Son Konu

Kayseri Yağlaması

teknolojiuzmani

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
kayseri-yaglamasi.jpg

Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için:
  • 9 su bardağı elenmiş un (200ml bardak)
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • Küçük 2 paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ tepeleme
  • 1 yemek kaşığı tuz
İç gereci:
  • 750 gram yağsız dana kıyma
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 baş kuru soğan
  • 3 tane yeşil köy biberi
  • 1 tane kırmızı kapya biberi
  • 3 tane kabukları soyulmuş domates
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz karabiber
  • 3 adet orta uzunluk domates

Kayseri Yağlaması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle 9 su bardağı unu havalanması için eliyoruz.
  2. Daha sonra hamur yoğurma kabına koyup ortasını havuz yapıp 2 paket yaş maya 1,5 su bardağı ılık su 1,5 su bardağı ılık süt 3 yemek kaşığı sıvı yağ ,1 yemek kaşığı toz şeker tepeleme, 1 yemek kaşığı tuz ek edip hamur yoğurma makinesini çalıştırıyoruz.
  3. Hamur yoğurulurken öbür tarafta iç materyalini hazırlıyorum. 1 çay bardağı sıvı yağ ,750 gram kıymayı sığ bir tencerede bir hoş kavuruyoruz iri kıyım doğranmış 2 baş soğanı ekleyip karıştırıyoruz jülyen doğranmış kapya biberi ve köy biberini ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Küp küp doğranmış domatesleri de ek ediyoruz.
  5. En son karabiber pul biber tuzunu da ek edip kısık ateşte domatesler yeterlice eriyene kadar pişirip ince ince kıyılmış maydanozuna ek ettikten sonra soğumaya bırakıyoruz.
  6. Öteki tarafta hamur makinesinde yoğurulan hamuru 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  7. Mayası gelmiş olan hamurdan yumurtadan biraz daha büyük bezeler alıp krep tavası büyüklüğünde açıp pişiriyoruz.
  8. Pişen ekmekleri iç harcının suyuna batırıp büyük uzunluk tabağa alıyoruz.
  9. Üzerine iç gereci kaşıkla çokça seriyoruz.
  10. 2 ekmeği de tıpkı formda suyuna bandırıp iç gerecini döşüyoruz bu halde ekmekler ve iç gereci bitene kadar devam ediyoruz.
  11. 12 tane ekmek pişirdim sonra keskin bir bıçakla dilimleyip servis ediyoruz afiyetler olsun.
Not: dileyen isteğe nazaran yanında süzme yoğurttan sarımsaklı yoğurt yapıp yanında servis edebilirsiniz ben yoğurtla servis ettim.

Kayseri Yağlaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Üst Alt