bilgiliadam
Yeni Üye
Kaşarlı Tepsi Kebabı Tarifi İcin Malzemeler
*1 kg kıyma (ben yarım koyun yarım dana kullandım) nasıl arzu edilirse
*1 bağ maydanoz
*2 tane kapya (kırmızı) biber
*3 tane sivri biber (acı olabilir)
*2 tane soğan
*3 diş sarımsak
*Rendelenmiş kaşar peyniri
*1 cay kaşığı kimyon
*1 cay kaşığı karabiber
*İsteğe bağlı pulbiber
*Tuz
*1 yemek kaşığı biber salcası
*1 yemek kaşığı domates salcası
*Yağlı kağıt
Kaşarlı Tepsi Kebabı Tarifi Yapılışı
1
*Biberler, maydanoz, soğan ve sarımsak incecik ve kucuk kucuk doğranır Kıymaya ilave edilir
*Tuz ve baharatlarda eklenir İyice yoğurulur
*Fırın tepsimize 1 kaşık biber salcasını yanlara da gelecek şekilde suruyoruz
*Ustune kıymalı harcımızın yarısını elimizi ıslatarak yayıyoruz tepsinin yan tarafından 1 parmak yukarı cıkarıyoruz
*Masaya serdiğimiz yağlı kağıdın ustune kalan kıymalı harcı yayıyoruz kapak olarak kullanacağız (yağlı kağıdı tepsimize gore keselim)
*Tepsideki kıymamızın ustune kaşar peyniri rendesi serpiyoruz kenarlara fazla getirmiyoruz ki kaşar dışına cıkmasın
*Serpilen kaşarın ustune yaptığımız yağlı kağıttaki kıymayı ters cevirerek kaşarların ustunu kapatıyoruz
*Yağlı kağıdı atıyoruz yanlarda kalan fazlalıkları da kapatıp (turta gibi) elimizi ıslatarak kebabı duzeltiyoruz ,bastırmıyoruz
*Ustunu domates ve biberlerle susleyelim ve 1 bardak sıcak suya domates salcasını karıştırarak ustune dokelim 180° fırında 1 saat pişiriyoruz
*1 kg kıyma (ben yarım koyun yarım dana kullandım) nasıl arzu edilirse
*1 bağ maydanoz
*2 tane kapya (kırmızı) biber
*3 tane sivri biber (acı olabilir)
*2 tane soğan
*3 diş sarımsak
*Rendelenmiş kaşar peyniri
*1 cay kaşığı kimyon
*1 cay kaşığı karabiber
*İsteğe bağlı pulbiber
*Tuz
*1 yemek kaşığı biber salcası
*1 yemek kaşığı domates salcası
*Yağlı kağıt
Kaşarlı Tepsi Kebabı Tarifi Yapılışı
1
*Biberler, maydanoz, soğan ve sarımsak incecik ve kucuk kucuk doğranır Kıymaya ilave edilir
*Tuz ve baharatlarda eklenir İyice yoğurulur
*Fırın tepsimize 1 kaşık biber salcasını yanlara da gelecek şekilde suruyoruz
*Ustune kıymalı harcımızın yarısını elimizi ıslatarak yayıyoruz tepsinin yan tarafından 1 parmak yukarı cıkarıyoruz
*Masaya serdiğimiz yağlı kağıdın ustune kalan kıymalı harcı yayıyoruz kapak olarak kullanacağız (yağlı kağıdı tepsimize gore keselim)
*Tepsideki kıymamızın ustune kaşar peyniri rendesi serpiyoruz kenarlara fazla getirmiyoruz ki kaşar dışına cıkmasın
*Serpilen kaşarın ustune yaptığımız yağlı kağıttaki kıymayı ters cevirerek kaşarların ustunu kapatıyoruz
*Yağlı kağıdı atıyoruz yanlarda kalan fazlalıkları da kapatıp (turta gibi) elimizi ıslatarak kebabı duzeltiyoruz ,bastırmıyoruz
*Ustunu domates ve biberlerle susleyelim ve 1 bardak sıcak suya domates salcasını karıştırarak ustune dokelim 180° fırında 1 saat pişiriyoruz