M morfeus Yeni Üye Katılım 12 Kas 2021 Mesajlar 378,918 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 46 Konum Rusya Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 16 Kas 2023 #1 Tahinli Antalya Piyazı Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı kuru fasulye ( ya da bir kutu konserve haşlanmış fasulye) 3 adet yumurta 2 adet domates 1 adet soğan 1/2 (yarım) bağ maydanoz 1 çay bardağı (1 parmak eksik) tahin 3 yemek kaşığı sirke 3 yemek kaşığı Zeytinyağı 2 adet limon 1 diş sarımsak 1 çay kaşığı kimyon Tahinli Antalya Piyazı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Fasulyeyi hazır almadıysanız akşamdan suda bekletip haşlayarak işe başlayın. Ben burada konserve fasulye kullandım. Haşlanmış fasulyeden üç kaşık alarak bir kapta çatalla yeterlice ezin. Ezdiğiniz fasulyeye tahin, limon suyu, düzgünce ezdiğiniz bir diş sarımsak, sirke, zeytinyağı ve bir çay kaşığı kimyon ekleyerek ezmeye devam edin. Boza kıvamında bir sos elde edin. Şayet koyu olursa fasulyenin suyundan biraz ekleyerek kıvamını açabilirsiniz. Piyazın telatürünü yani sosunu hazırladıktan sonra kalan fasulyeyi sosa ekleyerek karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerine piyazlık doğradığınız soğanı, küp küp domatesleri ve çok ince kıydığınız maydanozları ekleyin. En üste haşlayıp dilimlediğiniz yumurtaları yerleştirerek üzerine bir kere daha zeytinyağı gezdirin ve servis edin. Afiyet olsun. Tahinli Antalya Piyazı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Tahinli Antalya Piyazı Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı kuru fasulye ( ya da bir kutu konserve haşlanmış fasulye) 3 adet yumurta 2 adet domates 1 adet soğan 1/2 (yarım) bağ maydanoz 1 çay bardağı (1 parmak eksik) tahin 3 yemek kaşığı sirke 3 yemek kaşığı Zeytinyağı 2 adet limon 1 diş sarımsak 1 çay kaşığı kimyon Tahinli Antalya Piyazı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Fasulyeyi hazır almadıysanız akşamdan suda bekletip haşlayarak işe başlayın. Ben burada konserve fasulye kullandım. Haşlanmış fasulyeden üç kaşık alarak bir kapta çatalla yeterlice ezin. Ezdiğiniz fasulyeye tahin, limon suyu, düzgünce ezdiğiniz bir diş sarımsak, sirke, zeytinyağı ve bir çay kaşığı kimyon ekleyerek ezmeye devam edin. Boza kıvamında bir sos elde edin. Şayet koyu olursa fasulyenin suyundan biraz ekleyerek kıvamını açabilirsiniz. Piyazın telatürünü yani sosunu hazırladıktan sonra kalan fasulyeyi sosa ekleyerek karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerine piyazlık doğradığınız soğanı, küp küp domatesleri ve çok ince kıydığınız maydanozları ekleyin. En üste haşlayıp dilimlediğiniz yumurtaları yerleştirerek üzerine bir kere daha zeytinyağı gezdirin ve servis edin. Afiyet olsun. Tahinli Antalya Piyazı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı