Son Konu

Web 3.0 Coinleri Hangileri? En İyi 10 Web 3.0 Coini

Garfield

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
171,000
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
web-3.0.png

Global kripto piyasası kapitalizasyonu 2021’de 3 trilyon dolara ulaştı ve daha fazla büyüme için çokça alana sahip. Metaverse interneti kasıp kavurduktan sonra, Web 3.0 kripto dünyasındaki yeni moda sözcüklerden biri olarak ortaya çıktı. Web 1.0 ve Web 2.0 internet dünyasındaki büyümeyi desteklerken, Web 3.0 kullanıcılara datalarını denetim etme özgürlüğü vererek ademi merkeziyetçiliğe odaklanarak daha gözü pek geliyor. Lakin Web 3.0 tam olarak nedir? Web 3.0 coin’leri hangileri? İşte en düzgün 10 Web 3.0 coini

Web 3.0 Nedir?


Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Web 3.0, internetin bir sonraki değerli evrimi için yeni moda sözcüklerden biridir. Web 1.0, birden fazla web sitesinin statik olduğu ve işletmeler tarafından oluşturulduğu 1990’dan 2004’e kadar gerçekleşti. Bu evrede, bir fırsat gören şahıslar, daha sonra bu alanlara gereksinimi olan işletmelere daha yüksek fiyatlarla satmak için alan isimleri satın aldı.

[Not: Web 3.0 ve Web3 tabirleri farklı kökenlere sahip olsa da, bu iki terim genel kullanımda kaçınılmaz olarak birbirine karıştırılmaktadır. Bu makale için birinci terimi kullanacağız.]

Web 2.0, kullanıcı tarafından oluşturulan içerik ve toplumsal medya çağıydı. Kullanıcılar, bloglar, vlog’lar ve sonunda ana akım haline gelen toplumsal medya üzere toplumsal ağlar aracılığıyla birbirleriyle etkileşime girmeye ve ilişki kurmaya teşvik edilir. Evrim, bilgilerin birçoklarının Google, Microsoft ve Facebook üzere daha küçük bir teknoloji devleri kümesi tarafından denetim edildiği daha büyük ölçüde içerik oluşturma manasına geliyor. Bu birebir vakitte kullanıcının saklılığının inançlı olup olmadığı sorusunu da gündeme getirdi?

Web gelişmeye devam ederken, Web 3.0, bilgilerinin nasıl kullanıldığını denetim edenin kullanıcıların olduğu eşler ortası internet tahlilleri konsepti tarafından yönlendirilen ademi merkeziyetçiliğe odaklanır. Web 3.0’ın, bilhassa birçok uygulama ve hizmetin blok zinciri teknolojisi, meta data kaynakları ve yapay zeka (AI) tarafından desteklenmeye başlamasından bu yana, blok zincir teknolojisine dayanan data şeffaflığını ve içerik erişilebilirliğini artırması bekleniyor. Bu teknolojinin kullanımı, data depolama için merkezi bir otorite kullanımının ortadan kaldırılmasına ve dağıtılmış fikir birliği yoluyla güvenliğin korunmasına yardımcı olur. Esasen Web 3.0, büyük şirketler yerine insanların, kullanıcılarının eline daha fazla denetim vermeyi amaçlamaktadır.

Web 3.0 ve Metaverse Birlikte Nasıl Çalışır?


Web 3.0, kullanıcıların etkileşiminin ve ölçeklenebilirliğinin, kullanıcı süreçlerini desteklemek için gerekli olduğunu öne sürer. Web 3.0’ın sahiden fonksiyonel olması için üç ana özelliği elde etmesi gerekir: ademi merkeziyetçilik, ölçeklenebilirlik ve güvenlik. Web 3.0 ve Metaverse’in birlikte çalışabilirliği, kullanıcıların sanal gerçeklik teknolojisi aracılığıyla birbirleriyle etkileşime girdiği NFT’lerin tanıtımıyla görülebilirken, Web 3.0 ticaret ve irtibatı kolaylaştırmaya yardımcı olur.

