D dadaş Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 152,364 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 45 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 16 Eyl 2023 #1 Milföy Hamurundan Baklava Tanımı İçin Malzemeler 1 paket milföy hamuru (10’lu) 100 gram tereyağı Yarım çay bardağı sıvı yağ İsteğe nazaran ceviz fındık yada fıstık Şerbeti için; 3 su bardağı su 3 su bardağı toz şeker 6-7 damla limon Milföy Hamurundan Baklava Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım. Suyu ve şekeri tenceremize koyalım ve kaynayana kadar karıştıralım. Kaynamaya başlayınca limonu sıkıp 4-5 dk kaynadıktan sonra ateşten alalım. Tereyağımızı eritmeye başlayalım. Hafif ılıyınca sıvı yağı da içine ekleyip, bekletelim. Şerbet ılıyana kadar bizde hamurlarımızı hazırlayalım. Milföy hamurunu ben enine ve uzunluğuna merdaneyle açtım. Tepsi büyüklüğünüze nazaran adet belirtip, merdaneyle ona nazaran hal verelim. Benim tepsimin tabanı 3 tane milföy hamuru aldı. İlk hamur diziliminden sonra dilediğiniz ceviz, fındık yada fıstığı yayalım. İkinci katı da hamurlarımızı yayalım. Benim tepsi boyutundan ötürü 3 kat oldu. İkinci katın hamurunun üstüne de cevizlerimizi yada istediğinizi dökelim. Ben fındık ve cevizi karıştırıp, yaptım. Son kata da milföy hamurlarımızı serdikten sonra baklava dilimlerimizi keselim. Kesim tamamlandıktan sonra evvelden eritmiş olduğumuz tereyağını eşit biçimde kaşık yardımıyla tepsiye yayalım. 170-180 derecede evvelden ısıttığımız fırında pişirmeye bırakalım. Hamurun üstü kızarınca fırından alıp ılımaya bırakalım. Şerbet ve baklava hamuru ılıdıktan sonra şerbeti yavaşça baklavanın üstüne dökelim. Ilık olması kıymetli sıcak olursa hamurlaşır. Son olarak üstünü süsleyip dinlenmeye bırakalım. 2 saat sonra rahatlıkla servis edebilirsiniz. Milföy Hamurundan Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Milföy Hamurundan Baklava Tanımı İçin Malzemeler 1 paket milföy hamuru (10’lu) 100 gram tereyağı Yarım çay bardağı sıvı yağ İsteğe nazaran ceviz fındık yada fıstık Şerbeti için; 3 su bardağı su 3 su bardağı toz şeker 6-7 damla limon Milföy Hamurundan Baklava Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım. Suyu ve şekeri tenceremize koyalım ve kaynayana kadar karıştıralım. Kaynamaya başlayınca limonu sıkıp 4-5 dk kaynadıktan sonra ateşten alalım. Tereyağımızı eritmeye başlayalım. Hafif ılıyınca sıvı yağı da içine ekleyip, bekletelim. Şerbet ılıyana kadar bizde hamurlarımızı hazırlayalım. Milföy hamurunu ben enine ve uzunluğuna merdaneyle açtım. Tepsi büyüklüğünüze nazaran adet belirtip, merdaneyle ona nazaran hal verelim. Benim tepsimin tabanı 3 tane milföy hamuru aldı. İlk hamur diziliminden sonra dilediğiniz ceviz, fındık yada fıstığı yayalım. İkinci katı da hamurlarımızı yayalım. Benim tepsi boyutundan ötürü 3 kat oldu. İkinci katın hamurunun üstüne de cevizlerimizi yada istediğinizi dökelim. Ben fındık ve cevizi karıştırıp, yaptım. Son kata da milföy hamurlarımızı serdikten sonra baklava dilimlerimizi keselim. Kesim tamamlandıktan sonra evvelden eritmiş olduğumuz tereyağını eşit biçimde kaşık yardımıyla tepsiye yayalım. 170-180 derecede evvelden ısıttığımız fırında pişirmeye bırakalım. Hamurun üstü kızarınca fırından alıp ılımaya bırakalım. Şerbet ve baklava hamuru ılıdıktan sonra şerbeti yavaşça baklavanın üstüne dökelim. Ilık olması kıymetli sıcak olursa hamurlaşır. Son olarak üstünü süsleyip dinlenmeye bırakalım. 2 saat sonra rahatlıkla servis edebilirsiniz. Milföy Hamurundan Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı