Son Konu

Acıkoğretim tercihleri nasıl yapılır

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
aynı tercih listesinde once 2 yıllık sonrada acık ogretim tercih edebilir miyimayrıca acık ogretim nasıl tercih edilirtercih kılavuzunda hangi tabloya balacagım

Cevap: Acıkoğretim tercihleri nasıl yapılır

Unv ye yerleşmek isteyen oğrencilerin girmiş olduğu ygs ve lys sınavları sonucunda aldıkları puanlara gore tercih yapabilecekleri 2019 OSYS Yuksekoğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu osym sitesinde yayımlandı
Kılavuz: osymgovtr
Daha once onbilgi olarak yayımladıkları kılavuzlara gore pek bir değişiklik yapılmadığı gorulen kulavuzlarda 4 yıllık tum acıkoğretim lisans bolumlerine kontenjan sınırlaması getirilmiş durumda
Bunun yanında 2 yıllık bolumlerden sadece adalet bolumune kontenjan sınırlaması getirilmiş Diğer 2 yıllık bolumlerde kontenjan sınırlaması bulunmuyor
Ayrıca tum acıkoğretim bolumlerinin artık kredili sisteme gectiğinide hatırlatalım Bu bolumlere kontenjan sınırlamasının getirilmesi ile sınavsız 2 universite işlemleride bitmiş olabilir Onumuzdeki gunlerde bununla ilgili bilgi edinebilirsek sizlerle tekrar paylaşabiliriz
Kılavuzdaki acıkoğretim bolumlerini bulamayanlar icin bir ipucu verirsek;
2 yıllık on lisans bolumleri: tablo 3ada Eğitim bolgesi Eskişehir olan Anadolu universitesi kısmında,
4 yıllık lisans bolumleri: Tablo 4′te Anadolu universitesi başlığı altında bulunmaktadır

Üst Alt