Son Konu

Tek Kişilik Dev Kadro Tarafından Geliştirilen 13 Oyun

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
s-c9c60ed6e2f4ff4a4936818e6b139b78fdb13ffb.jpg


Bağımsız oyun üretimlerinin gün geçtikçe daha da arttığı ve güzelleştiği bu günlerde tek kişilik dev takım tarafından geliştirilen 13 oyunu sizler için derledim.


1. Cubia




Cubia uzun vakittir beklediğim çıksada artık oynasam dediğim çok hoş bir türk imali bağımsız oyun. Oyun fuarlarında üretimci Muhammed Karabulut ile tanışıp oyun hakkında konuşma fırsatım olmuştu. Kendisi Doğu Akdeniz Üniversitesinde öğretim vazifelisi. Puzzle oyunlarını seven birisi olarak bu değişik konseptli oyunu büyük bir merakla bekliyorum. Oyunu denemek isteyenler Steam üzerinden demosuna göz atabilirler.

Bir an evvel çıksın artık pls :)

2. Minecraft



Günümüzde ismini tahminen de herkesin duyduğu ve içerisinde neredeyse her şeyi yapabildiğimiz bu oyun Markus "Notch" Persson tarafından geliştirildi ve 2011 yılıda çıkışını yaptı.

3. Braid



Indie oyun denince tahminen de akla birinci gelen oyunlardan biri olan ve indie oyunların değerini çıktığı devirde gösteren çok başarılı olan bu oyun Jonathan Blow tarafından geliştirildi ve 2008 yılında çıkışını yaptı.

4. Papers, Please



1980'lerde kurgusal bir ülkede geçen bu oyunda vize memuru olarak çalışıyoruz. Kimlerin sondan geçip kimlerin geçemeyeceğine muhakkak başlı kurallara nazaran karar verdiğimiz bu eğlenceli oyun Lucas Pope tarafından geliştirildi ve 2013 yılında çıkışını yaptı.

5. Phasmophobia



2020'nin Cadılar Bayramı devrinde yabancı Youtuber ve Streamerlar tarafından oynanarak büyük bir üne ulaşan bu hayalet avlama oyunu Daniel Knight'ın kurduğu Kinetic Games tarafından geliştirildi.

6. RollerCoaster Tycoon



Lunapark kurma ve yönetmek üzere bir hayaliniz mi var? Bu oyunla bu hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Tabi bu listede yazan oyun 1999'da çıkan birinci versiyonu bunun üstüne serinin yeni oyunlarıda çıktı. Bu hayalinizi oyun üzerinde de olsa gerçekleştirme imkanı sunan Chris Sawyer'a teşekkür ederiz

7. Spelunky



2D platformer cinsinin klasiklerinden olan Spelunky çok kolay ve eğlenceli bir oyun üzere gözüksede apansız başınıza gelen bıçaklarla oklarla yahut patlayan dinamitlerle yorucu bir oyun olabilir. Yeniden de eğlenceli olan bu oyun Derek Yu tarafından geliştirildi ve 2008'de çıkışını yaptı.

8. Banished



Kent kurma oyunlarını sevenler için hoş bir alternatif Banished fakat tek bir fark var kentinizi orta çağda kuruyorsunuz. Banished, Luke Hodorowicz tarafından geliştirildi ve 2014 yılında çıkışını yaptı.

9. Undertale



Dünyada çok büyük bir fan kitlesi olan aşkla yapılan bu oyun Toby Fox tarafından geliştirildi ve 2015 yılında çıkışını yaptı.

Megalovania dinlemeye gidiyorum ben arkadaşlar görüşürüz.

10. Stardew Valley



Görmüş olduğum en chill oyunlardan biri olan Stardew Valley'i 2D çiftçilik simulasyonu üzere düşünebilirsiniz. Eric Barone tarafından geliştirilen bu oyun 2016 yılında çıkışını yaptı.

11. Tetris



Günümüzde farklı farklı oyunları olsada orjinal tetris birinci evvel Alex Pajitnov tarafından geliştirildi ve 1984 yılında çıkışını yaptı.

12. Magicite



Rogue-like cinsinin pek bilinmeyen örneklerinden biri olan bu oyun vaktinin en düzgün rogue-like oyunlarındandı. Sean Young tarafından geliştirildi ve 2014'de çıkışını yaptı.

13. Unturned



1 Ağustos 2014'de çıkış yaptığında o günün en çok oynanan oyunu olan Unturned zombi temalı bir hayatta kalma oyunu. Tek başınıza yahut arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz bu oyun 17 yaşındaki Nelson Sexton tarafından geliştirildi.
 
Üst Alt