E elektronikci Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 153,387 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 35 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 26 Kas 2023 #1 Starbucks Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler 150 gram yumuşamış tereyağı 2 adet yumurta sarısı 1 yemek kaşığı su 1 çay bardağı pudra şekeri 1 çay kaşığı kadar tarçın 1 su bardağından biraz eksik ince dövülmüş ceviz 2.5 su bardağı un (Dikkatli ekleyelim) 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin 1 çay bardağı damla çikolata Starbucks Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tereyağı, yumurta sarısı, su, pudra şekeri ve tarçını bir kaba alıp, karıştıralım. Ardından cevizi ekleyip, tekrar karıştıralım. Un, kabartma tozu ve vanilini de ekleyip, ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Son olarak damla çikolatayı da ekliyoruz ve çikolatalar karışasıya kadar yoğuruyorum. Hamuru uzun rulo haline getirip strece sarıyorum ve 25-30 dk buzlukta bekletiyorum. Hemen pişirmeyecekseniz buzlukta koruma edebilirsiniz. Buzlukta 30 dk bekledikten sonra çıkartıp 1 cm olacak halde kesip tepsiye diziyorum. Önceden ısıttığım 180 derece fırında altı pembeleşesiye kadar pişiriyorum. Ben yaklaşık 20 dk pişirdim. Denetimli pişirmeyi unutmayın☺ Afiyet olsun Starbucks Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Starbucks Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler 150 gram yumuşamış tereyağı 2 adet yumurta sarısı 1 yemek kaşığı su 1 çay bardağı pudra şekeri 1 çay kaşığı kadar tarçın 1 su bardağından biraz eksik ince dövülmüş ceviz 2.5 su bardağı un (Dikkatli ekleyelim) 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin 1 çay bardağı damla çikolata Starbucks Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tereyağı, yumurta sarısı, su, pudra şekeri ve tarçını bir kaba alıp, karıştıralım. Ardından cevizi ekleyip, tekrar karıştıralım. Un, kabartma tozu ve vanilini de ekleyip, ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Son olarak damla çikolatayı da ekliyoruz ve çikolatalar karışasıya kadar yoğuruyorum. Hamuru uzun rulo haline getirip strece sarıyorum ve 25-30 dk buzlukta bekletiyorum. Hemen pişirmeyecekseniz buzlukta koruma edebilirsiniz. Buzlukta 30 dk bekledikten sonra çıkartıp 1 cm olacak halde kesip tepsiye diziyorum. Önceden ısıttığım 180 derece fırında altı pembeleşesiye kadar pişiriyorum. Ben yaklaşık 20 dk pişirdim. Denetimli pişirmeyi unutmayın☺ Afiyet olsun Starbucks Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı