Bir gun padisah, veziri ile tedbili kiyafet ederek halkin icine karismis bir deri ustasinin dukkanina selam verip girmisler Adam selamlarini alip: Ve aleykum selam ey Hunkar, ey Sultan!diye cevap vermis Padisah yasli adama: Altisi yetmedi mi?demis Adam: Bu 32´ye yetmedi Bir alti daha ilave ettimdemis Geceleri bos mu gecirdin?deyince: Hayir, ama kazandigimi eller aldidemis Padisah: Bir kaz gondersem ne yaparsin?demis O da: Bagirtmadan yolarimdiye cevap vermis
Oradan ayrilmislar Ama vezirin akli karismis Sonra merakini gidermek icin adamin dukkanina gelmis ve: Sen, onun padisah oldugunu nereden bildin?demis: Derici:Ver bir altin soyleyeyimdemis Vezirden bir altini alinca: Ben deri ustasiyim, giydigi kurkten anladim, oyle bir deriyi padisahtan baskasi giyemezdemis Bu altisi ne demekti?diye sormus Derici: Ver bir altin soyleyeyimAltini alinca: Senenin alti ayi calisip kazanmana yetmiyor mu? demek istedi Ben de 32 disime yani, gecimime yetmedigi icin butun sene calisiyorumdedim Peki, geceleri bos mu durdun, ne demekti?demis Derici bir kere daha: Ver bir altin soyleyeyimdemis Vezir bir altin daha vermis, derici: Yani coluk cocugun olmadi mi, niye boyle yalnizsin, demek istedi Ben de oldu, ama hep kiz oldugu icin baskalari aldi dedimdiye cevap vermis Vezir: Peki, padisah bir kaz gondereyim, dedi o ne demekti?diye sorunca: Onun kim oldugunu da sen dusun vezirimdemis dericiimagessanabirkazgondersem5ad1ac4854306gif