Son Konu

Ses dalgaları ile zayıflama vaadiyle umut tacirliği yapıyorlar

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
ses_dalgalari_ile_zayiflama_vaadiyle_umut_tacirligi_yapiyorlar_1616836199_9754.jpg

Bilhassa bayanların kısa vakitte zayıflama istekleriyle başvurdukları hoşluk merkezlerinde vatandaşlar, tek seansta 10 santimetre zayıflama vaadiyle kandırılıyor. Umut tacirliği yapan bu bireyler, uzak doğu menşeili olduğunu söyledikleri aygıtlardan gelen ses dalgalarının bu zayıflamayı sağladığını tez ediyorlar.

Son periyotlarda ilginin arttığı kolay yoldan zayıflama teknikleri, yeni bir umut tacirliğinin ortaya çıkmasına neden oldu. Hoşluk salonları ve zayıflama merkezlerinde kullanılan  menşei uzak doğu olan ve yeni jenerasyon olarak isimlendirilen aygıtlar, sihirli zayıflama süreci üslubu vaatlerle müşterilere sunuluyor ve bu yolla, kolay yoldan zayıflamak isteyenlere umut tacirliği yapılmış oluyor. Hekimler ise bu hususta vatandaşları uyarıyor. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ziya Şaylan, tek seansta 10 santimetre incelme ve kilo kaybı sağladığı tez edilen metodun umut tacirliği olduğunu söyledi.

Şaylan yaptığı açıklamada, 'Bu prosedür yeni değildir. Tahminen yine pazarlanmakta ve bu nedenle güya yeni bir formül üzere sunuluyor. Tahminen az ölçülerde mevcut olan yağları (100-150 ml kadar) ortadan kaldırabilir fakat hiçbir vakit gerçek bir yağ emmenin yerini tutmaz. Washington’da benim de sunumlar yaptığım Dünya Liposuction Kongresi'nde bize söylenen mezura ile yapılan ölçümlerin sağlıklı olmadığı, uygulamayı yapanın mezurayı sıkı yahut gevşek tutarak 2-3 santimetre fark sağlayabileceği.



Epey sıkıntı durumlar yaşadık. Kavitasyon ile verilen ultrason bir güçtür ve dokulardan yaşlanmaya neden olan oksidan unsurların büyük ölçülerde açığa çıkmasına neden olur. Bu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Antiaging tedavisinin aslının antioksidanlarla gayret olduğunu düşünürsek bu istenmeyen bir durumdur. Ayrıyeten yapılan araştırmalarda Kavitasyon aygıtının tiroit, yumurtalıklar ve testislerden en az 10-15 santim uzakta olması gerekir. Aksi takdirde bu hormon salgılayan bezlerde ziyanlı DNA değişikleri meydana gelebiliyor.'
tabirlerini kullandı.


Lokal ve ufak yağlanmalar konusunda olumlu sonuçlar alındığını söyleyen Şaylan, 'Uyguladığım 71 hastanın yalnızca çok azında olumlu sonuç çıktı. Buna karşılık birçok hastama Kavitasyon yararlı olmadığı için fiyatsız yağ emmek zorunda kaldım. Bu deneyimimi bir bilimsel makale haline getirdim ve Ocak ayında Amerika’da yayınlanacak. Benim şahsi görüşüm yağ emmeden çok daha kıymetli olan bu usul muhakkak yağ emilmesini istemeyen yahut ufak ölçülerde yağ depolanması olanlarda dikkatli olarak uygulanabilir. Fakat yeniden de uzun vade de ne olacağını söylememiz imkânsız.' sözlerini kullandı.
 
Üst Alt