Son Konu

Windows 10’da Ağ Önceliği Nasıl Değiştirilir?

urgot01

Yeni Üye
Katılım
24 Eki 2020
Mesajlar
15,240
Tepkime
1
Puanları
38
Yaş
35
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Hem Wi-Fi hem de kablolu Ethernet ile İnternet’e bağlanıyorsanız, bilgisayarınız İnternet’e bağlandığında otomatik olarak Ethernet ile girersiniz.Windows tüm ağ bağdaştırıcılarına atadığı otomatik ağ önceliği Ethernet’dir. Genellikle de tercih bu olur. Bazen önceliği başka bir ağa vermek isteyebilirsiniz. Örneğin, kablolu bağlantıda bir sorun olduğunda, mobil veriyi bilgisayara aktararak kullanmayı isteyebilirsiniz.



Birden fazla ağ bağlantınız varsa ve bir ağ bağlantıya öncelik vermek istiyorsanız, bağdaştırıcıyı devre dışı bırakmak yerine ağ önceliğini değiştirebilirsiniz.

Ağ Önceliğini Değiştirme


1.Başlat menüsünden aramaya “Ayarlar” yazarak veya sol alttan Windows logosunu tıklayarak çark işaretini tıklayıp Ayarlar uygulamasını açın. Ayarlar uygulamasında “Ağ ve İnternet -> Durum” seçeneğine gidin ve sağ panelde görünen “Bağdaştırıcı Seçeneklerini Değiştir” seçeneğini tıklayın.

2. Bağlı olmadığınız ve olduğunuz bağdaştırıcılar görünecektir. Öncelik vermek istediğiniz ağ bağdaştırıcısını bulun, üzerine sağ tıklayın ve “Özellikler” seçeneğini seçin.



3. Özellikler penceresinde “İnternet Protokolü Sürümü 4 (TCP / IPv4)” seçeneğini çift tıklayın veya seçtikten sonra “Özellikler” düğmesine tıklayın.

4. Ağ önceliği seçeneği, gelişmiş ayarlar altında gizlidir. “Gelişmiş” düğmesine tıklayın.



5. En altta “Otomatik ölçü” seçeneğinin işaretini kaldırın ve 10’dan düşük bir sayı girin. Değişiklikleri kaydetmek için “Tamam” düğmesine tıklayın. Öncelik vermek istediğiniz bağdaştırıcıya “1” ile başlayabilirisiniz.

6. Değişikliklerin geçerli olması için bilgisayarı yeniden başlatın.

Eski haline dönmek istiyorsanız, “Otomatik Ölçü” onay kutusunu seçmeniz yeterlidir.
 
Üst Alt