Web 3.0, merkezi olmayan bir platformdaki bir uygulamalar topluluğu olduğundan, uygulamaların metaverse kavramıyla birbirine bağlanması yoluyla birlikte çalışabilirlik sağlanabilir. Örneğin, Decentraland Mana, dijital gayrimenkul alıp satarak ortak bir sanal dünyayı işletmek için global kullanıcı ağı için açık bir ilişki başlattı. Başlamak için, kullanıcıların dijital gayrimenkullerini temsil eden topraklarının sahipliğini tanımlamak için LAND’i satın almaları gerekir. MANA, ARSA ve Decentraland’daki malların satın alınmasını kolaylaştırmak için kullanılırken. Pazar yeri, iştirakçilerin LAND tokenlerini değiş tokuş etmesine imkan tanır ve ayrıyeten oyun içi öğelerin süreç görmesi için kullanıcılar ortasındaki etkileşimleri kolaylaştırır.

Sonuç olarak, merkezi olmayan internet, merkezi uygulamalardan daha az kısıtlayıcı olduğu için metaversenin değerli bir bileşenidir. Merkezi uygulamalarla birlikte çalışabilirliği aktifleştirmek için müsaadelerin istenmesi gerekir.

Web 3.0 Coinleri Hangileri?
  • Kusama
Kusama, açık kaynaklı, ölçeklenebilir bir blok zinciri ağıdır. Özel blok zincirleri, Substrat çerçevesi ile oluşturulmuştur. Kusama, blockchain geliştiricilerinin yaratıcılıklarını keşfetmeleri ve yenilikçi fikirleri süratle hayata geçirmeleri için bir platform sağlar. Ağ, statükoyu bozma ve gücü kullanıcıların ellerine geri verme kavramlarını benimsiyor. Ethereum’un kurucu ortağı ve Polkadot’un kurucusu Gavin Wood, Kusama’yı yarattı.

kusama-nedir-ne-ise-yarar-1140x570.png

Ağın tokeni KSM, yönetişim referandumlarına oy vermenize, doğrulayıcıları aday göstermenize, ağı doğrulamanıza ve parachainleri bağlamanıza imkan tanır. KSM’nin şu anki fiyatı 170-374 dolar ortasında değişiyor ve şu anki piyasa pahası 1.4 milyar dolar. WalletInvestor, KSM’nin 2026 yılına kadar 4.581.970$’a ulaşacağını kestirim ediyor.
  • Theta
Theta, kullanıcıları ekstra bant genişliğini ve bilgi süreç kaynaklarını paylaştıkları için ödüllendiren bir görüntü akışı platformudur. YouTube’un kurucu ortağı Steve Chen, Theta’nın YouTube’un 2005’te yaptığı üzere çevrimiçi görüntü sanayisini farklı bir halde de olsa bozacağını söylüyor. Theta, görüntünün dünyanın muhakkak bölgelerine ulaştırılması sıkıntısını maliyetlerini düşürerek çözüyor. Kaliteden de ödün verilmez. Theta, herkes için yüksek kaliteli akış sağlamanın kıymetli olduğuna inanıyor.

theta-token-deger-kazaniyor-1138x640.jpg

Kullanıcılar, bant genişliğini ve bilgi süreç kaynaklarını paylaştıklarında Theta Fuel jetonu (TFUEL) ile ödüllendirilir. Olağan Theta tokeni (THETA), platformun idaresi ile ilişkilidir. Theta’nın bir diğer faydası da, topluluktan yeniliğe müsaade veren açık kaynaklı bir platform olmasıdır. Ağ, güvenliğini sağlamak için pay ispatı (PoS) ve çok düzeyli Bizans kusur toleransı (BFT) kullanır. THETA şu anda 2.56 milyar dolarlık bir piyasa kıymeti ile 2.56 dolar olarak fiyatlandırılıyor.
  • Arweave
Arweave, dataları ve uygulamaları kalıcı olarak depolamanıza müsaade veren merkezi olmayan bir depolama ağıdır. Bilgileriniz, asla unutmayan, ortaklaşa sahip olunan bir sabit diskte depolanır. Bu mimarinin yararlarından biri, hiç kimsenin datalarınızın üzerine yazamamasıdır. Arweave’in çözdüğü ek sıkıntılar, 404 s, web uygulamalarında kalitenin düşmesi ve bâtın düzenlemelerdir. Arweave’in kalıcı web’inin korunmasına yardımcı olursanız, AR belirteçleriyle ödüllendirilirsiniz. Arweave topluluğa aittir ve işletilmektedir. Tazminat almanın öbür yolları, ekstra depolama alanı kiralamak ve ağ için bir uygulama oluşturmaktır.

Arweave’in fiyatı şu anda 33 dolar ve piyasa bedeli 1 milyar doların biraz üzerinde. Ağ, yeni bir bloğu sadece evvelkine değil, tıpkı vakitte rastgele ek bir evvelki bloğa da bağlayan bir blok zinciri varyasyonu olan blok örgü teknolojisini kullanır. Ağ, Coinbase Ventures, Andreessen Horowitz ve Union Square Ventures’tan fon aldı.
  • Siacoin
Merkezi olmayan interneti desteklemek istiyorsanız, SC ilgileneceğiniz bir Web 3.0 coinidir. Sia, data depolamada diğer bir seçenek sunar. Bu platform, bilgilerinizi merkezi olmayan bir ağ üzerinden bulutta depolar ve özel şifreleme anahtarlarınızı denetim etmenize imkan tanır. Sia, başka bulut depolama sağlayıcılarından daha uygun maliyetlidir ve 1 TB belge depolamak için ayda sırf 1–2 ABD Doları fiyatındadır. Siacoin, depolama için ekstra sabit disk alanı sunmaları için ana bilgisayarlara ödeme yapan platformun kripto para ünitesidir. Madencilik ve ticaret yaparak SC elde edebilirsiniz. Şu anki fiyatı 0,0092 dolar ve piyasa pahası 0,46 milyar dolar.

siacoin-1138x640.jpg
  • Flux
Flux, ölçeklenebilir, merkezi olmayan bir bulut altyapısıdır (aynı ada sahip öbür şirketlerle karıştırılmamalıdır). Bu bulut yazılımı, merkezi olmayan olmanın avantajlarıyla Amazon Web Services üzere teknoloji devleriyle rekabet eden eserler sunar. Flux kullanan geliştiriciler, sunucular oluşturabilir, yönetebilir, barındırabilir ve Web 3.0 uygulamalarını rekabetçi suratlarla birden çok sunucuda başlatabilir. Flux blok zinciri yönetişim, paralel varlıklar ve iktisat için kullanılır.

Flux ayrıyeten FluxOS ismi verilen merkezi olmayan özelliklere sahip bir işletim sistemi sunar. Platform için herkes bir düğümü çalıştırabilir ve siz de – GPU madencileriyle birlikte – 50/50 oranında ödüllendirilirsiniz. Flux kripto, teknoloji devleri Nvidia ile geliştirme konusunda yakın vakitte yaptığı iştirakle Web 3.0’ı yükseltiyor. Paydaşlık Flux’a, Nvidia’nın merkezi olmayan bir internetin daha da geliştirilmesini destekleyecek mühendislerine ve pazarlamacılarına özel erişim elde etme konusunda üstünlük sağlıyor. Bu yazı itibariyle FLUX, 327 milyon dolarlık piyasa kıymeti ile 1,46 dolar olarak fiyatlandırılmıştır.
  • Ocean Protocol
Ocean Protocol, Web 3.0 uygulamaları oluşturmak için gerekli araçları sağladığından, bu alana yatırım yapmak istediğinizde denetim etmeniz gereken bir paradır. Ocean Protocol ayrıyeten internet üzerinden data paylaşımını ve erişimi merkezden uzaklaştırır. OCEAN tokeni, bilgileri alıp satar ve topluluk finansmanını yönetir. Kullanım hacmi arttıkça artacak halde tasarlanmıştır. Token arzı da uzun vadeli istikrarı ve kısa vadeli büyümeyi teşvik etmek için vakit içinde dağıtılır. OCEAN’ın şu anki fiyatı 0,5775 dolar ve piyasa kıymeti 354 milyon dolar.
  • Kadena
Bu platform, global finansal sistemleri güçlendirmek için tasarlanmıştır. Kadena, daha inançlı akıllı mukaveleler, yenilikçi güç verimliliği ve PoS güvenliği sağlar. Şebeke talebi arttıkça daha fazla güç kullanan öteki birçok platformun tersine Kadena tıpkı ölçüsü kullanmaya devam ediyor. Örgülü zincirler kullandığı için saniyede 480.000 adede kadar süreç gerçekleştirebilir.

KDA, Kadena’nın blok zincirindeki süreçleri işlemek için kullanılan tokendir. 120 yıllık bir mühlet içinde çıkarılacak toplam bir milyar KDA var. Bir KDA şu anda 5,21 dolara mal oluyor ve Kadena’nın piyasa pahası 870 milyon dolar.
  • Audius
Audius müzik severlerin ilgisini çekecektir. Bir plak şirketiyle mutabakatın değerini en aza indirmeyi amaçlayan bir müzik akışı platformudur. Müzisyenler müziklerini yayınlayabilir ve Audius’ta bir hayran kitlesi oluşturabilir. Sanatkarlar AUDIO’yu paylaştığında, rozetlerin ve sanatçı tokenlerinin kilidini açabilir ve hayranlarından oylama gücü alabilirler.
Audius-1138x640.png
AUDIO tokeni, topluluğa ilişkin yönetişim ve özel özellik erişimi ile birlikte gelir. Ağın da inançlı kalmasına yardımcı olur. Audius’u destekleyen sanatkarlardan kimileri deadmau5, 3LAU, Rezz ve Stafford Brothers’dır. Bu platform, 320 kbps’de yüksek ses akışı kalitesi sağlar. AUDIO şu anda 0,8232 dolardan fiyatlandırılıyor ve piyasa bedeli 424,5 milyon doların üzerinde.
  • Radicle
Radicle, kod işbirliği için merkezi olmayan, açık kaynaklı bir platformdur. Erişim denetimini yönetmek için akıllı kontratlar kullanılır ve mülkiyet çoklu imzalarla paylaşılabilir. Beşerler projelere sponsor olmak ve idareye katılmak için RAD belirtecini kullanabilir. RAD şu anda 131 milyon dolarlık bir piyasa pahası ile 5 dolara satıyor. Radicle, halihazırda yayınlanmış 1.000’den fazla projeyle Web 3.0 alanının geliştirilmesinde rol oynuyor.
  • Syntropy
Syntropy’nin misyonu, Web 3.0 alanındaki sıkıntıları çözerek, merkezi olmayan interneti kullanıcıları için daha da inançlı ve yararlı hale getirmektir. Ele aldığı alanlara örnek olarak güvenlik, yönetişim, kapalılık, güvenilirlik, performans ve faal kaynak kullanımı verilebilir.

Web 2.0, güvenlik sertifikaları ve sağlam yetkililer üzere güvenlik için üçüncü taraflara güvenir. Syntropy, üçüncü tarafı data şifrelemesinden kaldırır. Syntropy tokeni (NOIA), ağ üzerinden ilişkiye müsaade verir. Bu yazı itibariyle, fiyatı 68,5 milyon dolarlık bir piyasa bedeliyle 0,13 doların biraz üzerinde, bu da onu erken başlamak için şahane bir fırsat haline getiriyor.

Web 3.0 Coinlerinin Geleceği

2022 ve önümüzdeki yıllar için kripto pazarındaki en âlâ fırsatlardan kimileri Web 3.0 coinleri, metaverse coinleri ve NFT’lerdir. Teknoloji, merkezi olmayan bir internete yanlışsız genişliyor ve internet tecrübesine daha fazla yapay zeka ve sanal gerçeklik katıyor. Blockchain teknolojisi de daha fazla insan tarafından benimseniyor.

