bilgisayarci
Yeni Üye
Şekerli Tahinli Çörek Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı ılık süt
- Yarım çay bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 3,5 su bardağı un
- 2,5 su bardağı tahin
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 1 adet yumurtanın sarısı
- İster susam ister çekilmiş ceviz
Şekerli Tahinli Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kabın içine ılık sütümüzü,suyu, şekeri ve mayamızı koyup karıştırıyoruz ve 5 dk mayamızın etkinleşmesini bekliyoruz.
- Ardından sıvı yağı ve unumuzu yavaş yavaş ekleyip yoğuruyoruz yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz ve ağzını kapatıp yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
- İç harcı için tahini ve şekeri karıştırıyoruz.
- Mayalanan hamurumuzu hafif unladığımız tezgaha alıp biraz yoğuruyoruz ve 2 büyük kesime bölüyoruz ve bir kesimini hafif unlayarak büyükçe ve ince açıyoruz.
- İçine tahini sürüyoruz ve alttan çeke çeke döndürüyoruz ve hamurun ortasına kadar getiriyoruz .
- Sonra kesiyoruz ortadan ve kestiğiniz kısmı büyüte büyüte koparmadan zıt zıt hareketlerle yuvarlıyoruz.
- Büyüyen hamuru tekrar ortadan kesiyoruz .
- İkisini de gül formuna getiriyoruz, birebir süreci öteki hamurlarada yapıyoruz resimdede gösteriyorum inşallah anlatabilmişimdir.
- Bu biçimde öbür hamurmuzu da bu türlü yapıyoruz .
- Çöreklerimizi bu türlü hazırlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyuyoruz ve üzerine elimizle yeterlice bastırıyoruz.
- Üzerine yumurtanın sarısısını sürüyoruz ve ben susam koydum siz cevizde koyabilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Şekerli Tahinli Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı