Son Konu

Mükemmel Lezzette Kasap Köfte Tarifi

yasuo

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
mukemmel-lezzette-kasap-kofte-tarifi-18.jpg

Kusursuz Lezzette Kasap Köfte Tanımı İçin Materyaller

• 600 gram dana kıyma
  • 1 adet iri uzunluk kuru soğan
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 çay bardağına yakın soğuk su
  • 1 çay kaşığı dolusu karbonat
  • 1 dolu tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 dolu çay kaşığı karabiber
  • 1 dolu çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • (baharatları göz kararı ekledim ben, dilediğiniz kadar ekleyebilirsiniz)

Kusursuz Lezzette Kasap Köfte Tanımı Yapılışı

1. Soğanın kabuğunu soyup dilimlere keselim, mutfak robotu içine alıp püre haline gelene dek kıyarak incecik çektirelim.
  2. Daha sonra küçük bir tül çay süzgeci içine bir tatlı kaşığı soğan püresinden koyup kaşıkla basa basa soğanın tüm suyunu lavaboya akıtalım.
  3. Süzgeçte kalan posasını kıyma üzerine ekleyelim.
  4. Tüm soğan püresinin suyunu bu şekilde akıtıp posasını yoğurma kabına kıymaya ekleyelim.
  5. Üzerine, karbonatı ve tüm baharatları göz kararı ek edip elle 2-3 tıp karıştıralım.
  6. Galeta ununu ekleyelim.
  7. Suyu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayalım. 1 çay bardağından biraz daha az su kullandım. Kıymayı uygunca çokça yoğuralım.
  8. Kıvamı; ele biraz bulaşan yapışan cıvık bir hamur biçiminde olucak gerekirse az daha su eklenebilir.
  9. Sonra üzerine streç sinema kapatıp buzdolabında kesinlikle, 1 saat dinlendirelim.
  10. Süre sonunda kıymadan 25 tane top yapalım. Elimiz içinde basa basa oval, tombul olmayan, incecik şekilde form verelim. Pişerken kabarıp şişecekler. (bu esnada form vermek için avuç içinizi yağlayabilirsiniz).
  11. Sonra tavaya tabanı azcık örtecek şekilde azcık sıvı yağ̆ ekleyelim. Çok fazla yağ koymayınız tavanın tabanı azcık kapatsın kâfi.
  12. Orta ateşte ısıtalım. Köfteleri çevire çevire kızartalım.
  13. Patates püresi, pirinç̧ pilavı, patates kızartması, yada dilediğiniz bir çeşitle menü yapabilirsiniz.
  14. Pide ekmekleri doğrayıp üzerine salçalı sos gezdirip köfteleri dizip kızmış tereyağı dökerek yoğurt eşliğinde de servis edebilirsiniz büsbütün zevkinize kalmış.

Üst Alt