Son Konu

MEB'den 2. Dönem Sınavları İçin Düzenleme: Öğrencilerin Tercihine Bırakıldı

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
s-4a95232b05858edb9244e6beea22b3c7d7c073a8.jpg


Ulusal Eğitim Bakanlığı, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin ikinci devir derslerinin imtihanlarını salgın önlemleri kapsamında yine düzenledi.


İlkokul 4'üncü sınıf ile ortaokul öğrencileri için 2020-2021 eğitim öğretim yılı ikinci periyot derslerinin imtihanla kıymetlendirilmesi durumu, öğrencilerin tercihine bırakıldı.




Fotoğraf: DHA





MEB'den yapılan açıklamada şöyle denildi: 

"İlkokul ve ortaokul öğrencilerimizin 2020-2021 eğitim öğretim yılı ikinci periyot derslerinin ölçme ve kıymetlendirme süreçleri salgın önlemleri kapsamında tekrar düzenlenmiştir.

İlkokul 1, 2 ve 3'üncü sınıflarda imtihan uygulaması bulunmamaktadır. Öğrencilerimiz, birinci devirde olduğu üzere yüz yüze eğitim, canlı ders ve/veya TRT EBA televizyonundaki yayınları takip ve derse olan ilgilerine nazaran ferdî, toplumsal ve akademik gelişimlerini destekleyecek halde öğretmenleri tarafından değerlendirilecektir.

İlkokul 4'üncü sınıf ile ortaokul öğrencileri için 2020-2021 eğitim öğretim yılı ikinci periyot derslerinin imtihanla kıymetlendirilmesi durumu, öğrencilerin tercihine bırakılmıştır.


İkinci devir imtihan notu olan öğrenciler için;



Fotoğraf: AA

Bu imtihanlar geçerli olacak ve e-Okul sistemine işlenecektir. İmtihanı yapılan derslerden öbür bir imtihan yapılmayacaktır.

Bu öğrencilere istemeleri hâlinde ikinci bir imtihan yapılıp puanlarını yükseltme fırsatı verilecektir.

Bu öğrencilere ayrıyeten tercih hakkı sunulacak olup istemeleri hâlinde yalnızca birinci periyot notları ile değerlendirilmeleri sağlanacaktır ve bu öğrencilere diğer rastgele bir ölçme ve kıymetlendirme uygulaması yapılmayacaktır.

İkinci devir imtihan notu olmayan öğrenciler için;



Fotoğraf: AA

İkinci devir imtihanlarına katılıp katılmama konusunda öğrencilere tercih hakkı sunulacaktır. İsteyen öğrenciler için imtihan yapılacaktır.

İkinci periyot imtihanlarına katılmak istemeyen öğrencilerin yalnızca birinci periyot notlarına nazaran değerlendirilmeleri sağlanacak ve bu öğrencilere öbür rastgele bir ölçme ve kıymetlendirme uygulaması yapılmayacaktır.

 Buna nazaran velilerimizin, tercih ettikleri seçeneği 26 Mayıs 2021 tarihine kadar öğrencilerin kayıtlı bulunduğu okul müdürlüğüne yazılı olarak ya da e-posta müracaatıyla bildirmeleri gerekmektedir.

İlkokul 4. sınıf ve ortaokul öğrencilerinin ölçme ve kıymetlendirme uygulamalarına yönelik bu düzenlemenin öbür detayları şu haldedir: 

Seçmeli dersler dâhil bütün derslerden yalnızca bir imtihan notu karneye yansıtılacaktır.

İmtihanlar okul ortamında ve yüz yüze yapılacaktır.

Öğrencilerin imtihanları 2020-2021 eğitim öğretim yılı ikinci devir başından 26 Mart 2021 tarihine kadar işlenen husus ve kazanımları kapsayacak halde, 18 Haziran 2021 tarihine kadar planlanarak uygulanacaktır.

Farklı bir vilayette bulunmaları durumunda öğrenciler, imtihanlara bulundukları yerlerde tıpkı okul cinsindeki okullarda girebileceklerdir. Bu kapsamda, okulların gerekli hazırlık ve planlamaları yapabilmeleri için öğrenci velileri, 26 Mayıs 2021 Çarşamba gününe kadar taleplerini bulundukları vilayetteki ilgili okul müdürlüğüne bir dilekçe ile iletecek, öğrencilerin tahsil gördüğü okul müdürlüğünü de bu hususta bilgilendirecektir.

Yurt dışında bulunan ve imtihanlara bulunduğu ülkede katılmak isteyen öğrenciler; bulunduğu yerin Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği/Başkonsolosluğu/Konsolosluğu eğitim müşavirliği/ataşeliğine başvuracaktır.

Kendisinde yahut birlikte kaldığı aile bireylerinde rastgele bir kronik rahatsızlığı bulunan öğrenciler, okul içinde uygun bir vakitte ve izole bir ortamda imtihana alınacaktır.

Yatılı bölge ortaokullarında kayıtlı olan ve eğitim öğretim sürecini uzaktan eğitim yoluyla takip eden öğrencilerin, imtihan tarihlerinin olduğu günlerde pansiyon kapasitesi, ulaşım şartları ve hijyen şartları dikkate alınarak pansiyonda konaklayabilmeleri sağlanacaktır."

Bunlar da ilginizi çekebilir
 
Üst Alt