Web 3.0’ı ve kripto pazarını desteklemek ve tıpkı vakitte kendinize kar etme bahtı vermek istiyorsanız, üstte listelenen 10 tokenin, yatırım yapabileceğiniz mevcut en uygun 10 token olduğuna inanıyoruz.
 

fulbaibu

Yeni Üye
Katılım
21 Haz 2021
Mesajlar
33
Tepkime
0
Puanları
1
Yaş
40
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Global kripto piyasası kapitalizasyonu 2021’de 3 trilyon dolara ulaştı ve daha fazla büyüme için çokça alana sahip. Metaverse interneti kasıp kavurduktan sonra, Web 3.0 kripto dünyasındaki yeni moda sözcüklerden biri olarak ortaya çıktı. Web 1.0 ve Web 2.0 internet dünyasındaki büyümeyi desteklerken, Web 3 0 kullanıcılara datalarını denetim etme özgürlüğü vererek ademi merkeziyetçiliğe odaklanarak daha gözü pek geliyor. Lakin Web 3.0 tam olarak nedir? Web 3.0 coin’leri hangileri? İşte en düzgün 10 Web 3.0 coini

Web 3.0 Nedir?


Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Web 3.0, internetin bir sonraki değerli evrimi için yeni moda sözcüklerden biridir. Web 1.0, birden fazla web sitesinin statik olduğu ve işletmeler tarafından oluşturulduğu 1990’dan 2004’e kadar gerçekleşti. Bu evrede, bir fırsat gören şahıslar, daha sonra bu alanlara gereksinimi olan işletmelere daha yüksek fiyatlarla satmak için alan isimleri satın aldı.

[Not: Web 3.0 ve Web3 tabirleri farklı kökenlere sahip olsa da, bu iki terim genel kullanımda kaçınılmaz olarak birbirine karıştırılmaktadır. Bu makale için birinci terimi kullanacağız.]

Web 2.0, kullanıcı tarafından oluşturulan içerik ve toplumsal medya çağıydı. Kullanıcılar, bloglar, vlog’lar ve sonunda ana akım haline gelen toplumsal medya üzere toplumsal ağlar aracılığıyla birbirleriyle etkileşime girmeye ve ilişki kurmaya teşvik edilir. Evrim, bilgilerin birçoklarının Google, Microsoft ve Facebook üzere daha küçük bir teknoloji devleri kümesi tarafından denetim edildiği daha büyük ölçüde içerik oluşturma manasına geliyor. Bu birebir vakitte kullanıcının saklılığının inançlı olup olmadığı sorusunu da gündeme getirdi?

Web gelişmeye devam ederken, Web 3.0, bilgilerinin nasıl kullanıldığını denetim edenin kullanıcıların olduğu eşler ortası internet tahlilleri konsepti tarafından yönlendirilen ademi merkeziyetçiliğe odaklanır. Web 3.0’ın, bilhassa birçok uygulama ve hizmetin blok zinciri teknolojisi, meta data kaynakları ve yapay zeka (AI) tarafından desteklenmeye başlamasından bu yana, blok zincir teknolojisine dayanan data şeffaflığını ve içerik erişilebilirliğini artırması bekleniyor. Bu teknolojinin kullanımı, data depolama için merkezi bir otorite kullanımının ortadan kaldırılmasına ve dağıtılmış fikir birliği yoluyla güvenliğin korunmasına yardımcı olur. Esasen Web 3.0, büyük şirketler yerine insanların, kullanıcılarının eline daha fazla denetim vermeyi amaçlamaktadır.

Web 3.0 ve Metaverse Birlikte Nasıl Çalışır?


Web 3.0, kullanıcıların etkileşiminin ve ölçeklenebilirliğinin, kullanıcı süreçlerini desteklemek için gerekli olduğunu öne sürer. Web 3.0’ın sahiden fonksiyonel olması için üç ana özelliği elde etmesi gerekir: ademi merkeziyetçilik, ölçeklenebilirlik ve güvenlik. Web 3.0 ve Metaverse’in birlikte çalışabilirliği, kullanıcıların sanal gerçeklik teknolojisi aracılığıyla birbirleriyle etkileşime girdiği NFT’lerin tanıtımıyla görülebilirken, Web 3.0 ticaret ve irtibatı kolaylaştırmaya yardımcı olur.

