Son Konu

Yağ Enjeksiyonu

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0


Yağ Enjeksiyonu

Yağ enjeksiyonu genellikle yüzde gerçekleşen kırışıklıklarını giderilmesi göz kapaklarının yukarı kaldırılması ve göz altı torbalarının yok edilmesinin dışında, dudaklara hacim vermek, yanak ve gıdık bölgesinin dışında göğüsleri büyütme ameliyatlarında da yağ enjeksiyonları dolgu malzemesi olarak kullanılır. Vücut ve yüzde bulunan şekil bozukluklarının giderilmesinin dışında aşırı zayıflığın neden olduğu çökmelerin ortadan kaldırılması içinde yağ enjektesi yapılır.Kırışıklıklar ve yaşlılığın verdiği deformeler içinde kullanılan yağ enjeksiyonu operasyonları kısa sürede sonuç veren ve kişiyi on yaş daha gençleştiren uygulamalardır.

Yağ Enjeksiyonu Nasıl Uygulanır

Yag_enjeksiyonu-300x200.jpg

Hijyenik ortamda lokal anestezi ile gerçekleşen yağ enjeksiyonu önce hastanın beklentileri ile doktorun yapılabilecek işlemler hakkında ortak noktada buluşmasıyla başlar.Yağ enjektesinin yapılacağı her bölge için farklı ebatlarda ince veya küt uçlu kanüller kullanılır. Yağ enjeksiyonu operasyonunun süresi ise enjektenin yapılacağı bölgeye göre değişkenlik göstersede yaklaşık 40 ile 60 dakika arasındadır. İşlem sonrasında hastada oluşacak şişkinlikler için iki gün içinde geçerken hastanın bir süre aşırı buhar ve sıcaktan uzak durması istenir.

Yağ Dolgusu Yağ Enjeksiyonunun Dayanıklılık Süresi

Yapılan yağ enjeksiyon operasyonlarında yağ dolgusunun enjekte edildiği bölgede kalma süresi çoğunlukla 8 ay olduğu için bu işlemi zaman zaman tekrarlamanızda fayda vardır. Öte yandan özellikle göz çevresine uygulanan yağ enjeksiyonlarının daimi olduğu ve erimediği bilinen bir gerçektir. Uygun solüsyonlarla hazırlanan yağ enjektelerinin, yüz bölgesinde uygulanmasıyla etkisini zamanla kaybetmesine rağmen özellikle kırışıklıkların giderilmesinde onarıcı özelliğe sahip olduğu da biliniyor. Mimik hareketlerinin çok olduğu bölgelerde yağ enjeksiyonunun özelliğini daha fazla yitirdiği gözlenirken, hareket alanı kısıtlı olan bölgelerde yağ enjektesinin erime süresinin daha da uzun olduğuda bilinmektedir. Tamamen doğal bir malzeme olduğu için yağ dolgusu sonrasında hastada herhangi bir yan etki ve alerjik reaksiyon gözlenmemeside yağ enjeksiyonuna son yıllarda ilginin artmasında etkili olmuştur.

Yağ Enjeksiyonu Uygulama Alanları
  • Yüzde Yanak, Burun ve Dudak
  • Ellerde
  • Çeneyi büyütme ve belirtenleştirme
  • Şakak (Alın) bölgesi
  • Liposuction yağ alımı sonrası
  • Yara izi düzeltmede
  • Vücutta kontur bozukluklarını düzeltme amaçlı
Yag_dolgusu-300x330.jpg

Vücudun belirli bölgelerinde bulunan inatçı yağların liposuction yöntemi ile alınması ve daha sonra çeşitli işlemlerden geçirilerek yeniden kişinin sorunlu bölgesinde dolgu malzemesi olarak kullanılması işlemine yağ enjeksiyonu adı verilir. Çoğunlukla yüz germe operasyonlarında ve göğüs büyütme ameliyatlarında kullanılan yağ enjeksiyonu, uygulaması basit ve kolay estetik operasyonlarından biridir. Kesi açılmadan yapılan yağ enjeksiyonlarında iz kalma riski olmadığından dışarıdan bakıldığında müdehale yapıldığı belli olmadığından oldukça doğal bir görüntüye sahip olur. Aynı zamanda kişinin kendi vücut yağından gerçekleşen dolgu malzemesi sayesinde yağ enjeksiyonlarında alerjik vakalara rastlanmaz.

Yaşlanmanın dışında deformasyonlar nedeniyle eski sağlıklı görüntüsünden uzaklaşan bazı bölgelerin doldurulmasına yönelik uygulanan yağ enjeksiyonu, gelişen teknoloji ile birlikte artık kişinin bölgesel inatçı yağlarının bir bölümünün tüplere alınarak, çeşitli solüsyonlarla aşamalardan geçirilerek dolgu malzemesi haline getirilmesi ile gerçekleştirilir. Yüz ve vücudda bazı bölgelerin doldurulması için kullanılan yağ dolgusu kendi vücut yağlarından oluştuğu için tamamen doğaldır ve vücut tarafından yabancı madde olarak kabul edilmez. Dolgu malzemesi olarak kullanılan yağlar çoğunlukla karın yağlarının özel kanüller yardımıyla alınmasıyla oluşturulur.


 
Üst Alt