Son Konu

Discord’a GIF Nasıl Eklenir, Profil Resmi Nasıl GIF Yapılır?

dagcı

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
discord-gif-ekleme-profil-resmi-yapma-1649749420.jpg

Mesajlaşma uygulamalarının ve toplumsal medya platformlarının kullanımının yaygınlaşması ile birlikte artık online irtibat sırasında sırf metin kullanmak hiçbirimize yetmemeye başladı. Tam bu noktada devreye GIF ismi verilen hareketli fotoğraflar girdi. GIF görselleri, birkaç saniye süren bir sinema tesiri yaratır ve bildiriye vereceğiniz en hoş reaksiyonlardan biridir. Discord üzerinden de GIF paylaşmanız ve hatta profil resmi yapmanız mümkün.

Geniş toplulukların bir ortada olmasını ve bağlantı kurmasını sağlayan Discord, son yılların en tanınan platformlarından bir tanesi. Birinci kere kullanacak olan şahıslar için biraz karmaşık görünebilir ve GIF paylaşmak üzere kolay bir süreç bile bazen baş karıştırıcı olabilir. Discord’da GIF paylaşmak ve hatta profil resmi yapmak için uygulayabileceğiniz birtakım formüller var. Gelin Discord’a GIF nasıl eklenir, nasıl paylaşılır ve Discord profil resmi nasıl GIF yapılır gibi merak edilen soruları tüm ayrıntılarıyla inceleyelim.

İçindekiler

• Discord nedir, ne işe fayda?
  • GIF nedir, ne işe fayda?
  • Discord’a nasıl GIF eklenir? Yöntem #1: Sürükle - bırak yolu ile Discord’da GIF paylaşma - ekleme
  • Yöntem #2: Evrak seçme prosedürü ile Discord’da GIF paylaşma - ekleme
  • Yöntem #3: Discord arşivinden GIF paylaşma - ekleme
[*]Discord’da profil resmi nasıl GIF yapılır? [*]GIF bulma, GIF oluşturma nasıl yapılır?

Bilmeyenler için; Discord nedir, ne işe fayda?

8036450d829608e6cf360c73ad07466faab48b2f.jpeg

Discord Inc. tarafından geliştirilmiş olan Discord, birinci kere 2015 yılında yayınlandı. Temel olarak geniş topluluklar için bir anlık iletileşme uygulaması olan Discord, dünya çapında yüz milyonlarca faal kullanıcı sayısına sahip. Platform; Windows, macOS, Linux, iOS, Android işletim sistemine sahip bilgisayarlar ve taşınabilir aygıtlarla birlikte internet tarayıcısı üzerinden de kullanılabiliyor.

Discord, bağlantısı kanallar üzerinden gerçekleştirdiğiniz bir platformdur. Bir Discord sunucusuna katıldıktan sonra karşınıza onlarca farklı kanal çıkabilir. Sunucu yöneticisi tarafından verilen yetkiye nazaran bu kanallara etkin olarak ya da pasif okuyucu olarak katılabilirsiniz. Discord, bilhassa oyuncular ortasında yaygın olarak kullanılan bir anlık iletileşme platformudur.

Bilmeyenler için; GIF nedir, ne işe fayda?

f889d9f5af7948bffa2dde715023607c8de618c8.jpeg

Graphics Interchange Format, Türkçesi ile Grafik Değiştirme Biçimi, kısaca GIF; en temel manasıyla bir sayısal fotoğraf saklama biçimidir. Video ve fotoğraf ortasında bir format olarak da tanımlamak mümkün. Birkaç saniyelik hareketli ve tekrar eden bir imaj sunan GIF için son derece kısa bir görüntü da diyebiliriz.

GIF, uzun vakittir kullanılan bir manzara formatı. Lakin parlama noktası elbette iletileşme uygulamalarının ve toplumsal medya platformlarının kullanımının yaygınlanması ile birlikte yaşandı. Filmlerden ya da tanınan görüntülerden kısa imgelerin paylaşıldığı GIF’ler, pek çok olaya en tesirli reaksiyon verme formülü olarak kullanılıyor.

Discord’da GIF paylaşma: Discord’a nasıl GIF eklenir?
  • Yöntem #1: Sürükle - bırak tekniği ile Discord’da GIF paylaşma
  • Yöntem #2: Dosya seçme sistemi ile Discord’da GIF paylaşma
  • Yöntem #3: Discord arşivinden GIF paylaşma
Yöntem #1: Sürükle - bırak prosedürü ile Discord’da GIF paylaşma - ekleme:
  • Adım #1: Discord uygulamasını açın.
  • Adım #2: Bir sunucu açın.
  • Adım #3: Paylaşım yapmak istediğiniz kanalı açın.
  • Adım #4: Dosyalarınızı açın.
  • Adım #5: Paylaşmak istediğiniz GIF belgesini seçin.
  • Adım #6: GIF evrakını tutun, sürükleyin ve Discord kanalına bırakın.
  • Adım #7: Paylaşımı onaylayın.
38a8bd53a16d9a735527a17da51f1878780cc173.jpeg

Sürükle - bırak formülü ile Discord’da GIF paylaşmak için üstteki adımları izlemeniz kâfi. Dijital dünyanın vazgeçilmez paylaşım prosedürü olan sürükle - bırak, hologram kullanmaya başlasak bile hala kullanılır bir prosedür olacaktır. Elbette bu formül ile sırf Discord masaüstü uygulamalarında ya da masaüstü internet tarayıcınızda açtığınız Discord’da GIF paylaşabilirsiniz.

Yöntem #2: Belge seçme tekniği ile Discord’da GIF paylaşma - ekleme:
  • Adım #4: Metin kutusunun sol tarafında bulunan artı butonuna tıklayın.
  • Adım #5: Bir Belge Yükle seçeneğine tıklayın.
  • Adım #6: Paylaşmak istediğiniz GIF belgesini seçin.
  • Adım #7: Dilerseniz GIF ile birlikte paylaşmak için bir bildiri yazın.
  • Adım #8: Paylaşın.
bc7894690a701dc87cd8d846213526c825ecb5f5.jpeg

Dosya seçme usulü ile Discord’da GIF paylaşmak üstteki adımları izlemeniz kâfi. Bu formülü kullanarak GIF başta olmak üzere pek çok desteklenen belgeyi Discord üzerinden paylaşabilirsiniz. Bu formül ile taşınabilir uygulamalarda, masaüstü uygulamalarda ve masaüstü internet tarayıcınızda açtığınız Discord’da GIF paylaşabilirsiniz. Elbette paylaşmak istediğiniz GIF belgesini daha evvel aygıtınıza indirmiş olmanız gerekiyor.

Yöntem #3: Discord arşivinden GIF paylaşma - ekleme:
  • Adım #4: Metin kutusunun sağ tarafında bulunan GIF butonuna tıklayın. Mobil uygulamada;
[*]Adım #5: Metin kutusunun sağ tarafında bulunan gülen hız butonuna dokunun. [*]Adım #6: GIF’ler sekmesini açın. [*]Adım #7: Paylaşmak istediğiniz GIF evrakını seçin. [*]Adım #8: Dilerseniz GIF ile birlikte paylaşmak için bir ileti yazın. [*]Adım #9: Paylaşın.
d8eb75bff08ed611f970d3ab236c809963a210da.jpeg

Discord arşivinden GIF paylaşmak için üstteki adımları izlemeniz kâfi. Bu yol ile taşınabilir uygulamalarda, masaüstü uygulamalarda ve masaüstü internet tarayıcınızda açtığınız Discord’da GIF paylaşabilirsiniz. Discord’da GIF paylaşmak için en sık kullanılan prosedür budur çünkü bu metodu uygularken aygıtınıza rastgele bir belge indirmenize gerek kalmıyor.

Discord’da profil resmi nasıl GIF yapılır?
  • Adım #1: Buradan Discord Nitro sayfasını açın.
  • Adım #2: Abonelik çeşidini seçin.
  • Adım #3: Discord Nitro hizmetini satın alın.
  • Adım #4: Kullanıcı ayarlarını açın.
  • Adım #5: Profilinizi düzenleyin.
  • Adım #6: Yeni profil resmi seçme ekranını açın.
  • Adım #7: Profil resmi yapmak istediğiniz GIF belgesini seçin.
b06436ae8fefc81f3eeee16523704bc2e37e639e.jpeg

Discord profil resmi olarak bir GIF kullanmak için üstteki adımları izlemeniz kâfi. Evet, Discord profil resmi olarak bir GIF kullanmak için fiyatlı olarak sunulan Discord Nitro abonesi olmalısınız. Better Discord üzere birtakım resmi olmayan uygulamalar üzerinden de Discord profil resmi olarak bir GIF kullanabilirsiniz lakin bu tıp uygulamalar inançlı olmadığı için bu yol pek önerilmiyor.

GIF bulma, GIF oluşturma nasıl yapılır?

İnternet dünyası GIF’lerle dolu. Şöyle bir Twitter ana sayfanızda gezseniz bile daha evvel hiç karşılaşmadığınız onlarca farklı GIF görebilirsiniz. Discord ve gibisi pek çok platform kendi GIF arşivini sunuyor. Google Görseller bile kolay bir arama sonucunda karşınıza sayısız GIF çıkaracaktır. Yani GIF bulmak, bugünlerde en kolay şeylerden bir tanesi.

GIF oluşturma süreci ise daha evvel yapmamış kullanıcılar için biraz baş karıştırıcı olabilir. Sonuçta hazır GIF’ler kullanmak yerine kendi ellerinizle hazırlamış olduğunuz bir görsel, duygularınızı çok daha güzel bir biçimde yansıtacaktır. Buradaki yazımızda uygulayabileceğiniz pek çok GIF oluşturma formülünden bahsetmiştik. Tekniklerden bir tanesi kesinlikle işinize yarayacaktır.

Topluluklar için en tanınan anlık iletileşme uygulaması olan Discord’a GIF nasıl eklenir, nasıl paylaşılır, nasıl profil resmi yapılır gibi merak edilen soruları yanıtladık ve husus hakkında bilmeniz gereken ayrıntılardan bahsettik. GIF’ler ve iletileşme sırasında GIF kullanımı hakkındaki fikirlerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Üst Alt