Web 3.0, merkezi olmayan bir platformdaki bir uygulamalar topluluğu olduğundan, uygulamaların metaverse kavramıyla birbirine bağlanması yoluyla birlikte çalışabilirlik sağlanabilir. Örneğin, Decentraland Mana, dijital gayrimenkul alıp satarak ortak bir sanal dünyayı işletmek için global kullanıcı ağı için açık bir ilişki başlattı. Başlamak için, kullanıcıların dijital gayrimenkullerini temsil eden topraklarının sahipliğini tanımlamak için LAND’i satın almaları gerekir. MANA, ARSA ve Decentraland’daki malların satın alınmasını kolaylaştırmak için kullanılırken. Pazar yeri, iştirakçilerin LAND tokenlerini değiş tokuş etmesine imkan tanır ve ayrıyeten oyun içi öğelerin süreç görmesi için kullanıcılar ortasındaki etkileşimleri kolaylaştırır.

Sonuç olarak, merkezi olmayan internet, merkezi uygulamalardan daha az kısıtlayıcı olduğu için metaversenin değerli bir bileşenidir. Merkezi uygulamalarla birlikte çalışabilirliği aktifleştirmek için müsaadelerin istenmesi gerekir.

Web 3.0 Coinleri Hangileri?
  • Kusama
Kusama, açık kaynaklı, ölçeklenebilir bir blok zinciri ağıdır. Özel blok zincirleri, Substrat çerçevesi ile oluşturulmuştur. Kusama, blockchain geliştiricilerinin yaratıcılıklarını keşfetmeleri ve yenilikçi fikirleri süratle hayata geçirmeleri için bir platform sağlar. Ağ, statükoyu bozma ve gücü kullanıcıların ellerine geri verme kavramlarını benimsiyor. Ethereum’un kurucu ortağı ve Polkadot’un kurucusu Gavin Wood, Kusama’yı yarattı.

kusama-nedir-ne-ise-yarar-1140x570.png

Ağın tokeni KSM, yönetişim referandumlarına oy vermenize, doğrulayıcıları aday göstermenize, ağı doğrulamanıza ve parachainleri bağlamanıza imkan tanır. KSM’nin şu anki fiyatı 170-374 dolar ortasında değişiyor ve şu anki piyasa pahası 1.4 milyar dolar. WalletInvestor, KSM’nin 2026 yılına kadar 4.581.970$’a ulaşacağını kestirim ediyor.
  • Theta
Theta, kullanıcıları ekstra bant genişliğini ve bilgi süreç kaynaklarını paylaştıkları için ödüllendiren bir görüntü akışı platformudur. YouTube’un kurucu ortağı Steve Chen, Theta’nın YouTube’un 2005’te yaptığı üzere çevrimiçi görüntü sanayisini farklı bir halde de olsa bozacağını söylüyor. Theta, görüntünün dünyanın muhakkak bölgelerine ulaştırılması sıkıntısını maliyetlerini düşürerek çözüyor. Kaliteden de ödün verilmez. Theta, herkes için yüksek kaliteli akış sağlamanın kıymetli olduğuna inanıyor.

theta-token-deger-kazaniyor-1138x640.jpg

Kullanıcılar, bant genişliğini ve bilgi süreç kaynaklarını paylaştıklarında Theta Fuel jetonu (TFUEL) ile ödüllendirilir. Olağan Theta tokeni (THETA), platformun idaresi ile ilişkilidir. Theta’nın bir diğer faydası da, topluluktan yeniliğe müsaade veren açık kaynaklı bir platform olmasıdır. Ağ, güvenliğini sağlamak için pay ispatı (PoS) ve çok düzeyli Bizans kusur toleransı (BFT) kullanır. THETA şu anda 2.56 milyar dolarlık bir piyasa kıymeti ile 2.56 dolar olarak fiyatlandırılıyor.
  • Arweave
Arweave, dataları ve uygulamaları kalıcı olarak depolamanıza müsaade veren merkezi olmayan bir depolama ağıdır. Bilgileriniz, asla unutmayan, ortaklaşa sahip olunan bir sabit diskte depolanır. Bu mimarinin yararlarından biri, hiç kimsenin datalarınızın üzerine yazamamasıdır. Arweave’in çözdüğü ek sıkıntılar, 404 s, web uygulamalarında kalitenin düşmesi ve bâtın düzenlemelerdir. Arweave’in kalıcı web’inin korunmasına yardımcı olursanız, AR belirteçleriyle ödüllendirilirsiniz. Arweave topluluğa aittir ve işletilmektedir. Tazminat almanın öbür yolları, ekstra depolama alanı kiralamak ve ağ için bir uygulama oluşturmaktır.

Arweave’in fiyatı şu anda 33 dolar ve piyasa bedeli 1 milyar doların biraz üzerinde. Ağ, yeni bir bloğu sadece evvelkine değil, tıpkı vakitte rastgele ek bir evvelki bloğa da bağlayan bir blok zinciri varyasyonu olan blok örgü teknolojisini kullanır. Ağ, Coinbase Ventures, Andreessen Horowitz ve Union Square Ventures’tan fon aldı.
  • Siacoin
Merkezi olmayan interneti desteklemek istiyorsanız, SC ilgileneceğiniz bir Web 3.0 coinidir. Sia, data depolamada diğer bir seçenek sunar. Bu platform, bilgilerinizi merkezi olmayan bir ağ üzerinden bulutta depolar ve özel şifreleme anahtarlarınızı denetim etmenize imkan tanır. Sia, başka bulut depolama sağlayıcılarından daha uygun maliyetlidir ve 1 TB belge depolamak için ayda sırf 1–2 ABD Doları fiyatındadır. Siacoin, depolama için ekstra sabit disk alanı sunmaları için ana bilgisayarlara ödeme yapan platformun kripto para ünitesidir. Madencilik ve ticaret yaparak SC elde edebilirsiniz. Şu anki fiyatı 0,0092 dolar ve piyasa pahası 0,46 milyar dolar.

siacoin-1138x640.jpg
  • Flux
Flux, ölçeklenebilir, merkezi olmayan bir bulut altyapısıdır (aynı ada sahip öbür şirketlerle karıştırılmamalıdır). Bu bulut yazılımı, merkezi olmayan olmanın avantajlarıyla Amazon Web Services üzere teknoloji devleriyle rekabet eden eserler sunar. Flux kullanan geliştiriciler, sunucular oluşturabilir, yönetebilir, barındırabilir ve Web 3.0 uygulamalarını rekabetçi suratlarla birden çok sunucuda başlatabilir. Flux blok zinciri yönetişim, paralel varlıklar ve iktisat için kullanılır.

Flux ayrıyeten FluxOS ismi verilen merkezi olmayan özelliklere sahip bir işletim sistemi sunar. Platform için herkes bir düğümü çalıştırabilir ve siz de – GPU madencileriyle birlikte – 50/50 oranında ödüllendirilirsiniz. Flux kripto, teknoloji devleri Nvidia ile geliştirme konusunda yakın vakitte yaptığı iştirakle Web 3.0’ı yükseltiyor. Paydaşlık Flux’a, Nvidia’nın merkezi olmayan bir internetin daha da geliştirilmesini destekleyecek mühendislerine ve pazarlamacılarına özel erişim elde etme konusunda üstünlük sağlıyor. Bu yazı itibariyle FLUX, 327 milyon dolarlık piyasa kıymeti ile 1,46 dolar olarak fiyatlandırılmıştır.
  • Ocean Protocol
Ocean Protocol, Web 3.0 uygulamaları oluşturmak için gerekli araçları sağladığından, bu alana yatırım yapmak istediğinizde denetim etmeniz gereken bir paradır. Ocean Protocol ayrıyeten internet üzerinden data paylaşımını ve erişimi merkezden uzaklaştırır. OCEAN tokeni, bilgileri alıp satar ve topluluk finansmanını yönetir. Kullanım hacmi arttıkça artacak halde tasarlanmıştır. Token arzı da uzun vadeli istikrarı ve kısa vadeli büyümeyi teşvik etmek için vakit içinde dağıtılır. OCEAN’ın şu anki fiyatı 0,5775 dolar ve piyasa kıymeti 354 milyon dolar.
  • Kadena
Bu platform, global finansal sistemleri güçlendirmek için tasarlanmıştır. Kadena, daha inançlı akıllı mukaveleler, yenilikçi güç verimliliği ve PoS güvenliği sağlar. Şebeke talebi arttıkça daha fazla güç kullanan öteki birçok platformun tersine Kadena tıpkı ölçüsü kullanmaya devam ediyor. Örgülü zincirler kullandığı için saniyede 480.000 adede kadar süreç gerçekleştirebilir.

KDA, Kadena’nın blok zincirindeki süreçleri işlemek için kullanılan tokendir. 120 yıllık bir mühlet içinde çıkarılacak toplam bir milyar KDA var. Bir KDA şu anda 5,21 dolara mal oluyor ve Kadena’nın piyasa pahası 870 milyon dolar.
  • Audius
Audius müzik severlerin ilgisini çekecektir. Bir plak şirketiyle mutabakatın değerini en aza indirmeyi amaçlayan bir müzik akışı platformudur. Müzisyenler müziklerini yayınlayabilir ve Audius’ta bir hayran kitlesi oluşturabilir. Sanatkarlar AUDIO’yu paylaştığında, rozetlerin ve sanatçı tokenlerinin kilidini açabilir ve hayranlarından oylama gücü alabilirler.
Audius-1138x640.png
AUDIO tokeni, topluluğa ilişkin yönetişim ve özel özellik erişimi ile birlikte gelir. Ağın da inançlı kalmasına yardımcı olur. Audius’u destekleyen sanatkarlardan kimileri deadmau5, 3LAU, Rezz ve Stafford Brothers’dır. Bu platform, 320 kbps’de yüksek ses akışı kalitesi sağlar. AUDIO şu anda 0,8232 dolardan fiyatlandırılıyor ve piyasa bedeli 424,5 milyon doların üzerinde.
  • Radicle
Radicle, kod işbirliği için merkezi olmayan, açık kaynaklı bir platformdur. Erişim denetimini yönetmek için akıllı kontratlar kullanılır ve mülkiyet çoklu imzalarla paylaşılabilir. Beşerler projelere sponsor olmak ve idareye katılmak için RAD belirtecini kullanabilir. RAD şu anda 131 milyon dolarlık bir piyasa pahası ile 5 dolara satıyor. Radicle, halihazırda yayınlanmış 1.000’den fazla projeyle Web 3.0 alanının geliştirilmesinde rol oynuyor.
  • Syntropy
Syntropy’nin misyonu, Web 3.0 alanındaki sıkıntıları çözerek, merkezi olmayan interneti kullanıcıları için daha da inançlı ve yararlı hale getirmektir. Ele aldığı alanlara örnek olarak güvenlik, yönetişim, kapalılık, güvenilirlik, performans ve faal kaynak kullanımı verilebilir.

Web 2.0, güvenlik sertifikaları ve sağlam yetkililer üzere güvenlik için üçüncü taraflara güvenir. Syntropy, üçüncü tarafı data şifrelemesinden kaldırır. Syntropy tokeni (NOIA), ağ üzerinden ilişkiye müsaade verir. Bu yazı itibariyle, fiyatı 68,5 milyon dolarlık bir piyasa bedeliyle 0,13 doların biraz üzerinde, bu da onu erken başlamak için şahane bir fırsat haline getiriyor.

Web 3.0 Coinlerinin Geleceği

2022 ve önümüzdeki yıllar için kr pto pazarındaki en âlâ fırsatlardan kimileri Web 3.0 coinleri, metaverse coinleri ve NFT lerdir. Teknoloji, merkezi olmayan bir internete yanlışsız genişliyor ve internet tecrübesine daha fazla yapay zeka ve sanal gerçeklik katıyor Blockchain teknolojisi de daha fazla insan tarafından benimseniyor.

Web 3.0’ı ve kripto pazarını desteklemek ve tıpkı vakitte kendinize kar etme bahtı vermek istiyorsanız, üstte listelenen 10 tokenin, yatırım yapabileceğiniz mevcut en uygun 10 token olduğuna inanıyoruz.
Web 3.0 birçok fırsatı beraberinde getirecek. Bu alandaki gelişmeleri iyi takip edenler fırsatları erken fark edip değerlendirebilecek ve büyük kazançlar sağlayacaklar.
 
Üst Alt