Son Konu

Portakal Kabuğu Şekerlemesi

morfeus

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
portakal-kabugu-sekerlemesi.jpg

Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tanımı İçin Gereçler

• 3 adet portakal
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı kadar limon suyu
  • Portakalları haşlamak için yeteri kadar su
  • Üzeri için yeteri kadar toz şeker

Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Portakallarımızı karpuz dilimler üzere dilimlere ayırarak soyalım. Soyduğumuz kabukları ince şeritler halinde doğrayalım.
  2. Pişireceğimiz tencereye alalım üzerini geçecek kadar içme suyumuzu ekleyelim. Ocağımıza alalım kaynamaya başlayınca altını biraz kısalım.
  3. Altını kısınca müddet tutalım 10 dakika haşlanacak 10 dakika sonunda süzelim ve tekrardan pak içme suyu ekleyelim. Bu süreci 3 sefer yapıyoruz 4. Etapta süzdükten sonra şekerimizi ve suyumuzu ekleyerek pişirmeye başlıyoruz.
  4. Kısık ateşte şeffaflaşıncaya kadar pişiriyoruz. Ben ortalama 30 dakika kadar pişirdim indirmeye yakın limon suyunu ekleyelim. Hiç suyu kalmayıncaya kadar pişirelim ortalama 40 dakika üzere bir müddette pişiyor yinede denetim edin orta ara.
  5. Pişince ılımaya bırakıyoruz ılıyınca üzerine toz şeker serpelim ve yağlı kağıt üzerine üzerine dizelim. 1 gece kuruması için bekletelim.
  6. 1 gecenin sonunda şahane portakal kabuğu şekerlemelerimiz hazır olacak. Bu türlü jelibon tadında oluyor çocuklarınıza gönül rahatlığıyla yedirebilirsiniz. Umarım beğenirsiniz deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun.

Üst Alt