Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kuru maya ya da yarım paket yaş maya
- 100 gram eritilmiş tereyağı veya margarin (ben yarı yarıya kullandım )
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta ( bir tanesinin sarısı üzeri için ayrılır)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağından iki parmak eksik un ( kontrollü olarak ekleyelim un markasına ve yumurta büyüklüğüne göre değişebilir gayet yumuşak bir hamur elde edene kadar)
- Bir kase beyaz peynir ve kaşar peyniri rendesi( karışık kullandım siz nasıl isterseniz sade olarak da hazırlayabilirsiniz)
Pastane Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilık süt, şeker ve mayayı yoğurma kabına alalım 7-8 dakika mayanın aktifleşmesini bekleyelim.
- Un tuz hariç tüm malzemeleri ekleyerek karıştıralım un ve tuz ilave ederek yoğurmaya başlayalım .
- Un ilavesinde altıncı bardağı kontrollü şekilde ekleyelim.
- 1-2 dakika özleşene kadar yoğuralım üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Mayası gelen hamuru 1 dakika daha yoğurup mandalina büyüklüğünde parçalara bölerek bezeler yapalım yaklaşık 15-16 adet çıkıyor.
- İlk yaptığımız bezeden başlayarak hafif elimizle açarak içlerine peynir vs koyup kapatıp yuvarlayalım.
- Fırın tepsisine aralıklı bir şekilde yerleştirelim.
- Üzerlerini örterek yarım saat kadar tepsi mayası için bekletelim.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürerek çatalla izler yapalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Ben poğaçalar kızardıktan sonra fırının derecesini 140 dereceye düşürerek 7-8 dakika daha içini çekmesi için bekletiyorum.
Not: tereyağını ayrıntılı ölçü verebilmek için ölçtüm bir su bardağından birbuçuk parmak fazla ve yağı sadece eritelim hiç kızdırma dan.
Pastane Poğaçası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı