Son Konu

Tahmin Piyasası İçin Yeni Bir DeFi Konsepti: Polars

Garfield

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
171,000
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
polars.jpeg



ICO çılgınlığı, kripto para yatırımcılarına projelerin yol haritalarını gerçekleştirme bahislerindeki muvaffakiyetlerini denetim etmeyi öğretti. Kıymetli bir sebep olmadığı sürece projeler bu maksatlarını gerçekleştirmiyor ise birşeyler yolunda gitmiyor demektir. Bütün gayeler proje için bir kilometre taşı vazifesi görmez.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter
ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Örnek vermek gerekirse beta testini başlatmak bir proje için epeyce değerli bir başlangıç noktasıdır. Polars grubu beta testini vaktinde başarılı bir biçimde başlattı bu düzgün bir proje idaresinin birinci işaretidir. Bu ortada siz de Polars’ın beta testine katılıp birçok ödül kazanabilirsiniz. Beta testinin platformun tüm temel fonksiyonlarını tanımaya ve bu fonksiyonları rafine hale getirmek için ne kadarlık ek bir çalışma gerektiğini gözler önüne koyan bir süreç olduğunu unutmamak gerek.



Polars üstünden devam etmek gerekirse göze çarpan birinci şey beta testine katılan kişi sayısıdır. Şu an Polars’ın beta testinde 25.000 şahıstan fazla iştirakçi bulunmaktadır. Bu bize Polars’ın yatırımcılar tarafından büyük bir ilgiyle karşılandığını ve ICO hype’ına yakalanan öteki projelerin tersine hem yatırımcıya hem de DeFi kesimine yarar sağlamayı amaçlayan bir proje olduğunu gösterir. Tüm bunların akabinde ortaya şu soru çıkıyor Polars projesinin maksadı nedir? Haydi gelin daima birlikte buna bir göz atalım.

Kısaca özetlemek gerekirse Polars DeFi dalında düşük likidite sorununa bir tahlil sunmayı hedefleyen bir proje. Pekala bu gayeye nasıl ulaşmayı düşünüyoruz? Kurul dağıtım düzeneğini ile birlikte Yield Farming sistemi entegre ederek bu likidite sorununa bir tahlil sunacağız. Polar token’larını alan, satan, uzun vadeli elinde tutan, sistemde likidite sağlayıcısı olarak yer alan kullanıcılar olacak.

Bu yatırımcı kitlesini Polar sisteminde iki rakip grup olarak ele alabiliriz (beyaz kadro ve siyah takım) ve bu iki kadro kendi token’larına sahip olacak (beyaz token ve siyah token).

Her iki kadro da farklı vazifelere sahip olacak şayet Beyaz grup kazanır ise beyaz token’ın fiyatı artacak ve siyah token’in fiyatı düşecek. Bu sistem Siyah kadro kazandığında da tıpkı formda işleyecek ve bu sefer beyaz token’ın fiyatı düşecek. Genel olarak bakıldığında token fiyatlarının bu düzenek sayesinde çok fazla değişmeyeceğini görebiliriz.

Polars platformunda beta testleri farklı basamaklara bölünmüştür. Bu test basamaklarına katılmak ve platformu test etmek için birinci olarak whitelist’e katılmanız gerekiyor (katılım linki Telegram kümemizde bulunmaktadır.) Bu evreden sonra platformdaki tüm özellikleri ve düzenekleri test etmek için 6000 adet test USDC token’ı kazanacaksınız.

Test token’ını aldıktan sonra BWT token için (beyaz ve siyah token’ın toplam fiyatı BWT token’ın fiyatını oluşturur) likidite oluşturmak ve temel likidite havuzu ile etkileşime geçme vaktidir. Bu basamaktan sonra likidite havuzu ile etkileşime girmelisiniz. Bunun için elininizdeki siyah ve beyaz token’ları, BWT token’in havuzuna eklemeniz gerekiyor.

Sonraki basamakta geliştiriciler siyah ve beyaz token’ların fiyatını etkileyecek birinci aktifliği düzenleyecek ve grupların trade havuzu ile etkileşime geçmesi gerekecek.

Sonraki kademelerde farm kontratı, stake kontratı ve teşvik sisteminin kontratı ile etkileşime geçeceksiniz. Son kademede ise MVP’yi test edeceksiniz. Daha kısa özetlemek gerekirse test etabında beyaz ve siyah token’ların fiyatlarını değiştirecek çeşitli etkinlikler olacak. Bir hafta içinde en fazla test token’ını toplayan bireyler Polar sistemi için kullanılacak bir idare token’ı kazanacak. Test etabına katılan şahıslar bu idare token’ını özel bir fiyatla satın alma hakkına sahip olacak. Ayrıyeten Uniswap’te listelenme ve mainnet’in yayınlanması ile birlikte beta testine katılan bireyler bir airdrop almaya hak kazanacak.

Telegram:
Hyperlink:


 
Üst Alt