Hayatın Armağanı Yaşam Hikayeleri,
Hayatın Armağanı ,
Yaşam Hikayesi
İki gezgin melek, geceyi gecirmek icin, son derece varlıklı bir ailenin evinin kapısını calmışlar Aile, pek kaba bir uslupla, meleklere yatacak yer olarak koca malikanenin konuk odalarından birini vermek yerine, soğuk bodrumdaki kucuk bir koşeyi gostermiş
, buz gibi odanın soğuk ve sert zemininde kendilerine yatacak bir yer hazırlamaya calışırlarken, yaşlı melek duvarda bir delik gormuş ve kalkıp deliği onarmaya girişmiş Genc melek, yaşlı meleğe bu hareketinin nedenini sorunca, yaşlı melek hafifce gulumsemiş:
Her şey, her zaman, gorunduğu gibi değildir
Sabah malikaneden ayrılan melekler, gece bastırınca, bir kez daha kalacak yer bulmak umuduyla, bu defa cok fakir bir ciftci ailesinin kapısını calmışlar Son derece misafirperver olan fakir karıkoca, sofralarında ne var ne yoksa meleklerle paylaştıktan sonra, onlara rahatca uyumaları icin kendi yataklarını vererek yanlarından ayrılmışlar Sabah guneş doğduğunda, melekler, zavallı karıkocayı gozyaşları icinde bulmuşlar: Yegane gecim kaynakları olan tek inek de tarlalarının ortasında cansız yatmaktaymış
Genc melek, bu sefer iyice ofkelenerek yaşlı meleğe isyan etmiş:
Bunun olmasına nasıl izin verebildin? O varlıklı kaba adamın her şeyi vardı; ama sen kalktın, ona yine de yardım ettin Bu iyi yurekli fakir ailenin ise o tek inekten başka hicbir şeyleri yoktu Buna rağmen onu bile paylaşmaya gonullu oldular Ama sen, o ineği de yitirmelerine izin verdin!
Bunun uzerine yaşlı melek, genc meleğe donerek şu cevabı vermiş:
Her şey, her zaman, gorunduğu gibi değildir O zengin malikanenin bodrumunda kaldığımız gece, duvardaki deliğin dibinde kulce kulce altın saklı olduğunu fark ettim Malikanenin sahibi, bu kadar acgozlu olduğu ve kendisine verilmiş şans sayesinde edindiği zenginliğin bir parcasını bile paylaşmaya yanaşmadığı icin, ben de o deliği oyle bir kapatıp muhurledim ki artık arayıp bulsa da acamaz
Ve devam etmiş:
Sonra, dun gece biz ciftci ailesinin yatağında uyurken, olum meleğinin o ciftcinin karısını almaya geldiğini gordum Ben de onun yerine, olum meleğine ineği verdim
Yaşlı melek, gulumseyerek bir kez daha eklemiş:
Her şey, her zaman, gorunduğu gibi değildir Bazen işler istediğimiz gibi sonuclanmadığında, aslında bizim de başımıza gelen tam da budur işte İnanıyorsanız, yapmanız gereken şey, sadece her sonucun her zaman sizin lehinize olduğuna guvenmektir Bunun boyle olduğunu, ancak belirli bir zaman sonra oğrenebilecek olsanız bile Bazı insanlar, hayatımıza girerler ve cabucak cıkarlar Bazıları ise dostumuz olur ve bir sure orada kalırlar Yureklerimizde o guzel ayak izlerini bırakarak… Ve bu, iyi bir dost kazandığımız icin, bir daha asla eskisi gibi olmayacağız demektir!
Dun, tarih oldu
Yarın, bir gizemdir
Bugun ise bir armağan Bu yuzden İngilizcede “present, hem “şu an, hem de “armağan anlamına gelir!
Her anı doyasıya yaşayın ve tadını cıkarmaya bakın
Hayat, bir kostumlu prova değildir!