Son Konu

Varşova Nerede? Varşova Nerenin Başkenti

bilgiliadam

Yeni Üye
Katılım
16 Ağu 2017
Mesajlar
1,516,397
Tepkime
26
Puanları
48
Credits
-6
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0

Varşova Nerede? Varşova Nerenin Başkenti Hangi Ülkededir?​


Polonya’nın başkenti ve en büyük şehri olan Varşova, Vistül Nehri üzerinde yer almakta ve Baltık Denizi’nden yaklaşık 360 kilometre; Karpatlar’dan ise 300 kilometre uzaklıkta bir yerleşime bölgesine sahiptir. Şehir, metropolitan ve eski kent merkezi olmak üzere iki farklı planlama üzerine kurulu. Varşova’yı “feniks yani “zümrüd-ü anka olarak tanımlamak da mümkün.. İkinci Dünya Savaşı’nın en büyük zararlarını gören yerlerden biridir Varşova… Naziler, şehrin neredeyse tamamını yakıp yıkıp harabeye çevirmiş. Savaş sonrasında ise Varşovalılar geçmişte kalan fotoğraflara bakıp önemli yapıları yeniden inşa etmişler. Savaşın izleri sokaklardan silinmiş olsa da Varşovalıların gözlerinde hala görmek mümkün.

Varşova Hakkında Kısa Bilgi

Şehrin en önemli simgesi, Bilim Kültür Sarayı’dır ve Stalin’in Polonyalılara armağanı olarak yaptırılmıştır. Kentin en yüksek binaları arasında bulunan merkez 3 bin odaya sahiptir. Turistler, binanın 30. katından şehir manzarasını izleme fırsatı bulabiliyor. Şehrin merkezinde yer alan bu bina tam 230 metre uzunluğa sahip. Şehir, bir bakıma bu binanın etrafına inşa edilmiş diyebiliriz.

Varşova Tarihi
Varşova’da da bir “Eski Şehir mevcut. Stare Miasto olarak anılan bölge, her ne kadar orijinal olmayıp yeniden inşa edilmiş durumdaysa da, Varşova’nın tarihini yansıtmayı başarabiliyor. Bu bölgenin çevresi alçak, sembolik surlarla çevrilmiş durumdadır aynı zamanda şehrin kuzeyinde bir kale kapısından giriş yapılıyor. Daracık sokakların etrafında da benzer yapıda tarihi evler, genişçe bir meydan ve bu meydanda büyük bir katedral bulunmatadır. Barbican olarak adlandırılan kale de gezilebilecek yapılar arasında.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst Alt