teknolojiuzmani
Yeni Üye
Gözleme (Ispanaklı Ve Peynirli) Tanımı İçin Malzemeler
- Tam 6 adet gözleme için
- 150ml ılık süt
- 5 gram yaş maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı dolusu un+1 su bardağından 2 parmak eksik un kullandım
- Gram ile unu koyacak olanlar 240gr un kullandım
- 100gr ıspanak
- 150 gram beyaz peynir
- 5-6 kol dereotu
- 3 adet kuru soğan (Taze yeşil soğan daha lezzetli oluyor)
- Sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
- 2 yemek kaşığı kırmızı tatlı toz biber
- Kullandığım su bardağı ölçüm 200ml
Gözleme (Ispanaklı Ve Peynirli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un ve tuz hariç tüm materyalleri karıştırın maya eridikten sonra un ve tuzunu ek edin ve yoğurun 1 saat dinlendirin. Bu esnada ıspanağı yıkayın suyunu güzelce pak bir peçete ile kurulayın.
- Ispanaklar (Tamamen) kuruduktan sonra küçük küçük doğrayın, soğanları küçük küçük doğrayın, birinci olarak soğanları sıvı yağında rengi hafif pembemsi olana kadar kavurun.
- 1 yemek kaşığı tatlı kırmızı toz biber ek edin ve karıştırın soğumaya bırakın.
- Mayalanmış hamurdan 6 beze alın bezelerin üzerini örtün ve 15 dk dinlendirin.
- Kavrulmuş soğanlar soğuduktan sonra doğranmış ıspanağın üzerine peynir kavrulmuş soğan tuz karabiber ek edin ve karıştırın. Ben extra sıvı yağ kullanmadım kavrulmuş soğanlar esasen yağlı olduğu için.
- İç harcımızda hazırsa fotoğrafta gösterdiğim üzere hamurunuz açın açtığınız hamurları sacın yahut tavanızın büyüklüğüne nazaran açın.
- Açtığınız hamurun bir kısmına ıspanak koyun kenar uçlarına çok fazla yanaştırmadan öbür boş kısmını üstüne kapatın ve elinizle güzelce sıkı sıkı uçlarını bastırarak yapıştırınki pişirirken ıspanaklar dökülmesin.
- Ardından ısınmış saçta yahut tavada güzelce gerili önlü kızartın güzelce kızarmasına dikkat edinki iç dolgusu çiğ kalmasın hamur olmasın gözlemeniz saçtan indirdikten sonra dumanı üzerindeyken tereyağlamanızı muhakkak tavsiye ederim.