Son Konu

Prp nedir nasıl uygulanır?

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
PRP yani Platelet Rich Plazma (Platelet/Trombosit Istikametinden Zenginleştirilmiş Plazma) trombositlerden zenginleştirilmiş plasma mealine gelir.

PRP medikal bir tatbiktir. Yalnızca hekimler tarafından yapılmalıdır.

PRP sürecine karar verildiğinde içinde pıhtılaşmayı engelleyen hususî bir solüsyon bulunan tüpe kişinin kanı alınır. Santrifüj denilen alet içinde sınırlı bir devirde çevrilerek kanın elemanlarının ayrıştırılması sağlanır. böylelikle tüp içinde eritrosit denilen al hücreler tüpün dibinde, lökosit denilen beyaz hücreler ortada ve trombosit denilen kan pulcukları da üstteki plazma kısmında toplanmış olur, plazmanın alttaki kısmı ise trombositlerden zengindir ve trombositten varlıklı plasma denilen tatbikte kullanılan bu kısım PRP ismini alır, plasmanın üst kısmı ise trombositten yoksuldur ve PPP ismini alır.

Trombositlerin vücutta kanın pıhtılaşması ile ilgili vazifesi vardır ama tıpkı hengamda bir doku hasarının uygunlaşmasını sağlayıcı özellikteki büyüme faktörlerini de salgılar.

Münasebetiyle santrifüj süreci uygulanan kandan elde edilen PRP, yani trombositi bol olan kısım ya mezoterapi tekniğiyle ya da maske haline getirilerek yüz, boyun, saç, vs istenen yere uygulanır. Böylelikle dokulardaki hasarın ya da yaşlanmanın tesirlerini geçmişe çevirecek doğal büyüme faktörleri istenen kesime verilmiş olur.

PRP bir tıp kök hücre tedavisi midir ?

PRP bir kök hücre tedavisi değildir. Ama dolaylı yoldan kök hücreler üzerinde çalışır. Trombositlerin içindeki büyüme faktörleri, deri hücrelerinde fibroblastları üretme bildirisini ileten birer uyarandır. Fibroblastlar da kolajen ve elastin üretmek için anahtar niteliğindeki yapılardır.

PRP’nin rastgele bir yan tesiri ya da enfeksiyon riski var mı ?

Hijyenik kurallara uyulur, hakikat vade ve hakikat devirde santrifüj edilirse hiçbir riski ve yan tesiri yoktur. Her seans için tek tasarrufluk enjeksiyon ve tüp gerekir. Son radde inançlıdır. Pratik sonrası iğne taraflarında morarma görülebilir.

PRP’nin gözle görülen sonuçları nelerdir ?

Cilt daha parlak ve canlı görünür. Münhasıran yüz nahiyesinde karşılaştığımız güneş ve yaşlılık lekeleri yumuşar, göz altı nahiyesi torbalanmalar ve mor renk değişikliklerinde düzelme olur. İnce çizgiler yumuşar. Oysaki son aşama doğal bir usul olan PRP yalnızca esasen sizde olanı size daha güçlü bir halde geri verir. Bu da cildinizin savunma mekanizmasıdır.

PRP Kimlere yapılmaz?

Trombosit sayısı düşük olanlara

Kan marazı olanlara

Kan yoluyla bulaşıcı bir illeti olanlara

Gebe ve emziren validelere

Otoimmün illeti olanlara

Kanser hastalarına

65 yaş üstüne uygulanmamalıdır.

 
Üst Alt