Bu konumuzda Windows 10 işletim sisteminde bazı kullanıcılarda karşılaşılan bir problemin çözümünü anlatacağım. Problem Windows 10’a yükselttikten, güncelleme aldıktan sonra veya onarımdan sonra karşılaşılıyor. Problem Windows 10 “Sonsuz Yeniden Başlatma Döngüsü” veya “Windows 10 Endless Reboot Loop” ismi anılıyor.
Öncelikli olarak bu problemin çözümü için bir kaç alternatif yol vardır. Biz bunlardan en kolay ve etkili olan yolları anlatacağız.
Çözüm 1:
Adım 1. Bilgisayarınızı yeniden başlatırken , ekranda Windows logosu görene kadar F8 tuşuna basın.
Adım 2. Önyükleme menüsü ekranda belirdiğinde, F8 tuşunu bırakın ve Güvenli Mod’u seçin.
Adım 3. Windows Güvenli Mod’da başlatıldığında, Arama kutusuna gidin ve “sysdm.cpl” yazın . Sysdm.cpl dosyasını arama sonuçlarından açın.
Adım 4. Şimdi, “Gelişmiş” sekmesine gidin ve “Başlangıç ve Kurtarma” altındaki “Ayarlar “‘ı seçin.
Adım 5. Burada “Otomatik olarak yeniden başlat” onay kutusunun işaretini kaldırmanız gerekir . Daha önceden kontrol edilmemişse “Sistem günlüğüne bir etkinlik yaz” seçeneğini de kontrol etmek isteyebilirsiniz . ” Tamam “‘ı tıklayın ve bilgisayarınızı tekrar başlatın.
Çözüm yöntemlerinden birincisi budur. Eğer bu yöntem size yardımcı olmuyorsa diğer çözüm yöntemleri ile devam edin.
Çözüm 2:
Adım 1. Ayrıca bilgisayarınızı Güvenli Mod’da başlatın.
Adım 2. Çalıştır penceresini açın, Kayıt Defteri Düzenleyicisi’ni açmak ve kullanıcı hesabı kontrolüne izin vermek için “regedit” yazın.
İpucu: Herhangi bir problemden kaçınarak kayıt defteri anahtarınızı yedeklemeniz daha iyidir. Yedeklemek için "Dosya" ya gidin ve "Ver..." seçeneğini tıklayın. Yedeğe bir ad verin ve güvenli bir yere kaydedin.
Adım 4. ProfileList ID’lerini tarayın ve “S-1-5-18” klasör içinde resimdeki gibi bulunmaması gereken ProfileImagePath klasörünü kaldırın.
Adım 5. Kayıt Defteri Düzenleyicisi’nden çıkın.
Şimdi, bilgisayarınızı Windows 10’dan yeniden başlatın. Windows 10’un sürekli yeniden başlatılması sorununu çözmüş olabilir.
Çözüm 3:
Windows 10 önyükleme döngüsü otomatik onarım birkaç kez önyükleme hatasından sonra görünebilir. Ve oradan Windows 10 yeniden başlatma döngüsü için bir kurtarma işlemi yapabilirsiniz. Lütfen aşağıdakileri deneyin:
Adım 1. Bilgisayarı kapatın ve sonra açın. Dönen yükleme dairesini görür görmez, kapatmak için Güç düğmesini basılı tutun.
Adım 2. ” Otomatik Onarım Hazırlanıyor ” ekranını görene kadar bu işlemi birkaç kez tekrarlayın .
Adım 3. “PC’nizin Onarım” arayüzünden sonra , “Otomatik Onarım” ekranını göreceksiniz. Burada “Gelişmiş seçenekler “‘i seçmeniz gerekir.
Adım 4. Birden çok seçenek bulduğunuz ” Sorun Giderme ” -> ” Gelişmiş Seçenekler ” i seçin.
Adım 5. “Komut İstemi” ni seçin ve aşağıdaki komut satırlarını çalıştırmaya devam edin: