Son Konu

Samsung ve Intel, Çip Krizi Nedeniyle İş Birliği Yapacak

elektronikci

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
153,387
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
imodifier

COVID-19 salgınının en çok etkilediği kesimlerden bir tanesi de yarı iletkenler oldu. Aksayan tedarik zincirleri, gelişmiş işlemcilerden en temel elektronik modüllere kadar çabucak her alanda meseleler yaşanmasına yol açtı. Bunun bir sonucu olarak da arabalardan akıllara telefonlara kadar her eserde fiyat artışları yaşandı. Pekala bundan sonra ne olacak? Güney Kore'den gelen haberlere nazaran yarı iletken bölümünün iki oyun kurucusu Intel ve Samsung, problemleri çözebilmek için bir ortaya geldi.

Intel CEO'su Patrick Gelsinger, geçtiğimiz günlerde Güney Kore'ye bir seyahat gerçekleştirdi. Yetkili ismin bu ülkede Samsung Electronics Lider Yardımcısı Lee Jae-yong ile bir ortaya geldiği açıklandı. Samsung tarafından yapılan açıklamalarda, bu görüşmenin ayrıntılarına da değinildi. Intel ise hususla ilgili hiçbir açıklama yapmadı.

Çip krizinin tahlili için iş birliklerine gidilecek


9203e10d226a3e2f68152d7e2fd94b787d3e3123.jpeg

Samsung yetkilileri, görüşmeler sırasında yeni iş birlikleri için neler yapılabileceğinin konuşulduğunu duyurdular. Bunu da ayrıntılandıran Samsung'a nazaran iki dev şirket, başta akıllı telefonlar ve PC'ler için tasarlanacak yarı iletkenlerde dirsek teması yapacaklar. Ayrıyeten yeni jenerasyon bellekler ile yüksek performanslı işlemciler de Intel ve Samsung iş birliğinin bir modülü olacak.

Samsung'un yaptığı açıklamalar, daha çok bu değerli görüşmenin içeriği ile ilgiliydi. Lakin ilerleyen bu durum değişebilir ve her iki şirket, yarı iletken kesimi için nasıl bir iş birliği yapacaklarını kamuoyu ile paylaşabilirler. Bu ortada; ABD Lideri Joe Biden'ın kısa bir müddet evvel Güney Kore'ye gittiğini ve Samsung'a ilişkin yarı iletken fabrikasını ziyaret ettiğini belirtelim. Zamanlamanın ne kadar manidar olduğunu göz önünde bulunduracak olursak; Intel Samsung iş birliğinin tüm dünyayı etkileyecek gelişmelere hamile olacağını söyleyebiliriz.


 
Üst Alt