Tel Tel Ayrılan Açma Tanımım (Denemeyen Pişman) İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurtanın akı (Sarısı üstüne)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket maya (Toz)
- 5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin (Oda sıcaklığında)
- 50 gr margarin (Açmak için) oda sıcaklığında)
- Susam ve yumurta sarısı
Tel Tel Ayrılan Açma Tanımım (Denemeyen Pişman) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak süt, sıvı yağ, su, şeker ve yumurta aklarını yoğurma kabımıza alıp, biraz karıştırdıktan sonra unu ve şekeri de ekleyip, hoş ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz ancak asla diğer un eklemiyoruz zira yoğurma süreciniz bitince gerek olmadığını göreceksiniz.
- Ardından iki yemek kaşığı olan margarinimizide ekleyip, hamura yediriyoruz güzelce büsbütün yoğurulmuş hamurumuzu 30 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
- Kabaran hamurumuzu alıp tezgahta yuvarlıyoruz uzun bir formda sonra 9 yahut 10 eşit kesime bölüyoruz ve beze yapıp merdane yardımıyla açıp yağlıyoruz margarinle.
- Daha sonra aşağıda görselde paylaştım detaylı olarak hamurun orta kısmına çizikler atıp yuvarlayıp açma biçimini veriyoruz bütün bezelerimizi bu formda yaptıktan sonra 10 dk mayalanmasını bekleyip, üzerine yumurta sarısı ve susam sürüyoruz.
- 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında kızarana 25 yahut 30 dk kadar pişiriyoruz. Şimdiden güya etrafa tekrar yayıldı kokusu o kadar hafızanızda kalacak bir tanım o kadar hoş oldularki anlatılmaz yaşanır diyorum ve tarifle sizleri başbaşa bırakıyorum umarım denerseniz ve beğenirsiniz biz ailecek bayıldık tadına ve kokusuna herkese afiyet olsun şimdiden ellerinize sıhhat hoşçakalın