bilgiliadam
Yeni Üye
sevgi üç türlüdür meleklerin intiharı sözleri sevilmekle ilgili sözler sevgini göstermek annenin kızına sevgi sözleri Sevgi üç türlüdür Birincinin adı Eğertürü sevgi Belirlenmiş beklentileri karşılarsak bize verilecek sevgiye bu adı takmış yazan Örnekler veriyor: Eğer iyi olursan baban, annen seni sever Eğer başarılı ve önemli birey olursan, seni severim Eğer benzeyen olarak benim beklentilerimi karşılarsan seni severim Toyotome en fazla rastlanan sevgi türü budur diyor Bir şarta emrindeki sevgi Karşılık bekleyen sevgi Sevenini, istediği bir şeyin sağlanması karşılığı olarak vaat edilen bir sevgi türüdür bu diyor yazar Nedeni ve şekli bakımından bencildir Amacı sevgi karşılığı bir şey kazanmaktır Yazara kadar evliliklerin öyle birçok Eğertürü sevgi üstüne kurulduğu için çabuk yıkılıyor Gençler birbirlerinin o anki gerçek hallerine değil, hayallerindeki abartılmış romantik görüntüsüne aşık oluyor ve beklentilere giriyorlar Beklentiler gerçekleşmediğinde, düş kırıklıkları başlıyor Sevgi nefrete dönüşüyor En saf olması gereken anne baba sevgisinde bile Eğertürüne rastlanıyor Yazar bir misal veriyor Bir genç Tokyo Üniversitesi antre sınavlarını kazanarak babasını memnun etmek için fazla çalışıyor Mektep dışarıda hazırlama kurslarına da gidiyor Lakin başarılı olamıyor Babasının yüzüne bakacak hali yok Üzüntüsünü rahatlatmak için bir haftalığına Hakone kaplıcalarına gidiyor Eve döndüğünde babası öfkeyle Sınavları kazanamadın, bir de utanmadan Hakone'ye gittin?diye bağırıyor Delikanlı Ama baba eskiden sende bir ara kendini iyi hissetmediğinde Hakone kaplıcalarına gittiğini anlatmıştın diyor Baba daha çok kızarak delikanlıyı tokatlıyor Çocuk da intihar ediyor Gazeteler intiharın anlık bir asap krizi sonucu olduğunu söylediler, yanılıyorlardı diyor yazar Delikanlı babasının kendisine olan sevgisinin yüksek düzeydeki beklentilerine ast olduğunu anlamıştı Halk Eğertürü sevginin üstünde bir sevgi arayışı içindeler doğrusu Bu sevginin varlığını ve nerede aranması gerektiğini iyi anlamak bu genç adamın yaptığı gibi yaşamı sürdürmekle ondan caymak aralarında bir seçim yapmakla aleyhinde karşıya kaldığımızda kayda değer rol oynayabilir diyor Masumi Toyotome Acayip yok mi? İkinci türe geçiyoruz; Çünkütürü sevgi Toyotome bu nesil sevgiyi şöyle betimleme ediyor: Bu cins sevgide birey bir şey olduğu, bir şeye sahip olduğu ya da bir şey yaptığı için sevilir Başka birinin onu sevmesi, sahip olduğu bir niteliğe veya koşula bağlıdır Örnek mi? Seni seviyorum Çünkü fazla güzelsin (Yakışıklısın) Seni seviyorum Çünkü böylece popüler, o kadar varlıklı, öyle ünlüsün ki Seni seviyorum Çünkü bana o kadar güven veriyorsun ama Seni seviyorum Çünkü beni üstü açık arabanla, o kadar romantik yerlere götürüyorsun ki Yazar, Çünkütürü sevginin Eğertürü sevgiye seçim edileceğini anlatıyor Eğer türü sevgi bir beklenti koşuluna bağlı olduğundan büyük ve ağır bir ağırlık haline gelebilir Ancak zaten sahip olduğumuz bir özellik yüzünden sevilmemiz güzel bir şeydir egomuzu okşar Bu cins olduğumuz gibi sevilmektir Insanlar oldukları gibi sevilmeyi tercih ederler Bu tür sevgi onlara tartma getirmediği için rahatlatıcıdır Ama derin düşünürseniz, bu türün “Eğer tarzında temelde öyle ayrı olmadığını görürsünüz Kaldı oysa bu tür sevgi de, yükler getirir insana Ahali her zaman daha fazla insan tarafından sevilmek isterler Hayranlarına yenilerini eklemek için çabalarlar Sevilecek niteliklere onlardan azıcık daha pozitif sahip biri ortaya çıktığı vakit, sevenlerinin, bundan böyle ötekini sevmeye başlayacağından korkarlar Böylece yaşama baki sevgi kazanma gayretkeşliği ve rekabet girer Ailenin en ufak kızı yeni doğan bebeğe içerler Sınıfının en hoş kızı, yeni gelen kıza içerler Üstü açık BMW'si ile hava atan delikanlı, Ferrari ile gelene içerler Evli bayan kocasının genç ve hoş sekreterine içerler O süre bu tür sevgide güven duygusu bulunabilir mi diye soruyor Toyotome “Çünkü türü sevgi de, gerçek ve sağlam sevgi olamaz diyor Bu nesil sevginin güven duygusu vermeyişinin iki farklı nedeni daha var Birincisi acaba bizi seven kişinin düşündüğü birey miyiz korkusu Tüm insanların iki yani vardır Biri dışa