Sandiviç Poğaça Ve Kaşarlı Salamlı Poğaça Bir Hamurdan İki Çeşit Poğaça Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 250g tereyağı
- 1 yaş maya
- 2 yumurta akı (Sarısı üzerine sürülecek)
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 su bardağı ılık süt
- Aldığı kadar un (Yumuşak bir hamur elde edelim)
- Kaşar peynir
- Bacon (Özyöremden) isteğe bağlı salamda kullanabilirsiniz
- Damak tadına nazaran değiştirebilirsiniz. Ben salam kullandım kaşar peyniride çok hoş yakışıyor
Sandiviç Poğaça Ve Kaşarlı Salamlı Poğaça Bir Hamurdan İki Çeşit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tereyağını, maya, şeker, tuz, yumurtanın beyazı ve sütü derin bir yoğurma kabına alalım. Bütün gereçler eriyene kadar karıştıralım.
- Daha sonra yavaşça unu ek edelim yumuşak bir hamur elde edelim yarım saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurumuzu iki modüle bölelim, hamurun yarısından portakal büyüklüğünde yuvarlaklar elde edip fırın tepsisine dizelim mayalanmaya bırakalım.
- Yarım saat kadar mayalanan bezelerin üzerlerine rendelenmiş kaşarpeyniri ve küçük doğranmış salamları ekleyelim ve üzerine hafif bastıralım.
- Hamurun öteki yarısından eşit küçük bezeler elde edelim bezeleri yuvarlak halde açalım ortalarına yağ sürüp dörde katlayalım (Ben zeytinyağı kullandım)
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede evvelden ısıtılmış fırında pişirelim. Soğuduktan sonra sandiviçleri isteğe nazaran servis edebilirsiniz afiyet olsun