D dagcı Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 152,900 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 68 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 21 Kas 2023 #1 Yumuşacık Bazlama Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 1 su bardağı ılık süt 3 adet haşlanmış ezilmiş patates 2 su bardağı ılık su 1 paket yaş maya 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı zeytinyağı Aldığı kadar un Yumuşacık Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak hamurumuzu yoğuruyoruz bütün materyalleri karıştırıp, yoğuruyoruz. Patateste hamurla birlikte yoğuruyoruz 40 dk mayalanmasını bekliyoruz. Mayası gelen hamuru mendilimize bezeler halinde döküyoruz 10 dk da üstünü örtüp o biçim mayalandırıyoruz. Ben tost makinasında yaptım kapağını kapatıp siz ister teflon tavada da yapabilirisiniz altı üstü kızarana kadar uygunca pişiriyoruz. Yumuşak olması için piştikten sonra mendille üzerini örtüyoruz. Afiyet olsun. Yumuşacık Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yumuşacık Bazlama Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 1 su bardağı ılık süt 3 adet haşlanmış ezilmiş patates 2 su bardağı ılık su 1 paket yaş maya 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı zeytinyağı Aldığı kadar un Yumuşacık Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak hamurumuzu yoğuruyoruz bütün materyalleri karıştırıp, yoğuruyoruz. Patateste hamurla birlikte yoğuruyoruz 40 dk mayalanmasını bekliyoruz. Mayası gelen hamuru mendilimize bezeler halinde döküyoruz 10 dk da üstünü örtüp o biçim mayalandırıyoruz. Ben tost makinasında yaptım kapağını kapatıp siz ister teflon tavada da yapabilirisiniz altı üstü kızarana kadar uygunca pişiriyoruz. Yumuşak olması için piştikten sonra mendille üzerini örtüyoruz. Afiyet olsun. Yumuşacık Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı