M morfeus Yeni Üye Katılım 12 Kas 2021 Mesajlar 378,918 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 46 Konum Rusya Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 2 Ağu 2024 #1 Ispanaklı Kiş Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 2 su bardağı tam buğday unu 6 yemek kaşığı tereyağ 4 yemek kaşığı soğuk su 1 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kabartma tozu Harç için; 400 gram ıspanak 1 paket labne peyniri 2 adet yumurta 6 yaprak pastırma 1 kase kaşar peynir 1 diş sarımsak Ispanaklı Kiş Tanımı Yapılışı Hamur gereçlerini yoğurup iki yağlı kağıt ortasında açıyoruz. Pişirme kabını tereyağ ile uygunca yağlayıp hamuru kalıba yerleştiriyoruz. Hamurun tabanına çatalla delikle açıp 180 derecede 30 dk pişiriyoruz. (ben bu aşamada hamurun üzerine yağlı kağıt koyup içerisine bir ölçü nohut koydum ki hamurumuz kabarmasın) Ispanaklı harç için doğranmış ıspanakları sarımsak ve tereyağı ile birlikte soteliyoruz. Altını kapatıp kaşar peynir hariç diğer gereçlerimizi ekliyoruz. Tartı fırından çıkarıp ıspanaklı harcı da ekleyip 15 dakika kadar pişiriyoruz. En son ayırdığımız kaşar peynirleri de üzerine ekleyip eriyene kadar pişiriyoruz, ve hazır deneyeceklere afiyet olsun
Ispanaklı Kiş Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 2 su bardağı tam buğday unu 6 yemek kaşığı tereyağ 4 yemek kaşığı soğuk su 1 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kabartma tozu Harç için; 400 gram ıspanak 1 paket labne peyniri 2 adet yumurta 6 yaprak pastırma 1 kase kaşar peynir 1 diş sarımsak Ispanaklı Kiş Tanımı Yapılışı Hamur gereçlerini yoğurup iki yağlı kağıt ortasında açıyoruz. Pişirme kabını tereyağ ile uygunca yağlayıp hamuru kalıba yerleştiriyoruz. Hamurun tabanına çatalla delikle açıp 180 derecede 30 dk pişiriyoruz. (ben bu aşamada hamurun üzerine yağlı kağıt koyup içerisine bir ölçü nohut koydum ki hamurumuz kabarmasın) Ispanaklı harç için doğranmış ıspanakları sarımsak ve tereyağı ile birlikte soteliyoruz. Altını kapatıp kaşar peynir hariç diğer gereçlerimizi ekliyoruz. Tartı fırından çıkarıp ıspanaklı harcı da ekleyip 15 dakika kadar pişiriyoruz. En son ayırdığımız kaşar peynirleri de üzerine ekleyip eriyene kadar pişiriyoruz, ve hazır deneyeceklere afiyet olsun