Son Konu

yerli malı haftası hakkında kısa bilgi

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
yerli malı haftası hakkında bilgi,

yerli malı haftası nedir ne zaman kutlanır

Yerli Malı Haftası yurdumuzda 12 aralık 18 Aralık tarihleri arasında tum okullarda ozel bir hafta olarak kutlanırTutum, Yatırım ve Turk Malları Haftası hakkında bilgi

Yerli malı haftası amacı tuketimin artmasıdır Yerli malı haftası suresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın onemi anlatılır İnsanların parasını, malını eşyalarını, zamanını ve sağlığını gerektirdiği gibi korumak ve kullanmasına tutumlu olmak denir

Yerli malı haftasında Okullarda yapıllan etkinliklerle gencleri yerli malına teşvik eder 2 Dunya Savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ulkelere para akışının onunun kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amaclanmıştır
Bu amacla zamanın başbakanı İsmet İnonu 12 Aralık 1929 yılında yaptığı konuşma ile yerli malı kullanmanın ve tutumlu olmanın oneminden bahsetti 1946 yılından itibaren Yerli Malı Haftası olarak kutlanmaktadır
1983 yılında adı Tutum, yatırım ve Turk malları haftası olarak değiştirilmiştir

Yerli malı haftası tum Okullarda 12 – 18 Aralık tarihleri arasında kutlanan bu haftada tutum, yatırım ve Turk malları hakkında bilgi verilir Şiirler okunur, konuşmalar yapılır, skecler ve oyunlar oynanır

Üst Alt