Son Konu

Sercenin Olumu haykırışı

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Sercenin Olumu
Sercenin Olumu haykırışı
Minik sercenin gozyaşları

Bir baba ve cocuğu parkta yuruyorlardı Cocuk şımarıkca babasını cekiştiriyordu Ne gorse almak istiyor, babası da onu hic kırmıyordu

Ben biricik oğlumu uzer miyim hic!

Her istediğine kolayca ulaşan bir cocuğun nasıl doyumsuz olacağını ve buyudukce ya bencil ya da en ufak bir sorunda mutsuz, asabi olacağını duşunmuyordu bile

Cikolata, dondurma oyuncak derken, cocuğun gozu yemyeşil dallara konankalkan guzel kuşlara takıldı Babasının cocukluğunda yaptıklarıyla ilgili anlattıkları aklına geldi;

Baba sen coculuğunda sapanla kuş avladığını soylemiştin ya!

Evet, koydeyken sapanla cok kuş avlamıştım

Cocuk ağactaki kuşları gosterdi;

Ben de senin gibi avlamak istiyorum

Adam guldu;

Yok be oğlum, burda gorurlerse kızarlar

Bana ne, ben de sapanla kuş avlayacağım

Adam bir iki vazgecirmek istedi ama şımarık yetiştirdiği cocuğunun vazgecmeyeceğini hemen anladı

Tamam, ben cevredeki oyuncakcılarda sapan var mı bir arayım Bu arada sen dedenin yanına git otur ama kesinlikle dedene anlatma Deden cocukluğumda bir gun kuş avladığımı duyunca cok kızmıştı bana, iyi bir de dayak atmıştı

Cocuk istediğine kavuşacak olmanın sevinciyle dedesinin yanına koştu, oturdu Babasının nereye gittiğini soran dedesine sadece Bana oyuncak almaya gittidedi Parktaki guzel havayı icine ceken, kuş seslerini dinleyip huzur bulmaya calışan dedesi de başka bir şey sormmadı, sustu

Az sonra babası gelmişti Dede gormeden cocuğa goz kırpıp cebindeki şişkinliği işaret ettikten sonra;

İstediğin oyuncaktan kalmamış oğlum Gel seninle biraz da ağacların arasında yuruyelim

Cocuk sevincle babasına koştu Dedesi istediği oyuncak alınmayınca ortalığı birbirine katardı bu cocuk Buyumeye mi başladı nedir!diye duşundu, fazla uzerinde durmadı

Cocukla uzaklaşan baba fısıldadı;

Ortalık yerde sapan kullanırsan herkes kızar Hem ağacların arasında daha cok kuş vardır

Dede oğluyla, torununun arkasından baktı; Uslanıyor kerata uslanıyordiye mırıldandı Sonra yine cevreyi seyre daldı Birden gozleri bir renkli kuşa takıldı; Alaca serceYuzunde bir sevinc dalgası dolaştıNadir kuş, cocukluğumdan beri gormemiştim boyle rengarenk sercelerdenYureğinde bir heyacan duydu, ayağa kalktı Cocukluğundaki gibi kuşların peşisıra koşmak istiyordu sanki Hatıraları da o kuşla gokyuzunde kanat cırpıyordu Alaca serce Hey Allahım, şu işe bak hele, dağda bayırda zor rastladığım serce, bu parkta ha! Kuşu takip ederken, kuşun dallar arasında bir yuvaya yaklaştığını gordu Yureği pırpır etti Yuvada da bir dişi kuş vardı Sanki, ağzında yemle gelen erkek kuşu karşılamak ister gibi sevincle havalandı

İhtiyar adam rahatsız etmemeye calışarak, biraz daha yaklaştı Onların bu sevincine ortak olmak ister gibiydi

Yuvanın olduğu ağaca epey yaklaşmıştı, sevincle kuşlara başını cevirmişti ki, dişi kuş goğsune isabet eden bir taşla, acı cığlıklar atarak havada cırpınmaya başladı

İhtiyar adam, kalbinin sıkıştığını, gozlerini yaşardığını hissetti Kuşun cırpınarak gittiği yone koştu Kuş, parkın ortasına duşmuştu İhtiyar adam yaşaran gozlerini silmeye calışırken, erkek kuş cırpınarak olen dişi kuşun yanına kondu

Her zaman insanlardan kacan erkek kuş, o anda yakındaki insanları gormuyor gibiydi Eşinin yanına inmiş, bağırarak onu uyarmaya calışıyor Olduğune inanmıyormuş gibi sanki Kalk insanlar geliyordiye bağırıyordu

Kuşun bağırışlarına toplananlar, saygı ve acı dolu bir şekilde uzakta durdular Ortalıkta kuşun feryadından başka ses duyulmuyordu Kuş gagasıyla eşini kaldırmak istiyor, itekliyor, cekiştiriyor, bağırıyordu

Yaşlı adam torunuyla, oğlunun koşarak ağacların arasından cıktıklarını gordu Yuzlerinde ilk gorduğu guluş ve torununun elindeki sapan herşeyi anlatıyordu uzandı sapanı alıp, kırdı oğluyla torununu ağlayan serceyi gormeleri icin, one doğru itekledi Torununa hic bir şey soylemedi ama gozu yaşararak oğluna soylediklerini, torununun da duyacağı yukseklikte soyledi;

Eşini kaybeden şu kuşun feryadını dinle once, sonra da yuvada aclıktan olecek yavruları duşun ve azcık vicdanın varsa utan Cunku ben senin bu yaptığından utandım

Şımarık torun, dedesinin ilk defa ağladığını goruyordu Erkek kuşun feryadları karşısında kendisi de, belki ilk defa şımarıklıktan değil, kalbinde başka bir canlı icin duyduğu uzuntuden ağlıyordu

imagesserceninolumuhaykirisi5add13fa46812

Üst Alt