Yıllar içerisinde ciltte elastik lif, kollajen lif, yağ tabakası ve hyaluronik asitin azalmasına bağlı olarak kırışıklıklar ve sarkmalar meydana gelir. Münhasıran göz, ağız, çene, boyun, burun, alın yerinde kırışmalar ve sarkmalar ortaya çıkar. Yüzün alt kısımlarında sarkma ve kırışıklıklarda dolgu enjeksiyonu muvaffakiyetle kullanılabilir.
Dolgu enjeksiyonu dudağa daha dolgun ve genç görünüm sağlamak maksadı ile uygulanmaktadır. Ciltteki derin yara ve akne izlerini gidermek için de kullanılabilmektedir.
Dolgu enjeksiyonu kırışıklık yahut deri defektinin olduğu kısmın altına derideki çöküklüğü gidermek maksadı ile yapılır. Bu yerdeki kırışıklık ve çukurlar dolgu unsurunun tesiri ile azalır yahut kaybolur. Bazen dolgu unsurunun kollajen üretimini arttırıcı tesiri olabilmektedir.
Hyalüronik asit yerkürede giderek popülaritesi artan, faal ve şu an için en inançlı dolgu materyalidir. Alerji ve deri sertleştirme riski çok düşüktür.
Tatbik sonrası kişi rutin aktivitelerine acilen dönebilir. Kalıcılık vadesi insandan insana değişmekle birlikte 6- 9 ay kadardır. Dolgu muhtaçlığı olan kesimin yaygınlığına ve dokudaki defekte yani boşluğa nazaran kullanılması gereken dolgu materyal ölçüsü değişir. Fiyatlandırmanın de kullanılan dolgu materyali ölçüsüne nazaran belirlenmesi gerekecektir.
Hangi yerler dolgu enjeksiyonu ile tedavi edilebilir ve ne amaçlanır?
Alın çizgileri
Kaş arasındaki çizgiler
Ağız etrafındaki kırışıklıklar
Nasolabial çizgiler (Burun kanatlarından dudak bucaklarına inen kırııklık)
Ağız kenarından çeneye hakikat uzanan kırışıklıklar
Kaşa biçim vermek
Elmacık kemiklerini belirginleştirmek
Dudak biçiminin vurgulanması ve hacminin arttırılması, asimetrik dudakların düzeltilmesi esas tasarruf ortamlarıdır.
Yüz dolgusundan sonra nelere dikkat etmeliyim?
Haddinden fazla sıcak (güneşlenmek, solaryum gibi) ve soğuktan tedavi sonrası birkaç gün kaçınmak dışında dikkat etmeniz gereken bir şey yoktur.
Yüz dolgusu yan tesirleri nelerdir?
Hyalüronik asit içeren dolgularda yan tesir riski düşüktür. Pratik sahasında süreksiz olarak şişlik, kızarıklık, morluk ve hassasiyet gözlenebilir. Nadiren münhasıran sentetik materyal kullanılanımında allerjik reaksiyonlar ve granülom yani süreksiz yada kalıcı doku yumruları olan vakalar bildirilmektedir.