D dagcı Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 152,900 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 68 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 27 Kas 2023 #1 Tam Kıvamında Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler 1,5 çay bardağı pirinç 1 litre su 1 litre süt 3 yemek kaşığı pirinç unu 1 su bardağı süt 1,5 su bardağı toz şeker Üzeri için; Tarçın,ceviz, fındık Tam Kıvamında Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle yıkanmış pirinçi su ile tencereye alalım suyunu çekene kadar pişirelim. Pişen pirinçlerin üzerine 1 lt sütü ilave edelim. Sütün kaynamasını beklerken bir kaba pirinç ununu alalım üzerine bir su bardağı sütü dökelim pirinç unu eriyene kadar karıştıralım. Kaynayan süte pirinç ununu ilave edelim 5-10 dakika daha kaynatalım. Daha sonra şekeri ilave edelim bir kaç dakika karıştırdıktan sonra ocaktan alalım. Sütlacımız hazır. Biraz akışkan kıvam alıyor ilk başta sonradan bekledikçe kendini toparlıyor. Kaselerin büyüklüğüne göre değişiyor ben böyle yaptım 8 kase elde ettim. Not: 2 çay bardağı fazla pirinçli oluyor sütü azalıyor 1,5 çat bardağı gayet ideal güzel kıvam alıyor Afiyet olsun )). Tam Kıvamında Sütlaç Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Tam Kıvamında Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler 1,5 çay bardağı pirinç 1 litre su 1 litre süt 3 yemek kaşığı pirinç unu 1 su bardağı süt 1,5 su bardağı toz şeker Üzeri için; Tarçın,ceviz, fındık Tam Kıvamında Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle yıkanmış pirinçi su ile tencereye alalım suyunu çekene kadar pişirelim. Pişen pirinçlerin üzerine 1 lt sütü ilave edelim. Sütün kaynamasını beklerken bir kaba pirinç ununu alalım üzerine bir su bardağı sütü dökelim pirinç unu eriyene kadar karıştıralım. Kaynayan süte pirinç ununu ilave edelim 5-10 dakika daha kaynatalım. Daha sonra şekeri ilave edelim bir kaç dakika karıştırdıktan sonra ocaktan alalım. Sütlacımız hazır. Biraz akışkan kıvam alıyor ilk başta sonradan bekledikçe kendini toparlıyor. Kaselerin büyüklüğüne göre değişiyor ben böyle yaptım 8 kase elde ettim. Not: 2 çay bardağı fazla pirinçli oluyor sütü azalıyor 1,5 çat bardağı gayet ideal güzel kıvam alıyor Afiyet olsun )). Tam Kıvamında Sütlaç Tarifi Fotoğraflı Yapılışı