K klimaci Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 151,968 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 45 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 6 Ağu 2024 #1 Etli Sebzeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler 200 gram dana eti 1.5 su bardağı pilavlık pirinç 1 adet patates 2 adet sivri biber 1/2 (yarım) su bardağı haşlanmış nohut 1 su bardağı haşlanmış bezelye Tuz 2 yemek kaşığı tereyağı Sıvı yağ Etli Sebzeli Pilav Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Merhaba yemek sever arkadaşlar. Öncelikle pirinçimizi sıcak su ve tuz ile 20 dakika ıslatalım nişastası gitsin. Ben dana etini tantuni gibi küçük doğradım ve biraz suda pişirdim. Bu arada patatesler küp şeklinde doğrayalım ve onları kızartıp bir kaseye alalım. Biberleri küçük doğrayalım. Bezelye ve nohut haşlanmış olup bir kaseye alalım. Pirincimizi iyice yıkayalım 2 kaşık tereyağını tencereye alalım. Etimizi biberimizi kavuralım pirinçimizi atıp biraz daha kavuralım. Kavururken tuzunu atın. Nohudunu bezelyesini haşladığımız etin suyu dahil toplam 3 su bardağı sıcak su ekleyelim. Pilavımız pişince dinlendirelim. Dinlenen pilava kızarmış patatesleri ekleyip bir karıştıralım artık servise hazır afiyetler olsun. Etli Sebzeli Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Etli Sebzeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler 200 gram dana eti 1.5 su bardağı pilavlık pirinç 1 adet patates 2 adet sivri biber 1/2 (yarım) su bardağı haşlanmış nohut 1 su bardağı haşlanmış bezelye Tuz 2 yemek kaşığı tereyağı Sıvı yağ Etli Sebzeli Pilav Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Merhaba yemek sever arkadaşlar. Öncelikle pirinçimizi sıcak su ve tuz ile 20 dakika ıslatalım nişastası gitsin. Ben dana etini tantuni gibi küçük doğradım ve biraz suda pişirdim. Bu arada patatesler küp şeklinde doğrayalım ve onları kızartıp bir kaseye alalım. Biberleri küçük doğrayalım. Bezelye ve nohut haşlanmış olup bir kaseye alalım. Pirincimizi iyice yıkayalım 2 kaşık tereyağını tencereye alalım. Etimizi biberimizi kavuralım pirinçimizi atıp biraz daha kavuralım. Kavururken tuzunu atın. Nohudunu bezelyesini haşladığımız etin suyu dahil toplam 3 su bardağı sıcak su ekleyelim. Pilavımız pişince dinlendirelim. Dinlenen pilava kızarmış patatesleri ekleyip bir karıştıralım artık servise hazır afiyetler olsun. Etli Sebzeli Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı