Tam Kıvamında Kupta Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 300 gram labne
- 1 poşet krem şanti
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Kedidili bisküvi (10-12 adet)
- 1 su bardağı süt( kahve aromasını sert seviyorsanız süt yerine su kullanabilirsiniz)
- 2 tatlı kaşığı granül kahve
- 2 tatlı kaşığı şeker
Tam Kıvamında Kupta Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt,yumurta sarıları,nişasta,un ve şeker pürüzsüz olana dek çırpılır(içinde topak kalırsa süzmeniz yeterli olur).
- Orta ateşte daima karıştırarak kaynayana kadar pişirilir.
- Altını kapatıp ılındıktan sonra içine labne,toz krem şanti,tereyağı ve vanilin eklenir. Mikserle 5 dk çırpılır.
- Kedi lisanı bir kaç modüle bölünüp ıslatılır. (ben 1 adet kedi lisanını 4 e bölüyorum)
- Kasenin tabanına az ölçüde krema konulup üzerine ıslatılmış kedi lisanları eklenir.
- Üzerine tekrar krema ve kedi lisanı eklendir( toplamda iki kat bisküvi oluyor)
- En üst kata tekrar krema dökülüp buzdolabında 4-5 saat bekletilir (ertesi güne daha hoş oluyor).
- Ben her bir kase için 1. 5 adet kedi dili(bölünmemiş haliyle 1. 5 adet kullandım 4e bölünmüş olarak 6 parça) kullandım isteğe eksiltip azaltabilirsiniz.
- Benim yaptığım üzere hal vermek isterseniz kremadan 5-6 kaşık ayırıp sıkma torbasına alabilirsiniz.
- Dolapta 3-4 saat beklettikten sonra istediğiniz biçimdeki duyla süsleyebilirsiniz.
- Servisten çabucak evvel en üstüne kakao serpilir. Afiyet olsun.