Y A Ş En az Boy (Santimetre)

12 yaşından gun almamış olanlar 134 cm (dahil)
13 yaşından gun almamış olanlar 139 cm “
14 yaşından gun almamış olanlar 144 cm “
15 yaşından gun almamış olanlar 151 cm “
16 yaşından gun almamış olanlar 156 cm “
17 yaşından gun almamış olanlar 160 cm “
Kilo Yonunden Aranan Şartlar;
Ağırlık: Boy olcusunun santimetre olarak son iki rakamı ele alınarak, bu rakamlardan 10 kg kadar fazlalığı, 20 kg kadar noksanlığı kabul edilir Orneğin (151) cm boyunda olan bir adayın en fazla 61 kg en az 31 kg ağırlığında olması gerekmektedir
Yaş Yonunden Aranan Şartlar;
Muracaat edilen yılın 01 Ocak tarihi itibariyle 16 yaşından, hazırlık sınıfı okuyanlar icin 17 yaşından gun almamış olmak gereklidir İlkoğretim okulunun beşinci sınıfından sonra hangi sebeple olursa olsun yaş tashihi yapmış olanların, tashihten onceki yaşları gecerli sayılır Bu sınıftan once yapılan yaş tashihlerinde duzeltilmiş yaşa itibar edilir
Şehit ve vazife malulleri cocukları icin şu şartlar şuhlardır

Emniyet Teşkilatında gorevli iken şehit veya vazife malulu olanların Polis Kolejine girmeye istekli cocukları, giriş koşullarını taşımaları ve giriş sınavlarında tam puanın en az %50 sini almaları kaydıyla bu konuda ayrılan kontenjandan başarı sırasına gore istifade ettirilirler Bu kontenjan o yıl icin koleje alınan asil adayların sayısının %10 unu gecemez
Tahsil yonunden aranan koşullar şunlardır

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı İlkoğretim Okullarını veya muadili ortaokulları (3) uc ve daha yukarı diploma notu ile bitirmiş olmak,
Yurtdışında oğrenim gorenlerden, bu yonetmelik hukumlerine gore sınava girecek adayların oğrenim derecelerinin denkliği Milli Eğitim Bakanlığı Denklik Burolarınca yapılmış olmak,
Tahsile ara vermemiş olmak,
Hazırlık sınıfı haric, lise ve dengi okullara devam etmemiş olmak
Başvuru zamanı ve şekli şoyledir

Kolej giriş sınavına başvurular, her yıl Polis Koleji Mudurluğu tarafından tespit ve ilan edilen tarihler arasında halen okumakta oldukları Okulu Mudurlukleri ’ne şahsen yaparlar

Üst Alt