Çömlekte Köfteli Güveç Tanımı İçin Gereçler
Hamur
- 1 kahve fincanı süt
- 1 kahve fincanı sıcak su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı toz maya yahut yarım çay kaşığı yaş maya
- 1 buçuk su bardağı un @kaptanlarun #gulbeyazun
- 150 gr dana kıyma
- 150 gr tavuk kıyma
- 50 gr kuyruk yağı
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 tane soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı yedibahar
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 tane patates
- 2 tane kapya biber
- 3 tane çarliston biber
- 2 tane patlıcan
- 1 su bardağı su
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı yedibahar
- 2 çay kaşığı tuz
- Ben yazın kızartıp kavanozlara koyduğum konserve kızartmalarını kullandım siz ister birebir biçimde konserveleri ister taze zerzevatları kızartıp kullanabilirsiniz.
- Sıvı yağ
- 2 tane domatesi rondodan geçirip kullanın yada yada benim üzere kışlık konserve menemen kullanın
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı pekmez
- Susam
- Çörekotu
Çömlekte Köfteli Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamur materyallerini karıştırma kabına alın ve denetimli un ilavesiyle yumuşak bir hamur yapın üzerine örtüp dinlenmeye bırakın.
- Köfte materyallerini karıştırma kabına alın ve elinizi ıslatarak köfte hamurunu uygunca yoğurun ve yarım saat dolapta dinlendirin.
- Köfte harcından ceviz büyüklüğünde kesim alıp yuvarlayıp köfte yapın.
- Tüm zerzevatları küp küp doğrayın.
- Tavaya sıvı yağı dökün evvel köfteleri atın köfteler kızarınca yağdan çıkarıp küp küp doğranmış patatesleri atın (fırında fazla kalmıyor üzeri erken kızarıyor ondan ötürü sebzeler çiğ kalmasın diye düzgün kızartın).
- Patates ve zerzevatları kızartıp karıştırın.
- Üzerine domates sosu baharatlar ve suda çözdüğünüz salçayı dökün hafif sulu formda altını kapatıp kullanacağınız fırın kablarına fazla doldurmadan döküp hisse edin üzerine köfteleri koyun.
- Hamurdan minik mandalina büyüklüğünde kesimler alın merdaneyle tabağın ağzı büyüklüğünde açın ve güveçlerin ağız kısmına serip kapatın.
- Pekmez ve yoğurdu karıştırıp fırça ile sürün çörekotu ve susam serpip evvelce 180 derecede ısıtılmış fırında kızartın.