teknolojiuzmani
Yeni Üye
Patates Püreli Kıymalı Kaşar Tanımı İçin Malzemeler
- 7-8 tane haşlanmış sıcak patates
- Yarım su bardağı süt
- 100 gram tereyağı
- Karabiber ve tuz
- 500 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tane kuru soğan
- 5-6 tane yeşil biber
- 2-3 tane soyulmuş domates
- 2-3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- Karabiber
- Tatlı toz biber
- Tuz
- 1 çay bardağı su (100ml)
- Kaşar peyniri
- Maydanoz
Patates Püreli Kıymalı Kaşar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Haşlanmış patatesleri borcama alıyoruz ve eziyoruz patatesler sıcakken içine tereyağını alıyoruz ve erimesini sağlayarak karıştırıyoruz.
- Damak zevkimize nazaran baharatlarımızı atıyoruz ve sutumuzu de ek edip karıştırıyoruz. Ve borcama yayıyoruz.
- Tavamıza sıvı yağımızı alalım. Küp küp doğradığımız küpü soğanı ve halka halka doğradığımız biberlerimizi alıyoruz kavuruyoruz.
- Ardından kıymamızı ekleyip karıştırıp pişiriyoruz. Soyulmuş domatesimizi küp küp doğrayıp içine atıyoruz akabinde sarımsağı küçük küçük doğrayıp içine atıyorum ve pişiriyoruz.
- Son olarak salçamızı, baharatımızı atıyoruz. Karıştırıp pişiriyoruz. Şayet domatesiniz suyu domatesse su atmayın lakin şayet suyu değilse suyumuzu ekleyebilirsiniz. Benim domates sulu diye eklemedim.
- Kıymalı harcımız piştikten sonra patates püresinin üstüne dökelim. Her yerine gelecek halde yayalım düzeltelim.
- Son olarak damak zevkinize nazaran kasar rendesi üstüne her yerine gelecek biçimde dökelim isteyen çok yahut az.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 yahut 20 dakika bekletelim ve çıkartıp üstüne ince kıyılmış maydanoz serpelim dilimleyip sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Patates Püreli Kıymalı Kaşar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı