Şekerli Tahinli Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kabın içine ılık sütümüzü,suyu, şekeri ve mayamızı koyup karıştırıyoruz ve 5 dk mayamızın etkinleşmesini bekliyoruz.
Ardından sıvı yağı ve unumuzu yavaş yavaş ekleyip yoğuruyoruz yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz ve ağzını kapatıp yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
İç harcı için tahini ve şekeri karıştırıyoruz.
Mayalanan hamurumuzu hafif unladığımız tezgaha alıp biraz yoğuruyoruz ve 2 büyük kesime bölüyoruz ve bir kesimini hafif unlayarak büyükçe ve ince açıyoruz.
İçine tahini sürüyoruz ve alttan çeke çeke döndürüyoruz ve hamurun ortasına kadar getiriyoruz .
Sonra kesiyoruz ortadan ve kestiğiniz kısmı büyüte büyüte koparmadan zıt zıt hareketlerle yuvarlıyoruz.
Büyüyen hamuru tekrar ortadan kesiyoruz .
İkisini de gül formuna getiriyoruz, birebir süreci öteki hamurlarada yapıyoruz resimdede gösteriyorum inşallah anlatabilmişimdir.
Bu biçimde öbür hamurmuzu da bu türlü yapıyoruz .
Çöreklerimizi bu türlü hazırlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyuyoruz ve üzerine elimizle yeterlice bastırıyoruz.
Üzerine yumurtanın sarısısını sürüyoruz ve ben susam koydum siz cevizde koyabilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Çöreklerimiz hazır mis üzere içi kat kat pastanedekiler üzere bir çörek oluyor şimdiden afiyet bal şeker ve şifa olsun fotoğraflarınızı bekliyorum