Son Konu

Sedef Hastalığı Nedir?

adanali

Yeni Üye
Katılım
20 Eki 2019
Mesajlar
11,158
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Konum
Adana
Web
bilgilihocam.com
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Dünyada en çok rastlanılan cilt hastalığı türlerinden biri olan sedef hastalığı tamamen tedavisi olmayan bir hastalıktır. Hemen her yaştaki kişide görülebilen bu hastalık genellikle 30 yaşlarının başlarında görülür. Peki, Sedef Hastalığı Nedir? Sedef Hastalığı Belirtileri Nelerdir? Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Sedef Hastalığı, otuzlu yaşların başlarında başlayabildiği gibi, doğuştan itibaren de yaşanabilen bir rahatsızlıktır. Hastalığın en temel kaynağı ailedir. Genetik aktarım sonucu sedef hastalığı yaşayan kişiler, doğumdan itibaren bu hastalık ile mücadele etmek zorunda kalırlar. Fakat hastaların diğer bir kısmı ise sedef hastalığı ile sonradan tanışmışlardır.

Sedef Hastalığı Nedir?​

Psoriasis ismi ile de bilinen Sedef Hastalığı genellikle psikolojik nedenlere bağlı olarak gelişen bir tür deri rahatsızlığıdır. Deri üzerinde kepeklenme ve bunun kronikleşmesi sonucunda ortaya çıkan hastalığa sedef hastalığı denir. Hastalığın kesin bir tedavisi şu an için mümkün değilken; semptomlarının azaltılması için tedaviler uygulanır.

Sedef Hastalığı Belirtileri Nelerdir?​



Sedef hastalığı birçok yönden anlaşılabilir. Başlıca belirtileri ise deride kaşınma ve kepeklenmenin yanı sıra vücuttaki dirençsizlik ve bitkinlik halidir.

Sedef Hastalığı Tedavisi​

Sedef Hastalığı, kesin bir tedavisi olmayan kronik hastalıklardan bir tanesidir. Bu özelliği ile hastalığın seyrinin azaltılması ve etkilerinin azaltılması amacı ile tedaviler uygulanır. Sedef Hastalığı tedavi süreçlerinde en önemli nokta, hastanın sosyal hayatını olumsuz etkilemeyecek yöntemlerin seçilmesidir.

Sedef Hastalığı Tedavisi sürecinde kortizonlu deri üzeri kremler ve ilaçlar kullanılmaktadır. Bu ilaçlar, hastalığın tetiklenmediği zamanlarda, yani deri sağlıklı iken kullanılmamalıdır.

Sedef Hastalığı Risk Faktörleri Nelerdir?​

Psoriasis

Sedef Hastalığı risk faktörlerinin başında stres gelmektedir. Eğer hastalığa yatkınlık bulunuyorsa, stresli bir ortamda yaşamak ya da çalışmak, hastalığının görülme sıklığını artıracaktır. Bu nedenle hastalıkla mücadelede en önemli koşul stresten durmaktır.
Sedef Hastalığı olan kişiler, derilerini titizlikle korumalıdır. Eğer vücudu yaralayan bir durum olursa, bir sıyrık ya da bir çizik meydana gelirse, akan az miktardaki kan bile hastalığın patlak vermesine neden olabilir. Sedef hastalarının cildini nemli ve yumuşak tutmaları çok büyük önem taşımaktadır.
İdrar yolu iltihabı ve bademcik iltihabı, sedef hastalığının şiddetini artıran hastalıklardır. Çünkü her iki durumda da deri ile temas mevcuttur ve bu hastalıkların virüsleri oldukça kuvvetli oldukları için vücudun direnç kaybettiği anda sedef hastalığı güç bulmaktadır.
Sedef Hastalığı Bulaşıcı Mıdır?
Sedef Hastalığı kesinlikle bulaşıcı değildir. Hastanın kendi vücudunda bir yerden diğer bir yere bulaşmadığı gibi bir başka kişiye de bulaşması mümkün değildir.
 
Üst Alt