Son Konu

Zeytinyağlı Sebze Dolması

bilgisayarci

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
imodifier

Zeytinyağlı Zerzevat Dolması Tanımı İçin Malzemeler

• 8 dolmalık biber
  • 2 patlıcan
  • 1 kabak
İç gereçleri;
  • 1 bardak pirinç
  • 1 kuru soğan
  • 1 domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 tatlı kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı dolma baharı
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Su

Zeytinyağlı Zerzevat Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Merhabalar.

Ben biberi sevmediğim için dolmayı her vakit bu halde yaparım. Ben kabak patlıcan ve biber kullandım lakin patates ve domates de ekleyebilirsiniz.
  1. Öncelikle patlıcanlarımızın acı olmaması için içlerini oyarak tuzlu suda yarım saat kadar bekletiyoruz. Daha sonra dolmamızın içini hazırlayalım.
  2. 2-3 kaşık zeytinyağına 1 baş soğanımızı yemeklik doğrayarak ekliyoruz. Soğanlarımız pişene kadar bekliyoruz daha sonra domatesimizi rendeliyoruz.
  3. 1 kaşık da domates salçamızı ekleyerek kavuruyoruz. 5 dk kadar kavrulduktan sonra yıkadığımız pirinçlerimizi ekleyerek karıştırıyoruz.
  4. Bir kaç defa karıştırdıktan sonra üzüm ve fıstıklarımızı isteğe bağlı, 1 tatlı kaşığı nane, 1 çay kaşığı dolma baharı, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber ekleyip üzerine de 1 su bardağı su ekleyip suyunu çekmesini bekliyoruz.
  5. Dolma içimiz hazır olduktan sonra dolmalarımızı doldurup tenceremize dik olarak diziyoruz.
  6. Pişme mühletine nazaran biberler daha geç piştiği için tencerenin ortasına, kabak ve patlıcanlar daha çabuk piştiği için kenarlara diziyoruz.
  7. Patlıcanlarımızın içine doldurmadan evvel bir çimdik toz şeker ekleyebilirsiniz acı olmaması için. Ben dolmaların üzerine kırmızı kapya biberlerden keserek koydum domates ile de kapatabilirsiniz.
  8. Daha sonra 3 su bardağı suyu dolmaların etrafından ekleyerek ocağın altını orta derecede açıyoruz.
  9. Dolmaların üzerine yaklaşık 2 çorba kaşığı kadar zeytinyağı ekleyerek pişmeye bırakıyoruz.
  10. Yarım saat sonra denetim ederek ocaktan alabilirsiniz. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun.
Zeytinyağlı Zerzevat Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Üst Alt