Son Konu

Diyet yapan danışanlarımın ara öğünlerinde tükettiği leblebinin faydaları nelermiş hadi bir bakalım..

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Leblebi tüketimi, içerdiği mineraller açısından saç ve cilt için yarar sağlar. Ciltteki akne izlerinin giderilmesi ve cildin yenilenmesi için tesir göstermektedir.

*Leblebi, uzun mühlet tok tutma özelliği açısından çok yarar sağlar. Diyet yapanların açlık hissini bastırması için bir avuç leblebi tüketmeleri önerilir. Başkaca kalori açısından da risk taşımaz. Başkaca öğün aralarında da tüketilmesi önerilen leblebi, lezzeti ile diyet yapanlar açısından uygun bir tesir sağlayacaktır. İçecekler ile birlikte tüketimi epeyce sevilir.

*Leblebi tüketimi kolesterolün istikrarda tutulması açısından çok yarar sağlar. Birebir vakitte kalp buhranı ve felç üzere risklerin de azalması için tesir eder. Kalp sıhhatini muhafaza özelliği bakımından yetişkinlere eksperler tarafından sıklıkla leblebi tüketimi önerilir.

*Leblebi bol ölçüde serotonin ve triptofan içerdiği için, uykusuzluk meselesine çok uygun gelir. Gece yatmadan evvel bir ölçü leblebi tüketimi, kaliteli bir uyku sağlar.

*Yüksek ölçüde demir içeren leblebi, bağışıklık sistemini güçlendirme vücut direncini arttırma açısından yarar sağlarken, demir eksikliği yaşayanlar için de bol ölçüde tüketildiğinde tesir göstermektedir.

*Kalsiyum ve magnezyum içerdiği için leblebi birebir devranda güç verici bir besin olarak da tüketilebilir. Spor öncesi ya da ağır geçecek bir güne başlarken bir ölçü leblebi güzel gelir.

*Kanseri yenmek için bir ilaç olarak kullanılabileceği söylenemese de, kanser riskini azaltma konusunda içerdiği mineral ve liflerden ötürü tesir ettiği söylenebilir.

*Böbrek taşı sorunu yaşayanlar, tekrar oluşmaması ismine leblebi tüketebilir.

Beyaz leblebi ise kilo vermek ismine çok yarar sağlar. Çok uzun vade tok tutması ve kalori açısından hafif olması en bilinen özellikleridir. Birebir hengamda mide rahatlaması ve sindirimin kolaylaştırılması için de beyaz leblebi tüketimi önerilir. Beyaz leblebi de demir açısından hayli zengindir.

Leblebi besininin bilinen bir zararı bulunmamaktadır. Bununla birlikte leblebinin haddinden fazla tüketimine bağlı olarak bireylerde gaz meselesi, kabızlık ve kramp oluşumları meydana gelebilir.

Şiddetli leblebi tüketmek lif içermesinden ötürü hazımsızlık ve şişkinlik üzere durumları da beraberinde getirebilir. Tüketimi konusunda sorun yaşayanlar bir eksper yardımı alabilirler.

 
Üst Alt