D dadaş Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 152,364 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 45 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 11 Eki 2023 #1 Tam Ölçülü Humus Tarifi İçin Malzemeler 2,5 su bardağı haslanmış nohut 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytin yağı 4 yemek kaşığı tahin 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kimyon Yarım limon suyu Kıvamı yumuşatmak için su Tam Ölçülü Humus Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Nohutlarımızı önceden haşlıyoruz ılık olursa daha iyi kıvam alabilir. Ben kabuklarını ayıklamıyorum. Nohutumuzdan yarım bardak ayırıp tüm malzemeyi rondoya ekleyip pürüzsüz kıvam alana kadar bıztlıyoruz. Arada su ekleyebiliriz krem kıvamına gelene kadar. İşlem bittiğinde servis tabağımıza alıyoruz. Kalan tüm nohutlarımızı üzerine koyuyoruz. Üzeri için zeytin yağında biber yakıp döküyoruz. Afiyetle yiyoruz. Baharatlar yağ ve tahin sizin damak zevkinize göre arttırabilir veya eksiltebilirsiniz. Tam Ölçülü Humus Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Tam Ölçülü Humus Tarifi İçin Malzemeler 2,5 su bardağı haslanmış nohut 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytin yağı 4 yemek kaşığı tahin 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kimyon Yarım limon suyu Kıvamı yumuşatmak için su Tam Ölçülü Humus Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Nohutlarımızı önceden haşlıyoruz ılık olursa daha iyi kıvam alabilir. Ben kabuklarını ayıklamıyorum. Nohutumuzdan yarım bardak ayırıp tüm malzemeyi rondoya ekleyip pürüzsüz kıvam alana kadar bıztlıyoruz. Arada su ekleyebiliriz krem kıvamına gelene kadar. İşlem bittiğinde servis tabağımıza alıyoruz. Kalan tüm nohutlarımızı üzerine koyuyoruz. Üzeri için zeytin yağında biber yakıp döküyoruz. Afiyetle yiyoruz. Baharatlar yağ ve tahin sizin damak zevkinize göre arttırabilir veya eksiltebilirsiniz. Tam Ölçülü Humus Tarifi Fotoğraflı Yapılışı