Son Konu

Samsun'da Sokak Ortasında Saldırıya Uğrayan Kadın: 'Yaptığı Yanına Kar Kalmasın'

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
s-32871395ace84157bf883e8b126d74ed6a41258c.jpg


Samsun'da eski eşi İbrahim Zarap'ın tarafından sokak ortasında şiddete uğrayan Emrihe Metegül o anları birinci defa anlattı. Emrihe Metegül, İbrahiam Zarap'ı çocuğun yanındayken alkol almaması istikametinde uyardığı için taarruza uğradığını anlattı.






Olay, 6 Mart günü saat 21.00 sıralarında Canik ilçesi Karşıyaka Mahallesi'nde meydana geldi. İbrahim Zarap, kendisinde kalan kızlarını teslim etmek için 3 sene evvel boşandığı Emriye Metegül ile ilçe meydanında bir ortaya geldi. Zarap, burada eski eşine tekme- tokat saldırdı. Zarap'ın, yere yığılan Metegül'ü dövdüğü anlar, etraftaki konutlardan birinde yaşayan bir vatandaş tarafından cep telefonu ile görüntülendi. 

Vatandaşların müdahale ettiği İbrahim Zarap, gelen polis takımları tarafından gözaltına alındı. Emriye Metegül ise ambulansla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Adliyeye sevk edilen İbrahim Zarap, ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ cürmünden tutuklanarak cezaevine konuldu.


"En ağır cezayı almasını istiyorum"




Yüzüne ve başına aldığı darbeler nedeniyle tanınmaz hale gelen Emriye Metegül,5 gün sonra tedavi gördüğü Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden taburcu oldu. Sıhhat durumu âlâ olan Metegül, istirahate çekildiği meskeninde açıklamada bulundu, kocasının tutuklu yargılanıp, en ağır cezayı almasını istedi. 

Emriye Metegül, "Kızımı almıştı, kızımı almak için meydana buluştuk. Gittiğimde alkolüydü anladım. Ben de kızımı alırken ‘çocuğun yanında bunu içmemesi’ gerektiğini söyledim. Çocuğuma da ‘babana birkaç gün gitmeyeceksin’ dedim. O an sonluydu. Çocuk üşüyordu. O sıra nasıl oldu anlamadım, bayılmışım, 3-4 dakika sonra kendime geldiğimde yüzüm gözüm kan içinde, etrafa bakıp, çantama uzanmaya çalıştım. Telefonu almaya kalkınca, telefonu kırdı. Sonra tekrar bayılmışım, sonrasını hatırlamıyorum. En ağır biçimde cezalandırılmasını istiyorum. Zira hak ediyor bunu. 5 yaşında kızımın bir günahı yoktu. O içtiği şeylerin tesiri altına bunları yapmaya hakkı yoktu. Bunu asla kabul etmiyorum. İtirazda bulunulmuş; tutuklu yargılanmasını istiyorum” dedi.


"Sürekli güç gösterisi"




Eski eşi hakkında şikayetleri bulunduğunu anlatan Metegül, “3 yıldır başkayız aslında. Daima bir kıskançlık, daima bir güç gösterisi gösteriyordu. Birkaç defa şikayetçi olmuştum, uzaklaştırması yeni bitmişti. Burnum ve sağ gözümün altında kırıklar, akciğerimde kanama var. 2 gün ben kendime gelemedim. Kimseyi tanıyamadım. 2 gün boyunca şuurum yerinde değildi. Yanımda olan herkese çok teşekkür ediyorum. Yanımda olup beni yalnız bırakmadılar. Kızım âlâ. O da neye uğradığını şaşırdı. ‘Babamı artık istemiyorum’ diyor. Babasına düşkündü lakin artık ismini bile ağzına almak istemiyor. İmgeleri izlemedim. Kızımın o çığlıklarına dayanamam diye izlemedim” diye konuştu.


"İnsanın aklına gelmeyen şeyler başına geliyor"




Daha evvel bilhassa bayana yönelik şiddet olaylarına toplumsal medya hesabından reaksiyon gösterdiğini, bu kere kendisinin bu paylaşıma bahis olduğunu söyleyen Emriye Metegül, “Normalde bu tıp şiddet olaylarında paylaşımlar yapardım. Bu sefer benim paylaşılmam tuhaf oldu. İnsanın aklına gelmeyen şeyler başına geliyor. Bu türlü olacağını bilsem, ne çocuğumu verirdim ne de kendim giderdim.Bu ne kullandığı meçhul insanların ne yapacağı aşikâr olmuyor. Yalnızca alkollü olduğu için uyardım. Hiç kimsenin yanına kar kalmasın. Bilhassa çocuk şiddetin içinde. Şiddete ne kadar sessiz kalınıyorsa, o kadar çoğalıyor. Demek ki insanlara ikinci bir baht vermemek gerekiyor” sözlerinde bulundu.

 
Üst Alt