İlk aşka yazılmış duygusal bir mektup
Maziye zincirlenmişti birzamanlar kaderim Kalbime de zincir vurulmuştu sanki Fırtınalar hep icimde dolmayan bir boşluk ise benimleydi hep Buşra ın gozyaşları durmadan akıyordu Oturmuştu bir banka gelene gecene aldırmıyordu hic Biraz evvel bir holding binasından cıkmıştı İlk aşkı ilk sevdiği birzamanlar komşusunun oğlu olan Kaanı ziyarete gelmişti Senelerdir gormemişti onu Oyle bunalımdaydı ki Yeni eşinden ayrılmış sanki bir iki laf edecek birini aramış ve Kaanı gormeye gelmişti Sevincle girdiği yerden ağlayarak cıkmıştı Kaanın bir sene once olduğunu oğrenmişti
Oysa lisede birlikte okurken universiteyi bitirip evleneceklerini soyluyorlardı birbirlerine
Hemen kalemini cıkarıp ağaca bir kalp cizmiş ve icine isimlerini yazmıştı Kaan
Duşuncelere dalmıştı Buşra Apartopar banktan kalktı Edinekapı Mezarlığına
gitti Kaanı gorememişti ama mezarına gidecekti Bulacağına inanıyordu Arkadaşları tarif etmişti
Mezarlığın kapısında ki cicekciden encok sevdiği birzamanlar sevdiğinin verdiği kırmızı gulleri aldı Kapıda ki gorevliye sordu Birlikte aramaya başladılar
İcinden durmadan
Sonunda buldu mezarı
Gozyaşları durmuyordu
Şimdi ben senin icin aldım
Nişan yuzuklerimizi bile almıştın Genclik işte mantıklı duşunemiyor ki insan
Hem ağlıyor hem konuşuyordu Buşra
Evliliğinde cok acılar cektirmişti eşi Devamlı aldatıyor ve manevi işkenceler yapıyordu Sonunda dayanamayıp kızını da alıp annesinin yanına gitmişti Aslında Kaandan bir beklentisi yoktu Cunki Kaanda evli ve iki kızı vardı Yalnızca arkadaş olarak gormeye gitmişti Trafik kazasında olduğunu oğrenmesi onu gecmişe goturmuştu
Ve bizi ayırdı Belki sen de mutlu olamadın eşinle Bense hic olmadım Bazen seni duşunurdum Seninle evli olsaydım mutlu olurdum Sen beni anlıyan sevgi dolu biriydin
Yine gozlerinde ki yaşlar sicim gibi iniyordu Buşra ın Keşke bugun hic uğramasaydım İcimde ki aşk kırıntıları kalsaydı yerinde Ama mazimin saf ve temiz aşkı koz gibi yanacak bundan sonra icimde
Elinde ki gulleri mezarın toprağına tek tek bıraktı
Birzamanlar aşık olduğu deliler gibi sevdiği arkadaşını gozu yaşlı olarak bıraktı Hayat herzaman suprizlerle doluydu Bazen boyle acı suprizler de insanın karşısına cıkabiliyordu
Karşılıksız platonik aşk mektubu
Seni ne cok sevdim ben Ne cok gozyaşı doktum senin icin Geceleri sen yatağında meleklerin kanatlarıyla ucarken ben penceremin onunde senin ruyana girmek icin dua ederdim Bir bakışına, bir dudak kıvrımında titreşen guluşune ulaşmak icin dunyanın butun ciceklerini onune sererdim
Şiirler, şarkılar, sevgiler icimde tutuşan bir ateş, onun yangınında senin icin kul kesildim Ağır hastalar geceyi zor gecirir Sabahı bekler kırgın yurekler, hasta umutlar, yalnız ruhlar Yalnızdı gecelerim Hastaydı gecelerim Kan kaybından giden bir yaralı gibi umarsızdı gecelerim Bir ucurumun kenarına beni taşıyan karabasandı gecelerim Adına yalnızlık dedim Sensizlik dedim Sen beni bilmedin, beni tanımadın, beni sevmedin Bu bir olumdu, bu bir fermandı Bıcak kesmez artık beni, ip asmaz, cekuller yureğimi taşımaz Yaşamak mumkun değil, yalnızlık karanlık kapılarıyla ustume kapandı Amansız acılar icindeyim
Ey Sevdiğim Ben seni ne cok sevdim Dunya bildi, bir sen bilmedin Yalnızlığın diğer adı aşka karşılık almamaktır Kacılamayacak kadar yakın, tutulamayacak kadar uzak bir yerdesin Benim aşkıma yalnızlık kucak actı Senin yokluğuna dokundum, icim yandı Odamın cıldırtan sessizliğinde sana seslendim Yankısı dondu dolaştı, senin kapıların bana kapalı Kendi sesim yine bana ulaştı Anladım ki beni hic duymayacaksın
Sana sitem edemem Sana kırılamam Bir tek dileğim var senden, son bir tek isteğim O da MUTLU OLMAN
MUTLU OL SEVDİĞİM BİRİCİĞİM AŞKIM NEREYE, KİME GİDERSEN GİT YETER Kİ SEN MUTLU OL
Ozlem Mektubu;
Sevgilim!
Sen gideli kac saat oldu ? Kac gun gecti, kac hafta? Saymadım Bana yuzyıllar gecmiş gibi geliyor Son anda sen giderken gozlerinin buğusunu bıraktın Şimdi sis icinde butun dunya Cicekler gozyaşlarımı icti, sen onları kırağı sanırsın, ciy sanırsın oysa hepsi benim gozyaşlarımla ıslak
Sevgilim ozluyorum seni Bir balta indirildi, icimden bir ağac kokuyle devrildi Gozlerimden akan yaştan belli değil mi, icim kanıyor Ozlem bir bulut gibi sarıyor beni, kuşatıyor Seni sevmek bir sonsuzluk gibi buyuyor icimde Haftanın her gunune, gecen her saate senin adını verdim Senin adınla başlıyor mevsimler, yıllar sen varsan icinde, gecerli
Ozlem bir yağmur gibi yağıyor ustume Damlalar yureğime vuruyor Gecenin karanlığında bir başınayımUykularım boluk porcuk Butun ruyalarımda sen gozlerim kapanır kapanmaz gozlerin yaklaşıyor Sonra bir ruzgar alıp seni, benden uzaklara goturuyor
Geceler boyu sabahlayıp uğruna, boşluğa duştuğum sevdiğim, bir tanem, gozbebeğim Yureğimden muhurlendim sana Şiirler havalanıyor kuşlar gibi, şarkılar ağlıyor yokluğuna Sevgilim hayatı sende buldum ben, tukenirsem sen tuketirsin beni
Yoksun, gittin, tek başına koydun Bu nasıl bir ozlemdir, kendi govdem ateşten bir gomlek yanıyorumYetti artık, yetiş nolur dayanamıyorum