Son Konu

Patates Püreli Kıymalı Kaşar

teknolojiuzmani

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
imodifier

Patates Püreli Kıymalı Kaşar Tanımı İçin Malzemeler

• 7-8 tane haşlanmış sıcak patates
  • Yarım su bardağı süt
  • 100 gram tereyağı
  • Karabiber ve tuz
Kıymalı harcı için;
  • 500 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tane kuru soğan
  • 5-6 tane yeşil biber
  • 2-3 tane soyulmuş domates
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Karabiber
  • Tatlı toz biber
  • Tuz
  • 1 çay bardağı su (100ml)
Üzerine;
  • Kaşar peyniri
  • Maydanoz

Patates Püreli Kıymalı Kaşar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Haşlanmış patatesleri borcama alıyoruz ve eziyoruz patatesler sıcakken içine tereyağını alıyoruz ve erimesini sağlayarak karıştırıyoruz.
  2. Damak zevkimize nazaran baharatlarımızı atıyoruz ve sutumuzu de ek edip karıştırıyoruz. Ve borcama yayıyoruz.
  3. Tavamıza sıvı yağımızı alalım. Küp küp doğradığımız küpü soğanı ve halka halka doğradığımız biberlerimizi alıyoruz kavuruyoruz.
  4. Ardından kıymamızı ekleyip karıştırıp pişiriyoruz. Soyulmuş domatesimizi küp küp doğrayıp içine atıyoruz akabinde sarımsağı küçük küçük doğrayıp içine atıyorum ve pişiriyoruz.
  5. Son olarak salçamızı, baharatımızı atıyoruz. Karıştırıp pişiriyoruz. Şayet domatesiniz suyu domatesse su atmayın lakin şayet suyu değilse suyumuzu ekleyebilirsiniz. Benim domates sulu diye eklemedim.
  6. Kıymalı harcımız piştikten sonra patates püresinin üstüne dökelim. Her yerine gelecek halde yayalım düzeltelim.
  7. Son olarak damak zevkinize nazaran kasar rendesi üstüne her yerine gelecek biçimde dökelim isteyen çok yahut az.
  8. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 yahut 20 dakika bekletelim ve çıkartıp üstüne ince kıyılmış maydanoz serpelim dilimleyip sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Yapanlara afiyet olsun.

Patates Püreli Kıymalı Kaşar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Üst Alt