gösterdikleri öteki sadece kendilerinin bildiği Halk Müziği sandıkları kişi olmadığımızı anlar ve bizi terk ederlerse korkusu buradan doğar İkincisi de ya günün birinde değişirsem ve halk müziği beni sevmezse endişesidir Japonya'da bir temizleyicide çalışan dünya güzeli kızın, yüzü patlayan kazanla parçalanmış Yüzü kötü halde çirkinleşince, nişanlısı nişanı bozup onu terk etmiş Daha acısı benzer kentte oturan anne ve babası, hastaneye ziyarete bile gelmemişler, artık çirkin olan kızlarını Sahip olduğu sevgi, sahip olduğu alımlılık temeli üzerine bina edilmiş olduğundan bir günde yok olmuş Güzellik kalmayınca sevgi de kalmamış Kız birkaç ay sonra kahrından ölmüş Japon yazar; toplumlardaki sevgilerin birçok Çünkütüründe olup bu nesil sevgiler, kalıcılığı konusunda insanı defalarca kuşkuya düşürür diyor Peki o zaman, gerçek sevginin, güvenilebilecek sevginin özellikleri nedir? Ve işte sevgilerin en gerçeği Üçüncü cins sevgi benim Karşındiye adlandırdığım türdür diyor yazar Bir koşula alt olmadığı için ve karşılığında bir şey beklenmediği için? “Eğer türü sevgiden öbür bu Sevilen kişinin albenili bir niteliğine dayanıp böyle bir şeyin varlığını başlıca olarak almadığı için “Çünkü türü sevgi de değil Bu üçüncü nesil sevgide, insan bir şey beklediği için değil, bir şeyler yetersiz olmasına rağmen sevilir Esmeralda, Quasimodo'yu dünyanın en çirkin, en dehşet kamburu olmasına karşın sever Asil,yakışıklı, zengin delikanlı da Esmeralda'ya çingene olmasına karşın aşıktır Birey dünyanın en çirkin, en zavallı, en perişan insani olabilir Bunlara rağmen sevilebilir Tabii bu, sevgiyle karşılanması şartı ile Burada insanın, iyi, albenili veya varlıklı bir konum elde ederek sevgiyi kazanması gerekmiyor Kusurlarına, cahilliğine, fena huylarına veya kötü geçmişine karşın olduğu gibi, o haliyle sevilebiliyor Tamamiyle fazla değersiz biri gibi görünebiliyor ama en değerli gibi sevilebiliyor Japon yazan yüreklerin en çok susadığı sevgi budur diyor Haberdar olsanız da, olmasanız da, bu cins sevgi sizin için gıda, meşrubat, kıyafet, konut, aile, zenginlik, başarı yada senden daha önemlidir Bunun böyle olduğundan nasıl emin olacaksınız? Hakli olduğunu gösterilmek için sizi bir teste ağırlama ediyor “Şu soruma cevap verin, diyor Kalbinizin derinliklerinde, dünyada kimsenin size aldırmadığını ve hiç kimsenin sizi sevmediğini düşünseydiniz, yiyecek, elbise, konut, aile, zenginlik, galibiyet ve üne olan ilginizi yitirmez miydiniz? Kendi kendinize yaşamamın ne yararı var diye sormaz mıydınız? Devam ediyor Toyotome; derhal en sevdiğiniz kişinin sizi yalnızca kendi çıkarı için sevdiğini anladığınızı bir düşünün Dünya birden bire başınızın üzerine çökmez miydi O lahza hayat size amaçsız gelmez miydi? Diyelim basmakalıp bir yaşamınız var Günlük yaşıyorsunuz Günün birinde gerçek, derin ve doyurucu bir sevgi bulacağınızdan umudunuz olmasa, kalan hayatınızı nasıl yaşardınız? diye soruyor ve yanıtlıyor; Öyleleri ya adamakıllı umutsuzluğa kapılıp intihar ediyorlar, ya da kendilerini adamakıllı dağıtıp yaşayan ölü haline geliyorlar Toyotome, ayrıca de nasıl gösterişli savunuyor, Rağmen türü sevgiyi Bugün yaşamınızı sürdürebilmenizin nedeni “Rağmen türü sevgiyi şimdi yaşamanız veya bir gün bu sevgiyi bulacağınıza olan inancınızdır Son sözlerinde biraz çaresiz, Toyotome Bugün yaşadığımız toplumda herkesi doyuracak bu sevgiyi bulmak zorlama Çünkü herkesin sevgiye ihtiyacı var Kimsede başkasına verecek fazlası yok? diye açıklıyor Anlatıyor; Yakınımızda olan birinin bu sevgiyi bize vermesini bekleriz Ama o da ayni şeyi başkasından beklemektedir Peki bu dünyada sevgi ne dek var Yazara tarafından, açlığımızı birazcık bastıracak kadar Ve de yemek yemek öncesi tadımlık gelen iştah açıcılar gibi Bu minnacık tadım, bizi daha harikulade bir sevgi açlığına kışkırtma ve özendirme ediyor Bu minnacık tadım sevgiye ne dek yoksul olduğumuzu anlatıyor Büyük bir hırsla asıl yemeğin gelmesini ve bizi doyurmasını bekliyoruz Hani nerede? Tümü o Ve asıl çarpıcı tümce en sonda; DÜNYADAKİ EN BÜYÜK KITLIK, RAĞMEN TÜRÜ SEVGİNİN YETERİNCE OLMAYIŞIDIR Ben seni herşeye rağmen seviyorum diyeceğim, fakat senin rağmenlik hiç kusurun değil