M morfeus Yeni Üye Katılım 12 Kas 2021 Mesajlar 378,918 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 46 Konum Rusya Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 19 Ara 2023 #1 Sarımsaklı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler Yarım paket yaş maya 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker Yarım çay bardağı sıvı yağ 2 su bardağı ılık su 1 çay bardağı ılık su 1 adet yumurta akı(sarısı üzerine sürülecek) 5 su bardağı un Üzeri için; Bir tutam ince kıyılmış maydanoz 2 adet sarımsak 50 gr tereyağı Yada labne ve maydanoz Sarımsaklı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tüm gereçleri bir kaba alarak güzelce yoğurdun 15-20 dk dinlendirin. Yumurta büyüklüğünde bezeler kopartıp yuvarlayın. Sarımsaklı ve labneli olarak yaptım. Sarımsaklı yapacaklarının içine beyaz peynir koyup kapattım. Diğerlerini de sade yaptım. Yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün. 180 dereceli fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Poğaçalar pişerken maydanozları kıyın ,sarımsakları rendeleyin,tereyağıyla birlikte ezin. Pişen poğaçaların üzerine sarımsaklı harçtan sürün ,poğaçaların yarısının da labneli yaptım poğaçaları ortadan ikiye kesip labne sürün. Kenarına da sürüp kıyılmış maydanoza batırın. Yumuşacık poğaçalarımız hazır. Afiyet olsun. Sarımsaklı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Sarımsaklı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler Yarım paket yaş maya 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker Yarım çay bardağı sıvı yağ 2 su bardağı ılık su 1 çay bardağı ılık su 1 adet yumurta akı(sarısı üzerine sürülecek) 5 su bardağı un Üzeri için; Bir tutam ince kıyılmış maydanoz 2 adet sarımsak 50 gr tereyağı Yada labne ve maydanoz Sarımsaklı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tüm gereçleri bir kaba alarak güzelce yoğurdun 15-20 dk dinlendirin. Yumurta büyüklüğünde bezeler kopartıp yuvarlayın. Sarımsaklı ve labneli olarak yaptım. Sarımsaklı yapacaklarının içine beyaz peynir koyup kapattım. Diğerlerini de sade yaptım. Yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün. 180 dereceli fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Poğaçalar pişerken maydanozları kıyın ,sarımsakları rendeleyin,tereyağıyla birlikte ezin. Pişen poğaçaların üzerine sarımsaklı harçtan sürün ,poğaçaların yarısının da labneli yaptım poğaçaları ortadan ikiye kesip labne sürün. Kenarına da sürüp kıyılmış maydanoza batırın. Yumuşacık poğaçalarımız hazır. Afiyet olsun. Sarımsaklı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı