Son Konu

Dolgu uygulamaları nasıl yapılır

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Yaşlanmanın bir göstergesi de kırışıklar ve sarkmalar olduğundan bunları yok etmeye yönelik dolgu tatbikleri 100 yıldır kullanılmaktadır.İlk olarak 1900 yılların başlarında yağ aktarımı dolgu hedefiyle kullanılmıştır.Günümüzde ise hyaluronik asit en sık kullanılan dolgu unsurudur. Hacminin 1000 katı kadar su bağlama kapasitesi vardır.Dolgu pratiklerin, pratik kolaylığı, tatbik sonrasında içtimaî ve iş hayattan uzak kalınmaması, doğal bir eser oldugundan allerjik olmaması ile son yıllarda popülaritesi giderek artmaktadır.

HANGİ EMELLERE YÖNELİK DOLGU PRATIĞI YAPILIR:

1:Alın kesiminde ve kaş ortasında botox ile düzelmeyen kırışıklıklarda

2.Elmacık kemiklerin belirginleştirilmesinde

3.Yüz ovalinin şekillendirilmesinde

4.Göz altı çukurlarında

5.Kaş kaldırılmasında

6.Nazolabial kıvrımların(burun kenarından ağız zaviyelerine uzanan) derinliğinin azaltılmasında

7.Dudak dolgunlaştırılmasında

8.Çene belirginleştirilmesinde

9.Dudak üzerinde ince çizgilerin giderilmesinde

10.Akne skarların yahut yüzde-vucutta çeşitli yaralanmalara bağlı gelişen çökük skarlarının tedavisinde

PRATIK NASIL YAPILIR:

Pratikten evvel,hastanın kırışıklık ve kıvrımları kıymetlendirilerek,hastanın beklentilerine nazaran pratiklerin nerelere uygulanacağı belirlenir. Tatbik öncesinde öncelikle dolgu pratiği yapılacak yerler kremlerle uyuşturulur. Pratik ortalama 30 dk sürmektedir. Tatbik ortamında hafif kızarıklık oluşabilir şayet deri altına kanama olursa morarma meydana gelebilir.Kızarıklık 1 gün içerisinde,morarma 7-10 günde makbul. Dolgunun tesirlerini pratik sonrasında acilen gözlenebilmektedir. Şayet hastayı mutsuz eden bir durum olursa uygulanan dolgu unsuru hyalurinaz ile eritilir.Hyalurinaz ile eritme süreci hem hastayı hemde hekimi inançta fiyat.Uygulama sonrasında 24 saat tatbik yerine masaj yapılmaması, banyo yapılmaması, ağır fizikî aktiviteden kaçınılması dışında tüm çevre aktivitelere devam edilebilinir.

SONUÇLARI:

Uygulanan dolgu hususunun kalıcılığı 8-12 ay arasında değişmektedir.

Dolgu pratiklerin tatbik kolaylığı,maliyetinin daha ucuz olması,uygulama sonrasında iş ve çevre ömrü etkilememesi,yan tesirlerinin minimal olması, muayene koşullarında uygulanabilir olması ve uygulanan sürecin geçmişe dönüşümlü olmasıyla cerrahi pratiklere nazaran daha avantajlı kılmaktadır.

 
Üst Alt