D dadaş Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 152,364 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 45 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 29 Kas 2023 #1 Portakal Soslu Kek Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1,5 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt Yarım su bardağı sıvı yağ Yarım çay bardağı hindistan cevizi 1 portakal kabuğu rendesi 2,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Sosu için; 2 su bardağı portakal suyu 2 yemek kaşığı nişasta 4 yemek kaşığı şeker Yarım paket sıvı krema Portakal Soslu Kek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yumurta ve şekeri mikserin en yüksek dönemiyle 5 dakika çırpın. Daha sonra sıvı yağ ve yoğurt ekleyip karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. En son hindistan cevizi ve portakal kabuğu ekleyip spatula ile karıştırın. Margarin ile yağlanan kek kalıbına kek harcını her tarafı eşit olacak biçimde yayın. Benim kalıbım 26 cm. Önceden ısıtılmış 175 dereceli fansız fırında fırının kapağını hiç açmadan 45- 50 dakika pişirin. 30. Dakikadan sonra kürdan ile denetim edin her fırın tıpkı olmuyor. Sosu için başka bir tavada portakal suyu nişasta ve şekeri yoğunlaşana kadar daima karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra kremayı ekleyip karıştırın. Fırından çıkan keki 20 dakika kadar kalıbın içinde bekletin böylelikle kekimiz sönmeyecek. Kek soğuyunca aykırı çevirin. Sosu kekin üzerine döküp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun kolay gelsin Portakal Soslu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Portakal Soslu Kek Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1,5 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt Yarım su bardağı sıvı yağ Yarım çay bardağı hindistan cevizi 1 portakal kabuğu rendesi 2,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Sosu için; 2 su bardağı portakal suyu 2 yemek kaşığı nişasta 4 yemek kaşığı şeker Yarım paket sıvı krema Portakal Soslu Kek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yumurta ve şekeri mikserin en yüksek dönemiyle 5 dakika çırpın. Daha sonra sıvı yağ ve yoğurt ekleyip karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. En son hindistan cevizi ve portakal kabuğu ekleyip spatula ile karıştırın. Margarin ile yağlanan kek kalıbına kek harcını her tarafı eşit olacak biçimde yayın. Benim kalıbım 26 cm. Önceden ısıtılmış 175 dereceli fansız fırında fırının kapağını hiç açmadan 45- 50 dakika pişirin. 30. Dakikadan sonra kürdan ile denetim edin her fırın tıpkı olmuyor. Sosu için başka bir tavada portakal suyu nişasta ve şekeri yoğunlaşana kadar daima karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra kremayı ekleyip karıştırın. Fırından çıkan keki 20 dakika kadar kalıbın içinde bekletin böylelikle kekimiz sönmeyecek. Kek soğuyunca aykırı çevirin. Sosu kekin üzerine döküp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun kolay gelsin Portakal Soslu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı