Son Konu

Sivilce izleri nasıl geçer? Sivilce izlerinden kurtulmak için Tedavi

bilgiliadam

Yeni Üye
Katılım
16 Ağu 2017
Mesajlar
1,516,397
Tepkime
29
Puanları
48
Credits
-6
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Birçok insanın belli bir döneminde problemi haline gelen sivilceler nasıl geçer ve tedavisi var mı? bu arada belirtmekte yarar var, doğru tedavi uygulanmadığı zaman ciltte izlere neden olabilmektedir. Oluşan sivilce izlerinden kurtulabilmek için çareler elbette var. Peki, bu rahatsızlık verici izlerden nasıl kurtulursunuz? Yazımızda, sivilce izlerinden kurtulmanın yollarından bahsedeceğiz. Sivilce izlerinden kısa sürede kurtulmak için evinizde 15 dakika gibi bir zaman ayırmanız yeterli olacaktır. İşte, detaylar;

Sivilce izi nasıl oluşmaktadır?


Bu sorunun oluşmasındaki en önemli etken sivilcelerin elle patlatılmasıdır. Ayrıca iz bırakma olasılığı en yüksek olan sivilceler kanlı sivilcelerdir. Daha çok teni beyaz olan kadınların ciltlerinde oldukça kötü bir görüntü yaratmaktadır. Bu, zamanla cilt kanseri gibi bazı ciddi rahatsızlıkları da doğurabilmektedir.

Sivilce sorunu çoğunlukla aşırı yağlı ciltlerde daha çok ortaya çıkmaktadır. Bundan dolayı cilt bakımı oldukça önemli bir konu haline gelmektedir.

Sivilce tedavisinde özellikle cilde uygun olan doğal ürünlerin tercih edilmesi gerekmektedir. Cildin ihtiyaç duyduğu yağ oranı ve sıvı oranının dengelenebilmesi için kaliteli bakım ürünlerinin kullanılması önem taşımaktadır. Uygulanacak olan sivilce kürleri sayesinde ev ortamında bu sorundan kurtulabilmek mümkün olabilmektedir.


Sivilce kürleri;

Maske uygulaması: Sivilce izlerinin iyileştirilmesinde başvurulabilecek olan cilt maskelerinin doğru bir şekilde seçilmesi, sorundan çok daha kısa sürede kurtulmaya imkan tanıyacaktır. Konunun uzmanı olan kişiler elma sirkesi karışımı olan bir maske uygulanmasının sivilce izlerinden kurtulamaya yardımcı olacaktır.

Elma sirkesi: Cildin ihtiyaç duyduğu vitaminlerin sağlanmasında faydalıdır. Bundan dolayı özellikle cilt maskelerinde tercih edilen bitkisel ürünlerin başında gelmektedir. Geceleri yatmadan önce vir pamuk yardımı ile masaj yapılarak cilde sürülmelidir. Ayrıca sivilcenin oluşturduğu ciltteki boşlukları doldurma konusunda da başarılı olan elma sirkesi, sivilce lekelerinin kapanmasına da yardım etmektedir.

Toz şeker: Cilt maskelerinde toz şeker kullanılması peeling özelliği göstermektedir. Ciltte peeling etkisi gösteren toz şekeri, yüz iyice yıkandıktan sonra akşamları hafif nemli toz şeker cilde masaj yapar gibi uygulanır.

Bal: Kaybedilen cilt sıvısının geri kazandırılmasında oldukça önemli bir çözümdür. Doğal balı içerisine hiçbir şey karıştırmadan doğrudan cildinize sürebilir ve bir müddet bekleyin cildinizi yıkayarak temizleyebilirsiniz.



Sivilce oluşumunu önlemek: Sivilce sorunu oldukça yaygın yaşanan ve hemen her bireyi etkilemiştir denebilecek bir deri hastalığıdır. Yapılan istatistiklerde 12 – 18 yaş arası bireylerin yaklaşık %85’inin, 25 – 35 yaş arası bireylerin yaklaşık %8’inin, 35 – 55 yaş arası kişilerin de %3’ünün akne problemi yaşadıkları belirtilmektedir.

Öncelikle sivilce oluşmasının önüne geçmek amacıyla neler yapılabilir bakalım. Vücudun kan dolaşımı arttığında cilt yeterli oksijene kavuşur. Sivilcelerin sıkılarak patlatılması yapılabilecek en yanlış hareket olacaktır. Çünkü ciltte iz bırakmasının yolunu açmak demektir ve kalıcı bir hal alabilir. Her gün yüzünüzü ılık su ile birlikte 2-3 kez yumuşak bir sabun kullanarak yıkamalısınız. Bitkisel karışımlar kullanabilir, doğal gül suyundan da faydalanabilirsiniz. Çay da sivilceleri ve izlerini ortadan kaldırmak için etkili bir yöntem olabilir.

Sivilcelerden kurtulma yolları nelerdir?

Bu noktada ihtiyaç duyacağınız en etkili ve yegane şey elma sirkesidir. Ne kullanırsanız kullanın en etkili çözüm yolu doğal elma sirkesidir. Başka ürünler kullanarak istenmeyen sonuçlara maruz kalabileceğiniz için, ilk önce elma sirkesi kullanmanızı öneririz. Elma sirkesinde A, C, E, B2, B6 ve P vitaminleri bulunduğu için, cildinizin hücrelerini onarır ve çok daha yumuşak ve lekesiz bir görüntü sağlar.

Diğer bir ürün de baldır. Eski dönemlerden beridir sivilcelerin iyileştirilmesinde kullanılan doğal ve etkili yöntemlerden biridir. Bal sayesinde ciltte oluşan kızarıklıklar giderilir, nem sağlanır ve yaşlılık izleri de yok edilebilir. Bal gibi yeşil çay da yaşlılık izlerinin yok edilmesinde etki gösterdiği bilinmektedir.

Maske yapımı ve uygulama: Orta büyüklüğü olan cam ya da porselen bir saklama kabının içine, 1 çorba kaşığı elma sirkesi koyun. Yapacağınız maskenin yoğunluk kazanması için 4 çorba kaşığı toz şeker ilave edin ve iyice karıştırın. Daha sonra buna 1 çorba kaşığı bal ekleyin ve tekrar karıştırın. Yaklaşık 1 saat kadar bekletin ve haftada 2-3 kez cildinize uygulayın. Maskenin cilde uygulanmasından evvel cildin temiz olması gerekmektedir. Ilık su ile cilt yıkanmalı ve iyice kurulandıktan sonra pamuk kullanarak yüze ince bir tabaka halinde uygulanmalıdır. Temiz parmağınız ile cildinizde dairesel hareketler yaparak yedirme işlemi gerçekleştirin. Bunu en fazla 5 dakika kadar yapın, daha uzun süre yaparsanız cildinizi tahriş edebilirsiniz.

Sivilce nasıl oluşmaktadır?

Bu problem daha çok ergenlikte başlamakta ve eğer tedavisi yapılmazsa kalıcı bir hal alabilmektedir. Daha çok 12-18 yaş aralığında ergenlik çağında oluşsalar da, kadın ve erkeklerde ayrıca her yaş aralığında da görülebilen bir deri hastalığıdır. Ergenlik döneminde cildin alt kısmındaki yağ miktarı artmakta ve yağ bezeleri bozulmaktadır. Yüz bölgesinde çıkan sivilcelerin tedavisi yapılmadığı taktirde iz bırakma olasılıkları oldukça yüksektir ve kalıcı olabilmektedir.

Sivilceye karşı neler yapılmalı?

Sivilce sorunu yaşamamak için cildin temiz tutulması önemlidir. Her sabah ve akşam günde en az iki kez tahrişe yol açmayacak bir şekilde yüz yıkanmalıdır. Kullanılan cilt temizleyici ürünlerin, cildin pH’ına en yakın değerde olduğuna dikkat gösterilmelidir.

Her hafta kil maskesi yapmak cilt yağlarından kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Maske uygulaması esnasında kafanıza bir havlu örterek, yüzünüze 10 dakika süreyle kaynar su buharı uygulayabilirsiniz.

Düzenli uyku uyumak, hormonların aktivitesini düzene soktuğu için en az 7 saat uyunmalıdır. Ciltteki sivilcelerin sıkılması yaraya yol açabileceği gibi, iz bırakmasına neden olabilir ve iltihap kaparak yayılmasına da neden olabilir.

Anne ve babalarda sivilce sorununun olması, çocuklarda da bu ihtimali arttırmaktadır. Androjen hormonu artış gösterebildiği gibi, cilt bu hormona karşı aşırı hassasiyet hali de alabilir. Bazı kozmetik ürünleri ile sivilcelerin kapatılmasına çalışılması, durumun kötüleşmesine neden olabileceği gibi sivilcelerin artmasına da sebebiyet verebilir. Mevcut bir sivilcenin sıkılması durumun daha da kötüleşmesine yol açabilmektedir. Bu şekilde cilde zarar verilebileceği gibi sivilcelerin artış göstermesine ve yayılmasına da olanak tanıyabilir.

Sivilcelerden kurtulmak için doğru ve sabırlı bir tedavi yöntemi izlenmelidir. Sivilceler ve cilt sorunlarınız için en doğru bilgiyi doktorunuzdan alabilirsiniz. Eğer yoğun bir sivilce tedavisi uygulanacaksa antibiyotik kullanımı söz konusu olabilmektedir.
 
Üst Alt